Av tarihi : 14-15/06/2009
Hedef av : Aynalı Sazan
Avlak : İstanbul
Yakalanan balıklar: 20-25 tane limit altı aynalı sazan ,sayısız limit altı Gördek balığı
2 tane limit dahilinde Gördek balığı
Kulanılan takımlar : 6 m.lik düz göl kamışları,dip oltası için çeşitli kamışlar
Kullanılan yemler: Ekmek içi,salam,civciv yeminden yapılmış hamur,kuzu yemi ve mısır
küspesi
Pazar günü öğleden sonra babamla beraber yola çıktık,45 dk sonra göl kıyısındaydık,kamp ,çadır,ateş derken o akşam pek avlanamadık.Sabah erkenden kalkıp gölde atlayan balıkların şahane görüntülerini izleyerek düz göl kamışlarımıza yaptığımız mantarlı oltalarımızla sazların önünde avlanmaya başladık,gölün dibi biraz otluk olduğu için dip oltaları hiç iş yapmadı.
Çok sayıda etraftakilerin ya gölde böyle bir balık olmadığını iddia edip şaşırdığı ,ya da kızılkanat olduğunu iddia ettiği bir balıktan yakaladık.Balığın adı tebeşir balığı imiş.Gelenler hep 10-15 cm arasıydı.
Tam saymadım ama 20-25 adet de limit altı güzel aynalılarımız vardı Kamışlarımız ince uçlu ve dolayısıyla hassas olduğu için 20 cm lik bir aynalı bile insanı heyecanlandırıyor.Balık sabahtan akşama doğru hiç durmadan vurdu ,15-20 dakikalık kesintilerde hemen bayat ekmek,civciv yemi,kuzu yemini suyla karıştırarak yaptığım yemle bir avuç oltamı attığım yeri yemledim.
Keşke daha büyük balıklar yakalayabilseydikama elden ne gelir…Göldeki ağcı baskısına rağmen iri balık çok fazla boy boy aynalı sazanlar sazların önünde mükemmel atlıyorlar ama oltalarımıza bir tanesi bile uğramadı,hala havyarlılar belkide.Bu balıklar için ileride daha iyi planlarım var
Fotoğraf makinemin pili bittiğinden telefonla çekmek zorunda kaldım,pek kaliteli çıkmadı,çok fazla da fotoğraf çekemedim.
Yakaladığımız limitaltı balıkların tamamı zedelenmeden suya geri iade edilmiştir.
![]()

LinkBack URL
Linkbackler ile ilgili

ama elden ne gelir…Göldeki ağcı baskısına rağmen iri balık çok fazla boy boy aynalı sazanlar sazların önünde mükemmel atlıyorlar ama oltalarımıza bir tanesi bile uğramadı,hala havyarlılar belkide.Bu balıklar için ileride daha iyi planlarım var 
Alıntı

Paylaş