P-Line Fluorocarbon Misina

Çeşitli kaynaklara bakıldığında ürün açıklaması olarak ışığı absorbe edecek kadar düşük kırılma indeksine sahip su tutmaz, UV filtre film ile kaplı olduğundan, düğüm tutma kabiliyetinin su içinde ve dışında yüksek, ve esnemeyen yapıda hassas, ancak kırılgan olmayan bir %100 fluorocarbon misina olduğundan bahsediliyor. USA Menşeili olan bu ürünün japonya da üretildiği de ayrıca belirtilmiş.
Şimdi bide biz bakalım neyin nesidir diye.
Uyarı : Benim yaptıklarımı yapmaya kalkışmayınız, en azından bir yetişkin gözetiminde olmaksızın denemeyiniz bile. Eğer bir yetişkin iseniz, yanınızda sizden daha yetişkin biri var ise hiç ama hiç denemeyip, şuurunuzdan dahi geçirmeyiniz. Zira şuurunuzun bulunduğu yere bir terlik, kepçe, oklava, çay kaşığı vs. geçebilir
--- Misina akvaryuma daldırıldı ve gün ışığı arkaya alınarak gözlemlendi, misina diğer mono misinaya oranla neredeyse görünmedi. AKvaryumdaki balıklar kısa süreli panik yaşadı. Kurbağa pek umursamadı.
--- Akvaryuma gene daldırılan 1 mt.lik mono misina ile P-line misina sudan çıkartılırken kağıt havluya silindi, p-line nin daha az su tuttuğu gözlemlendi. Akvaryumdaki balıklar "tövbe estağfurullah" demeye başladı. Kurbağa gene umursamadı.
--- Misinalara bu sefer bildiğimiz basit bir tekli düğüm atıldı, ısrarla akvaryuma gene daldırıldı. İlk testte olduğu gibi P-line yine az görünür durumda kaldı. Kurbağa bunuda sallamadı. Kurbağa canlımı diye dürtüklendi, diğer köşeye kaçtı. Bişeyler söyler gibi ağzını açıp kapıyodu şerefsiz.
--- İğneye bağlandı, köstek yapıldı, fırdöndüye bağlandı, kasa düğümü yapıldı vs. ıslak ve kuru olarak ayrı ayrı denendi ve gerçekten iyi bir düğüm tutma kabiliyeti olduğu görüldü.
--- Ambalaj üzerinde 0.25 mm. için 8 Lb. Çeker hali olduğu yazılıydı.( 1 lb = 453.5 gr.) bu da denendi, ve çekerinin daha yüksek toleransat olduğu görüldü. Ancak ani gerilme anında bu tolerans 1 Lb.kadar yükselebildi.
--- İki tırnak arasında ve masa köşesinde misinaya suni gam verildi. Ne yazıkki anlatıldığı kadar değil de normal bir misina kadar gam a dirençli olduğu kanısına varıldı ki, diğer flc misinalara göre iyi sayılır bir durumdur.
--- Diş ile kesme testi yapıldı, misinanın "kıt" diye değil yumuşakça ezilerek koptuğu görüldü. Bu iyi bişeydir. Öyledir işte. Yani darbe yemiş olan misinanın bir iki mırmır kafa atması ile kopmayacağını gösterir.
Bir misinada genel kriterleri kendimce yorumlayabileceğim bir takım çakma testler yaptım ve benim kanaatimce başarılı ve tavsiye edebileceğim bir ürün. Şu güne kadar bu çakma testlerimden aldığım sonuçlar memnun edici düzeyde oldu. Şimdi asıl teste yani avlakta denemeye kaldı durum. Onuda zamanı gelince paylaşırım.
Fiyata gelince, 0.25 mm lik 100 mt. ambalaj ihtivasında raici 22-30 TL. arasındadır.
Nereden alabilirim kısmına gelirsek, bana özel mesaj yolu ile sorun, yanıtlar hatta güzellik bile yaparım