gene malzemeleri sırtlayıp gezeceğiz anlaşılan. yaz erdem beni de ben de gelmek istiyorum.

gene malzemeleri sırtlayıp gezeceğiz anlaşılan. yaz erdem beni de ben de gelmek istiyorum.

Yılın ilk buluşması....
"O"
Umut
Süha abi
Faith(reis34)
Ahmetözdemir16
Ben
![]()
"Eğer bu millet, bu memleket parçalanacak olursa genel şerefsizliğin enkazı altında şunun bunun şahsi şerefide parça parça olur.Biz o genel şerefi kurtarabilmek için harekete geçen millete ruhumuzla katıldık .Katılmamıza mani olabilecek şahsi rütbeleri, mevkileri de genel şerefi kurtarmaya yönelik bir gaye uğrundan feda ettik.Bunu anlamayıpda, hala kendi keyfine göre idare etmeye kalkışan kuvvetler artık birer beladır.Bela çekmeye de artık bu milletin tahammülü kalmamıştır."

Sene Nasıl Başlarsa Öyle Gidermiş Organizasyonumuz...
.Erdem
..Umut
...Süha abi
.....Faith(reis34)
.......Ahmetözdemir16(böyle iyi)
........Suat
..........İzzet
Zaman------- 02 Ocak 2010
Mekan ------ Sarayburnu - Yedikule arası kayalıklar
Yem -------- Kımıl kımıl Mamun
Hedef Av---- Karagöz, Eşkina, İskorpit, Gelincik, Midye, Yosun
Gırtlak------- HBÇB
Barınma----- HBÇB
Konu iyikalplibalıkçı tarafından (30 Aralık 2009 Saat 16:38 ) değiştirilmiştir.
"Eğer bu millet, bu memleket parçalanacak olursa genel şerefsizliğin enkazı altında şunun bunun şahsi şerefide parça parça olur.Biz o genel şerefi kurtarabilmek için harekete geçen millete ruhumuzla katıldık .Katılmamıza mani olabilecek şahsi rütbeleri, mevkileri de genel şerefi kurtarmaya yönelik bir gaye uğrundan feda ettik.Bunu anlamayıpda, hala kendi keyfine göre idare etmeye kalkışan kuvvetler artık birer beladır.Bela çekmeye de artık bu milletin tahammülü kalmamıştır."

Oh oh iyi oldu.Çünkü bu gün Ayhan abi ile görüştüm.Yem artıf fazla gelmiyor 2 gün önceden haber verin demişti.2 kişi 1 paket olarak hesaplayıp bir pakette fazla söyleyeceğim.
Erdem Yılmaz 1977A Rh + İstanbul

Her şey gayet güzel görünüyor. Yalnız ben şu "Gırtlak, barınma: HBÇB" yi tam anlayamadım. Bir şeyin kısaltması gibi ama neyin. Malüm bu benim ilk organizasyonum. Bir de cumartesi günü saat kaçta ve yanımıza alacağımız takımlar hakkında ufak bir bilgi lütfen. Çünkü hedef balıklarımızın çeşidi fazla. Bir de geceleyeceksek yanımıza ona göre giyecek filan alalım.
Fatih Avcı - 1972 //// Fatih/İstanbul //// A rH(+)
Kaynanamı kaybettim, görenlerin görmezden gelmeleri rica olunur.

