Değerli amatör dostlarım,
Forum genelinde incelendiği zaman bu "tırıvırı" denilen ve paraşüt, katil tor diye de adı gecen sözde av gerecinin kanun kapsamında yasaklanmış olduğunu biliriz.
Bu sözde av gerecini halen ticari menfaat maksadı ile bedeli mukabilinde satışını yapan işyerleride mevcuttur.
Bu iş yerleri nereleridir, ve tespiti halinde ne yapılması gereklidir.
Konumuz bununla ilgilidir.

Tırıvırı denen gerecin satışını yapan işyerlerini, mümkün ise ünvan ve adresleri ile beraber bu başlık altında bildirmenizi özellikle rica ediyorum.
İhbar ve suçüstü yakalatma hakkında ........

Koruma ve Kontrolle görevli olan memurlar ve yetkileri 2/2 Sirkülerin 5.Maddesinde açık şekilde ifade edimiştir.

MADDE 18 – (1) Tarım ve Köyişleri Bakanlığı teşkilatında ve Bakanlığa bağlı su ürünleri ile ilgili teşekküllerde su ürünlerinin, deniz ve iç suların koruma ve kontrolü ile görevlendirilen personel ile emniyet, jandarma, sahil güvenlik, gümrük ve orman muhafaza teşkilatları mensupları, belediye zabıtası amir ve mensupları, kamu tüzel kişilerine bağlı muhafız, bekçi ve korucular ile emniyet ve jandarma teşkilatının bulunmadığı yerlerde köy muhtar ve ihtiyar heyeti üyeleri koruma ve kontrolle görevlidir.
(2) Koruma ve kontrolle görevli olanlar, Su Ürünleri Kanunu kapsamına giren kabahatler hakkında tutanak tutmak, kabahatte kullanılan istihsal vasıtalarına ve elde edilen su ürünlerine el koymak, Su Ürünleri Kanununun Ek 3 üncü maddesinde yer alan hükümler çerçevesinde idari para cezalarını kesmekle vazifeli ve yetkilidirler.
Dikkat ediniz, burada vazifeli ibaresi geçmektedir. Bu durumda ihbarınızın değerlendirilmemesi mümkün değildir.
Tırıvırı satışı hakkında gerekli durumda ( delil teşkiliniz var ise) 155 Polis İmdat hattını arayarak dahi ihbarda bulunabilirsiz. Bu yasa ve uygulamadan haberdar olmayan ilgili yetkili için yanınınzda yazılı bir kaynak bulundurmanızı öneriyorum.
İhbar durumunda, muhakkak ihbar dosya numaranızı sorunuz. Buna takibat numarasıda denir.
........................

Yazının devamı örnek bir uygulama ile devam edecek.... Yaptığım bir ihbarın sonuçlarını uygulamada örnek teşkili üzere yayınlamadan devam etmeyi arzu etmiyorum