+ Konu Cevaplama Paneli
3. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var BirinciBirinci 1 2 3
Gösterilen sonuçlar: 21 ile 30 ve 30

Konu: Gümüş balığı avı

iyikalplibalıkçı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Durumu: Offline
    Tecrübe Puanı
    10

Daha önce söyledimmi bilmiyorum, söylemişsem eğer buda tekrarı olsun boğazda gümüş avı ile ilgili birkaç şey söyliyim.

Öncelikle boğaz akıntısında ve kıyıda bulunan gümüş sürüsü anafora yakalanmadıkça suyun bir karış kadar altında gezinir. Daha çok akıntı olsa bile çalkantılı olmayan suya akıntı hızında kendini kıyıya sabit hızla tutar yani çok sık yer değiştirmez. Yer değişimini gün ışığı ve suya düşen gölgeye göre yapar. Kendi gölgenizin yada kımışınkinin sürünün üzerine düşmemesi iyi olur. Bu durum gümüş balığında yeme atlamak için tedirginlik yaratır. Yemlenecek bişey buluncada sürü halinde saldırır. Son derece yemde kıskanç (izmarit kadar olamaz) bir balıktır.

Yem ayırd etmez, sadece yemin kendisine sunulduğu zamana göre hareketli yada hareketsiz yemlere ilgi gösterir. Protein ve/veya karbonhidratlı yemleri öncelikte tutar. Balık cezbedici esanslara kolayca yönlenir (yemli avda) kirli ortamda rahatlıkla bulabildiği protein içerikli yemler ile bolca beslenebildiği için avı nispeten daha zordur. Bok kefali gibi davranış gösterir. Yemi iştahsızca tırtıklar ama ağızlamaz. Bu ortamlarda 5-10 cm tasma yapılması avı yakalamak için şarttır.

Kullanılmasını tavsiye ettiğim takım tabiki uygun mevsim ve şartlarda gümüş çaparisi olucaktır. Daha önce dediğim gibi 14-15 hatta 16 no çapraz beyaz iğneden tartip edilir. Cezbedici olarak kesinlikle beyaz floş ve güöüş yahut kırmısı tek tel sim kullanılır.

Çaparide tertip edilecek iğne sayısı yasal olarak belirtilmiş değildir. Kimi kalemlerin savunmasına rağmen benim görüşüm iğne sayısı ile değil avlanacak olan balık miktarı ile ilgilidir. 6 lı çapari kullanır 5 saatte bir kilo balık avlarsın 12 li çapari kullanır 1 saatte aynı balığı alırsın. Kimi çapari avlarında 40-50 iğne kullanılır ama bu durumda avlanacak olan balığın potansiyel ağırlı ile çaparinin dolma sayısı hesaplanır. Bir tanesi 200 -400 gr. gelen palamuta tutupta 40 lı çapari atılmaz. Neyse konumuza dönelim. En uygun iğne sayısı 8 dir.

Boğazda kıyıdan çapari ile gümüş avlamak için en ideal yöntem çaparinin kurşun gözüne şarap mantarı bağlamaktır. Mantar kıyıdan 3-4 mt açığa sürünün baş kısmından da 3-4 metre ileriye atılır. Takımın su üstünde parale düşeyde olması sağlanır ama kamış ucu suya batırılmaz bu atarı el yordamı ile ayarlayabilirsiniz.

Su üzerinde salınan çaparinize fazla balık yakalanmasını beklemeden çekiniz çünkü bir ucu serbest olduğu zaman gümüş çaparinizi karıştıracaktır.

Şimdilik bu kadar.............

Zaman buldukça konuyu hep beraber daha da detaylandırırız

ERDEM YILMAZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adminstratör

Kan Grubu: A Rh +
    Trofe Avınız: 60 Cm. Turna,2,5 Kg. Sazan,1,5 Kg. Eşkine
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı aspava42951 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar ben yeni katılan biriyim ben anadolu yakasında oturuyorum sarıgazide anadolu yakasında gümüş yakalayabileceğim yerler neresi yardımcı olursanız sevinirim
    Sana sanırım en yakın yer Kuleli.Orada bol miktarda gümüş balığı bulabilirsin.
    Erdem Yılmaz 1977
    A Rh + İstanbul

aspava42951 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kan Grubu: AB Rh +
    Tecrübe Puanı
    2

merhaba arkadaşlar öncelikle cevap yazdığınız için teşekkürler kuleliye sarıgaziden en yakın nasıl giderim vede gümüş takımı nerden alabilirim
    Konu aspava42951 tarafından (23 Nisan 2010 Saat 23:49 ) değiştirilmiştir.

