+ Konu Cevaplama Paneli
2. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var BirinciBirinci 1 2 3 SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 11 ile 20 ve 30

Konu: Gümüş balığı avı

iyikalplibalıkçı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Durumu: Offline
    Tecrübe Puanı
    10

Gümüş balığı avlamak için beyaz çapraz 14-15 no iğne icab eder. Çapari tipinde düzenek edilir ve tek beyaz sim ile ince beyaz floş bağlanır. floş boyu iğneyi ancak 3mm aşmalıdır. Takım mümkün olan en ince biçimde düzülmelidir. Bedenin 010 olması tercihtir. Boğaz kıyılarında takıma kurşun bağlanmadan hatta kurşun gözüne minik bir mantar bağlanaraktan su üstü seğirtmesi olarak kullanılabilir. Yemli avıda mümkündür. Midye ye ve kendi etine hayır demez. Tek bedende 30 cm aralıkla 4 iğne kullanılarak verim sağlanır.

aspava42951 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kan Grubu: AB Rh +
    Tecrübe Puanı
    2

pardon tarihte bir yanlışlık oldu 17-04-2010

Tecrübe Puanı
    10

Bu gün için yapılan programlar nerden baksan salı gününden beri hesaplı drurumdadır. Sana yanıt vermeyen olursa gücenmece olmasın lütfen. Misal ben saat 4 itibarı ile kalkan yokluyacağım. Bundan hali ile kimsenin haberi yok

kral balıkçı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kan Grubu: A Rh -
    Trofe Avınız: ??????
    Tecrübe Puanı
    6

fatih abi, konunu gördüm bir mesajda ben atayım dedim. suat abinin dediği gibi beyaz floş gerekir.
    benim kullandığım gümüş takımı: 12 no gümüş kancası ( parlak beyaz )
    floş ( mor beyaz ) sim kullanmadan ince floş takıyorum. beden köstek 0.8 veya 0.10 kurşun ( 25 gr, 35 gr arası hafif kurşun olması gerekiyor. balık genelde su üstü 2 veya 3 kulaç arasında geziniyor.

kanca aralıkları 30 cm, 8 li veya 10 yeterli. bi balık yakalanınca diğerleri daha rahat yakalanıyor, yani bir balık oltaya gelince bekletilirse, boş takıma nazaran dolması daha kolay oluyor ve ben bazen özellikle oltanın ucunda bir adet gümüş bırakıyorum diğerleri daha rahat yakalanıyor..
    MUSTAFA GEDİKOĞLU 1982
    HASKÖY/İST

kral balıkçı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kan Grubu: A Rh -
    Trofe Avınız: ??????
    Tecrübe Puanı
    6

yakalanan kesimler: tarabya oteli sahil şeridi, kuruçeşme, karaköy. galata köGoogle Page Rankingüsü boağaza bakan kıyıya yakın kesimler, kapalı olmasaydı sarayburnu rıhtım en iyi verim yapan yer.
    MUSTAFA GEDİKOĞLU 1982
    HASKÖY/İST

reis34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kan Grubu: A Rh +
    Trofe Avınız: sazan
    Tecrübe Puanı
    3

Alıntı kral balıkçı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    fatih abi, konunu gördüm bir mesajda ben atayım dedim. suat abinin dediği gibi beyaz floş gerekir.
    benim kullandığım gümüş takımı: 12 no gümüş kancası ( parlak beyaz )
    floş ( mor beyaz ) sim kullanmadan ince floş takıyorum. beden köstek 0.8 veya 0.10 kurşun ( 25 gr, 35 gr arası hafif kurşun olması gerekiyor. balık genelde su üstü 2 veya 3 kulaç arasında geziniyor.

kanca aralıkları 30 cm, 8 li veya 10 yeterli. bi balık yakalanınca diğerleri daha rahat yakalanıyor, yani bir balık oltaya gelince bekletilirse, boş takıma nazaran dolması daha kolay oluyor ve ben bazen özellikle oltanın ucunda bir adet gümüş bırakıyorum diğerleri daha rahat yakalanıyor..
    Alıntı kral balıkçı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yakalanan kesimler: tarabya oteli sahil şeridi, kuruçeşme, karaköy. galata köGoogle Page Rankingüsü boağaza bakan kıyıya yakın kesimler, kapalı olmasaydı sarayburnu rıhtım en iyi verim yapan yer.
    Harika bilgiler Mustafa. Peki belli bir saati var mı gümüşün, ben genelde öğleden sonraları çıkabiliyorum da.
    Fatih Avcı - 1972 //// Fatih/İstanbul //// A rH(+)

Kaynanamı kaybettim, görenlerin görmezden gelmeleri rica olunur.

aspava42951 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kan Grubu: AB Rh +
    Tecrübe Puanı
    2

arkadaşlar ben yeni katılan biriyim ben anadolu yakasında oturuyorum sarıgazide anadolu yakasında gümüş yakalayabileceğim yerler neresi yardımcı olursanız sevinirim

Ramazan Özel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kan Grubu: A Rh +
    Tecrübe Puanı
    4

Merhaba absava,Anadolu yakasında sana uyarmı bilmem ama,Kartal ido iskelesinin yanı balıkçıların arkası gümüşçülerin dört mevsim takıldığı yerdir irili ufaklı bolca gümüş alabilirsin kartaldan rasgele.....

kadri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Banned

Kan Grubu: 0 Rh +
    Tecrübe Puanı
    0

Arkadaşlar mesajlarınızı körfez başlığına almayı teklif etsem? diğer konuyla ilgili arkadaşlara daha rahat ulaşırsınız. bence moderatör arkadaşlara bir mesaj atın öncü olacaklardır sşze

Tecrübe Puanı
    10

Alıntı kadri Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar mesajlarınızı körfez başlığına almayı teklif etsem? diğer konuyla ilgili arkadaşlara daha rahat ulaşırsınız. bence moderatör arkadaşlara bir mesaj atın öncü olacaklardır sşze
    Kadri abi, "körfez" başlığı derken neyi kastettin. Biraz yoğunum şu an kusuruma bakma. Pc de bağımsızlığını ilan etti..... Ama dediğini hemen değerlendirmeye alıcam. Başlığın linkini verirmisin. İlginç geldi çünkü.

Körfez deyince mevzu İzmir oluyor ancak bu konuda İstanbul da ki avdan bahsediliyor. Her iki şehirde olan meralarda gümüş avcılığı konusunda teknik ve usül farklılıkları söz konusu. Örneğin Trakya tarafında ilkbahar ayları geçince çapari ile gümüş tutmak sadece kısmet işi, ağırlıkla ekmek ve midye en kötü ihtimal kendi eti ile avlanabiliyor. İzmir körfez ve civarında gündüz avında verim olmuyor gece ise şamadıralı takım 16 no iğne gibi hassas bir takım illede akyem istiyor.

+ Konu Cevaplama Paneli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Paylaş

Paylaş