+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 4 ve 4

Konu: Floro Nasıl Anlaşılır....

iyikalplibalıkçı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Durumu: Offline
    Kan Grubu: AB Rh +
    Trofe Avınız: zoruna gider....söyletme
    Tecrübe Puanı
    10

Standart Floro Nasıl Anlaşılır....

Florocarbon diyerek satın aldığımız bazende öyle sandığımız bu tip misinanın cidden florocarbon tip olup, olmadığını nasıl anlarız ?

Yanlız karıştırılmasın lütfen. Florocarbon dan kastım kaplama olanları değil, kendisi komple öyle olanlarıdır.

Elimdeki üç ayrı makaradan denedim ve kimya öğrencisi olan bir kardeşimizden aldığım bilgiyi teyid ettim. Ha bunu zaten biliyorduk diyen olursa, neden daha önce buraya yazmadığınıda söylesin lütfen

Hareket :Misinanın ucundan 3-4 cm kadar bir parçayı kesiyoruz.
    Neden :Parçayı yakarak eriteceğiz.

Hareket : LPG ile çalışan bir çakmak ile misinanın ucunu yakıyoruz, yakarken ise misinayı alevin ucuna değil, ortasına yani mavi kısmına tutuyoruz.
    Neden : LPG li çakmaklar diğer benzinli veyahut gazyağlı çakmaklar gibi is yapmazlar. Mavi alev kısmında ise çok az is yapabilecek olan LPG nin hiç is yapmadığı bilinir.

Hareket : Misinayı 1 - 1,5 cm yaktıktan sonra ucunda topaklaşan eriyik kısma bakıyoruz.
    Neden : Eriyen kısımda siyahlaşma var ise misinanın bir florocarbon ürünüdür. Yoksa muhtemelen ambalaja kandınız yada kandırıldınız.
    "Eğer bu millet, bu memleket parçalanacak olursa genel şerefsizliğin enkazı altında şunun bunun şahsi şerefide parça parça olur.Biz o genel şerefi kurtarabilmek için harekete geçen millete ruhumuzla katıldık .Katılmamıza mani olabilecek şahsi rütbeleri, mevkileri de genel şerefi kurtarmaya yönelik bir gaye uğrundan feda ettik.Bunu anlamayıpda, hala kendi keyfine göre idare etmeye kalkışan kuvvetler artık birer beladır.Bela çekmeye de artık bu milletin tahammülü kalmamıştır."

ahmetozdemir16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kan Grubu: A Rh +
    Trofe Avınız: kızılcık
    Tecrübe Puanı
    4

bu konuda benim kafa karışıklığım devam ediyor. dünyaca ünlü markalar fc misinalar çıkartıyor. bunların bir kısmına uyguladığınız yakma testi olumsuz sonuç veriyor. bir de şöyle bir sorun var: fc misinaların çıkışından bu güne özellikle fc misinaların "sertlik, düğüm mukavemeti, püsküllenme sorunu" gibi dezavantajlı durumlarının iyileştirilmesi için çeşitli çalışmalar ve dolayısıyla yeni fc misinalar çıkıyor. acaba bu durumda bizim uzun zamandır uyguladığımız yakma testi geçerliliğini yitirmiş olabilir mi?

Tecrübe Puanı
    10

Florocarbon denilen malzemenin kimyassal bağ şemasını bulmadan ne yazıkki kafa karıştıran kısımlarını açıklığa kavuşturamayacağız. Bu işi petro-kimya konusunda bir duayene sormaktan başkaca bir çözüm yolu gelmiyor aklıma.

Aslına bakılacak olursa, bu yakma testinde dahi bir uygulama hatası olabilir. Neticede eritme ile yanma arasında ince bir sınır var. Verilen ısı malzemeyi erittiğinde siyahlaşma olmaması bana normal geliyor. Ama yandığı zaman malzemenin içerisindeki bir çok kimyassal bağ bozuma uğrayacak ve carbon bileşiklerinin tümü yanarak siyahlaşacaktır.

Yanlış bilgilendirme yapmamak açısından bu konuyu sadece fikir yürüterek sürdürme yanlısıyım, asıl neticeye bir uzman görüşü ile varmak en doğrusu olacaktır.
    "Eğer bu millet, bu memleket parçalanacak olursa genel şerefsizliğin enkazı altında şunun bunun şahsi şerefide parça parça olur.Biz o genel şerefi kurtarabilmek için harekete geçen millete ruhumuzla katıldık .Katılmamıza mani olabilecek şahsi rütbeleri, mevkileri de genel şerefi kurtarmaya yönelik bir gaye uğrundan feda ettik.Bunu anlamayıpda, hala kendi keyfine göre idare etmeye kalkışan kuvvetler artık birer beladır.Bela çekmeye de artık bu milletin tahammülü kalmamıştır."

Tecrübe Puanı
    10

En doğrusunu yaptık ve moleküler kimya konusunda uzman, plastik ve petrol türevi mamul ile yarı mamulleri üzerinde 25 yıllık haşır neşiri olan değerli bir tadından yenmeyisi öğretim üyemize ulaştık. Kendisi bu konu ile alakalı bilirkişi vasfında adını yurt dışında tescilletmiş bir kimsedir ve fc misina yakıldığı zaman eriğinin dış katmanı siyahlaşır demektedir. son toeknoloji sentetiğin sentetiğini nano bilincinde yapmaktadır ama fc zaten nano bir üründür, bunun nanosu ancak sentetik çakmasıdır şeklinde net bir cevap vermiştir....

böyle işte....Çok anlasam ben yorumlardım..ha sen daha iyi biliyorsan buyur yaz mevzuuyu,

çekinme yahu, yabancı yok...

+ Konu Cevaplama Paneli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Paylaş

Paylaş