Adminstratör

Tecrübe Puanı
    10

merhaba arkadaşlar öncelikle cevap yazdığınız için teşekkürler kuleliye sarıgaziden en yakın nasıl giderim vede gümüş takımı nerden alabilirim
    Sarıgazi'den Ümraniye'ye geleceksiniz.Ümraniye Belediyes'nin arkasında camiinin önünden otobüsde minübüsde çalışıyor.Bu araçlardan birisiyle Çengelköy'e geleceksiniz.Orada balık avı malzemesi satan bir dükkan var.Alış veriş yaptıkdan sonra 10-15 dakika yürüyerek Kuleli Askeri Lisesi önüne geleceksin.Beton olan kısımlarda gümüş balığı avlayabilirsin.Malzeme orada satılıyor ayrıca.
    Erdem Yılmaz 1977
    A Rh + İstanbul

kadri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Banned

Kan Grubu: 0 Rh +
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı ERDEM YILMAZ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sarıgazi'den Ümraniye'ye geleceksiniz.Ümraniye Belediyes'nin arkasında camiinin önünden otobüsde minübüsde çalışıyor.Bu araçlardan birisiyle Çengelköy'e geleceksiniz.Orada balık avı malzemesi satan bir dükkan var.Alış veriş yaptıkdan sonra 10-15 dakika yürüyerek Kuleli Askeri Lisesi önüne geleceksin.Beton olan kısımlarda gümüş balığı avlayabilirsin.Malzeme orada satılıyor ayrıca.
    kendi malzemezi getirirsek alışveriş yapmadan kuleliye geçebilir miyiz çengelköyden?

Adminstratör

Tecrübe Puanı
    10

Alıntı kadri Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kendi malzememizi getirirsek alışveriş yapmadan kuleliye geçebilir miyiz çengelköyden?
    Abi o durum sana bağlı.Geçmek istersen geçersin .
    Erdem Yılmaz 1977
    A Rh + İstanbul

kral balıkçı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kan Grubu: A Rh -
    Trofe Avınız: ??????
    Tecrübe Puanı
    6

Alıntı reis34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Harika bilgiler Mustafa. Peki belli bir saati var mı gümüşün, ben genelde öğleden sonraları çıkabiliyorum da.
    fatih abi sabah ilk saatler ve akşam son saatler haricinde daha verimli, yani öğlenden sonra tutulur.
    MUSTAFA GEDİKOĞLU 1982
    HASKÖY/İST

aspava42951 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kan Grubu: AB Rh +
    Tecrübe Puanı
    2

Standart gümüş balığı

merhaba arkadaş ilk önce admine teşekkürler gerçekten düzeyli forum olmuş artık bilgisayara oturunca ilk önce bu forumu kullanıyorum ben sarıgazide oturuyorum arabamla kuleliye en kısa nasıl gidewrim malzemeleri temin ettim

Adminstratör

Tecrübe Puanı
    10

merhaba arkadaş ilk önce admine teşekkürler gerçekten düzeyli forum olmuş artık bilgisayara oturunca ilk önce bu forumu kullanıyorum ben sarıgazide oturuyorum arabamla kuleliye en kısa nasıl giderim malzemeleri temin ettim
    Aramıza tekrar hoş geldiniz.Sarıgazi'den Kuleli'ye Şile Yolu Üsküdar istikametine giriyorsunuz.Libadiye'den çıkıp Ümraniye tarafına sapıyorsunuz(tünele girmeyeceksiniz orası Kısıklı tarafına gider).Işıklardan sağa girince az ileride solda bir ışık daha göreceksiniz.Oradan girip ileride dört yola kadar gelin.Dört yoldan sola Çengelköy istikametine devam edin.Tabelaları takip ederseniz Çengelköy sahile kadar gelirsiniz.Çengelköy'e geldiğinizde yolun sahil tarafında kalan şeridi Üsküdar diğer şeridi Beykoz istikametine gider.Siz Beykoz istikametine devam edeceksiniz.Takribi 1 ya da iki dakka içerisinde Kuleli Askeri Lisesi önünde olacaksınız.Beton kısımda istediğiniz yerde avlanabilirsiniz.Hatta yarım saat önce önünde geçtim istavrit ve sardaya da çıkıyor.
    Erdem Yılmaz 1977
    A Rh + İstanbul

Boğaz Balıkçısı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı
    4

Sardalyada çıkıyor bu aralar boğazda.

+ Konu Cevaplama Paneli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Paylaş

Paylaş