30/05/2010 Aytekin&Burak Turna Avı
Av tarihi : 30/05/2010
Ava katılanlar : Aytekin, Burak
Hedef balık : Turna
Av yöntemi : Bottan at-çek
Avlak :İstanbul'da bir göl
Kulanılan takımlar : Rapala,Yo-zuri,D.a.m,Kaşık,Mepps + 1 adet seahawk II bot
Yakalanan balıkların boyu :1 Adet 41cm, 1 Adet 43cm, 1 Adet 46cm
Kaçırılan balıklar : 2 adet limit üstü
Salınan balıklar : 6 Adet limit altı
Hafta içinden yaptığımız pilanlar doğrultusunda sabah kargalar henüz kahvaltılarını yapmadan Burak ile buluşup göz gözü görmeyen yoğun sis içerisinde avlağımıza ulaştık botumuzu şişirip hemen serin sularda küreklere asıldık hedeflediğimiz bölgeye ulaştığımızda gölün seviyesinin normale döndüğünü ve güzel av yapacağımızı düşünmüştüm ilk balığımı kısa sürede almıştım boyu 41cm geldi aslında salmayı düşündüm ama iğne solungaçlarını parçaladığı için salmaktan vaz geçtim balığı iğneden kurtarmaya çalışırken gölün bekçisi yanımıza geldi ve patronlarının geleceğini ve balık istediğini bu sebepten dolayıda ağ attığını bu nedenlede bu kısımda avlanmamamız gerektiğini avlanmak için arka koya gitmemizi gitmez isek patronu geldiğinde bizi o bölgede görürse işten kovulacağını vs vs söyledi bizde saygı göstererek tamam dedik Burak küreklere asılırken ben gene atçeklere devam ettim bir ufak balık furyasıdır başladı peşi peşine ufak turnalar koca koca sahtelerimize atlıyorlardı gün boyunca toplam 6 adet limit altı turnayı suya geri saldık peşinden bir adet limit üstü daha benim oltama takıldı Burak'ı uğraştırmamak için kendim kepçelemeye çalışırken iğneden kurtulan bu balığı suya düşürdüm ama inanın bir damla bile üzüntüm oluşmadıpeşinden Burak'ta bir balık yakaladı oda 43cm geldi peşinden Burak'ın oltasına bir balık daha atladı ama boşta kalan iğne sazlıklara saplandı almaya giderken balık kendini kurtardı bu balıkta limit üstü idi peşinden bir balıkta benim kaşığıma atladı günün en iri balığıydı evde yaptığım ölçümde 46cm olduğunu gördüm bize avlanmamız için gösterilen arka koyda ancak bir tane limit altı balık oltamıza denk geldi tabi o balıkta suya iade edildi saat 10:30 gibi avımızı sonlandırdık ve dönüş yoluna geçtik.
Bu av günü hakkındaki düşüncelerimi soracak olursanız balık yönünden hareketli bir gün oldu ama boy açısından hiçte tatmin edici bir av olmadı
Ne hikmettir bilinmez bu sene İstanbul'daki turnacıların hiç birinden iri turna haberi gelmemekte
Dönüş yolunda bir keneyi ensemde yürüken yakalamamda benim için işin heyecanlı yönü oldu
Şimdi görseller
Burak ve bir ufaklık, ufaklık neredeyse kendi boyunda turna sahtesine atladı
benim yakaladığım başka bir ufaklık
benim yakaladığım başka bir ufaklık
Benim saldığım bir balık anında gözden kayboldu
Burak ufaklığı serbest bırakıyor
Limit üstü balıkların tek fotoğrafı avlakta çekecektim ama tepemizden vuran güneş bizi yakmaya başlayınca unutmuşum ancak evde çekebildim
Tadında avlarınızın olması dileklerimle
Makinemin saat ayarı bozukmuş av gece değil gündüz gerçekleştirilmiştir![]()

LinkBack URL
Linkbackler ile ilgili

peşinden Burak'ta bir balık yakaladı oda 43cm geldi peşinden Burak'ın oltasına bir balık daha atladı ama boşta kalan iğne sazlıklara saplandı almaya giderken balık kendini kurtardı bu balıkta limit üstü idi peşinden bir balıkta benim kaşığıma atladı günün en iri balığıydı evde yaptığım ölçümde 46cm olduğunu gördüm bize avlanmamız için gösterilen arka koyda ancak bir tane limit altı balık oltamıza denk geldi tabi o balıkta suya iade edildi saat 10:30 gibi avımızı sonlandırdık ve dönüş yoluna geçtik.

Alıntı

Ben de sonunda bu hafta turnayı gördüm. Ama benimki canlı yem yapmak için ufak balık yakalamaya çalıştığım oltamı seyrediyordu.
Turna'yı benim oltayı seyrederken görmek o kadar kömik ve hoştu ki..

Paylaş