İyi güzel konuyu açtık, öylesiyle böylesiyle bu buluşmayı Allah izin verirse gerçekleştireceğiz. Gel gelelim uzmanların sunduğu tahmini hava şartlarına bakmadan olmaz dimi.
Efendiiiiim bakalım neler demişler....
Bölgesel ve global metoorolojik incelemelerde bulunan yerli ve yabancı kaynaklar, uydu fotoğrafları, basınç haritaları konumuz ile alakalı pek iç açıcı bildirimlerde bulumuyorlar.
İncelediğim kaynaklar, Metooroloji genel müdürlüğümüzün verileri ile başladı ve doğu asya ile batı avrupa kaynakları incelendi. Meteorolojik kaynak olarak bu güne kadar daha güvenilir (bence) sonuçlar sunan Yunanistan verilerini elde olanlarla birleştirdim.
Sonuç :
Beklen olay;
Kuzey marmara ve İstanbul boğazında 02.01.10 günü saat 23:00 itibarı ile güneybatıdan zaman zaman kuvvetli esmekte olan rüzgar(lodos) güneybatıdaki alçak basınç etkisi ile potansiyelini arttıracak ve marmara genelinde, bilhassa kuzeyinde şiddetli rüzgar haline geçecektir. Beklenen olaydaki hız karada 40-60 Km/s Denizde ise yüzey ısı farkından dolayı 45-70 Km/s şeklinde olacaktır.
Ayrıca bölgesel hafif sağnak yağış beklenmektedir. Yağışın marmara denizindeki ısı farkı nedeni ile kuzey bölgelere ulaşması pek olası görülmüyor. Lodosun etkisi ile beklenen ılıman sıcaklık yaklaşık 14-16 C' olacak ancak esmekte olan kuvvetli rüzgar nem şartlarına bağıl olrak 12-14 C' civarında hissedilecektir. Olası yağış halinde bu ısı 4 C'ye kadar hissedilen ortamda değişiklik gösterebilir.
Bu genel bilgiler ışığında avlağımız olarak nitelendirdiğimiz bölgedeki hava şartlarını değerlendirmek pek zor değil.
Öncelikle rüzgar teknik anlamda sağ çaprazımızdan şiddetli biçimde yüzümüze vuracaktır. Üsküdar yönündeki rakım farkı ile bu rüzgarın teorik olarak drek yüzümüze vuracağı muhtemeldir. Denizde oluşabilecek dalga boyu yarım metre civarında olacak ve hızı ise hesaplarıma göre saatte 15 Km. şeklindedir. Bu dalganın kıyıya oldukça sert biçimde çarpıp kıyı dibini allak bullak edecek, o bölgede ise kova ile su almak için dahi kıyıya 3 mt.den fazla yaklaşamayacağımız anlamına gelir.
Bunların hepsi araştırıp doğrulanabilir bilgiler bunlarsn ayrıca birde şöyle bir husus var. Yaklaşık iki hafta önde Yenikapı da ki arkoolojik çalışmalar kısmen sonlandırıldı ve tünel kazma aracı olan "köstebek" iş başına geçti. sahil boyunca yer altında hareket halinde olan bu aracın ve diğer çalışmaların yarattığı titreşim hedef avlarımız olan taş balıklarını son derece etkilemektedir. Birde mevsim ve hali ile su sıcaklığının etkisi ile bu balıklar derine, açığa yönelme eğilimdedir. Gece yemlemlenmekte olan bu türler vibrasyon nedeni ile her ne kadar kıyıya yanaşsalarda bu sefer yemde çekingenlik yaşayacaklar canlı türlere değil amfibi ve zayıf kabuklulara yöneleceklerdir.
Kısacası, şiddetli rüzgar, kıyıya sert vuran ve yüksek dalgalar, vibrasyon, mevsim şartları, akıntının beklenenden yüksek olması, 200-300 gr.kurşun kullanılacak takımların kalınlığı, balıktali yem çekingenliği bir araya geldiğinde...
Kişisel kanaatim ile bu organizasyonun gerçekleştirilmesini uygun bulmuyor, ertelenmesini veyahut başkaca bir faaliyet biçimine dönüştürülmesini tavsiye ediyorum.

HBÇB
Herkes Başının Çaresine Bakar ...
İşin latifesi, her baş neticede komşusuna muhtaçtır
Bu sevgidir, kucaklaşmadır....![]()

Bu org ertelenir demedi demeyin![]()
Harun 1991 İst/gop
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Paylaş