Raglou İle Av
Bir çok arkadaşımıza yabancıolabilecek bir konu ancak İstanbul'da avlanan çoğu arkadaşımızın avlandığı bir yöntem sıyırtma avı.
Sıyırtmada kullanıdğımız yem slikon zargana.Resimde görüceğiniz üzere kuyruk kısmı sürekli haraket halinde olduğu için slikonun uzunluğuna göre istavrit,çinekop-lüfer,palamut ve levrek avlarında kullanılır.Bu slikonu malzemecilerde rahatlıkla bulabilirsiniz ancak ben şiddetle Ragot markasının Raglou modelini tavsiye ederim.Ayrıca çaparide kullandığımız floşlu iğneden bir tane bağlayarakda sıyırtma avını yapabiliriz.
Kullanımı:Bu slikonu isterseniz tekneden sırtı şeklinde levrek avında kullanabilirsiniz.Ama ben kendi kullandığım şekilde anlatacağım.İğneyi slikondan çıkartarak 0.16 1,5 kulaç kadar misinaya iğneyi bağlıyoruz.Bu misinanın ucunu iğneyi çıkarttığımız delikden sokup slikonun baş kısmından çıkartıp fırdöndüye taktığımız muhtelif ağırlıkdaki sıyırtma kurşununa takıyoruz.Floş iğnede aynı şekil 1,5 kulaç misinayla bağlanarak kullanabiliriz.Çinekop ve palamutta 0,30 mm. misina kullanabilirsiniz.
Resimdeki iri istavritler 55 mm'lik yeşil-beyaz Raglou ile gece avlanılmıştır.
Resimdeki levreklerde 160 mm'lik Raglou'larla tekneden sırtı yapılarak avlanılmıştır.
![]()

LinkBack URL
Linkbackler ile ilgili

Alıntı
bilgiler için teşekkürler arkadaşım benim için önemli bilgi bunlar

Paylaş