Olta keyfi ailesinin değerli oltacıları, bana öyle bir makine-kamış tavsiyesinde bulunun ki; şöyle boğazdan vobbler ile lüfer at-çeki yapabileyim. Kestane kebap, acele cevap. Şimdiden teşekkürler ve saygılar...

Olta keyfi ailesinin değerli oltacıları, bana öyle bir makine-kamış tavsiyesinde bulunun ki; şöyle boğazdan vobbler ile lüfer at-çeki yapabileyim. Kestane kebap, acele cevap. Şimdiden teşekkürler ve saygılar...
Fatih Avcı - 1972 //// Fatih/İstanbul //// A rH(+)
Kaynanamı kaybettim, görenlerin görmezden gelmeleri rica olunur.

Abi ikisi için ne kadar bir bütçe düşünüyorsun.Ona göre akşam ben sana bir kaç altarnatif link vereyim.
Erdem Yılmaz 1977A Rh + İstanbul

Fatih Bey, spin temelli avcılık için kamış ve makine + Misine kombinasyonunun kusursuz bir uymlulukta olması gerekir. Hedef av olarak lüfer demişsiniz. Bunu son yıllarda avlayabildiğimiz sarıkanat olarak mı anlayalım yoksa ciddi ciddi lüfer olarakmı ? Diğer bir husus ise bu kombinasyonu yerine göre levrek, zargana, turna gibi türler için de kullanmayı tasarlıyormusunuz. Çünkü illede spin kamış olması gerekmiyor bazı seçenekler için.
Not : Misina yı hesaba katmadan bütçem şu demeyin, yeri gelicek 100 mt için 50 TL.yi gözden çıkarmanız da gerekecek, makinenin tur sayısı ve kafa yapısına göre en iyi performansı alabilceğiniz misina tipi ve marka önerilerini iyi düşünmek gerekiyorÖrneğin Asso D.S. yi 20 lik kafası olan dar makaralı bir makineye bağlarsanız 3 bilemedin 4.avda gam sorunu ile karşıkarşıya kalacak hatta misina dolaşarak avınızı zehir edecektir.
Konu iyikalplibalıkçı tarafından (21 Ocak 2010 Saat 15:41 ) değiştirilmiştir.
"Eğer bu millet, bu memleket parçalanacak olursa genel şerefsizliğin enkazı altında şunun bunun şahsi şerefide parça parça olur.Biz o genel şerefi kurtarabilmek için harekete geçen millete ruhumuzla katıldık .Katılmamıza mani olabilecek şahsi rütbeleri, mevkileri de genel şerefi kurtarmaya yönelik bir gaye uğrundan feda ettik.Bunu anlamayıpda, hala kendi keyfine göre idare etmeye kalkışan kuvvetler artık birer beladır.Bela çekmeye de artık bu milletin tahammülü kalmamıştır."

Seçenekler az ama olsun genede buluruz bir şeyler.Şu an iş yerindeyim abi akşama güzel bir kaç seçim çıkartırız.Yanlız abi boğazda spin kamış zor olur kanatindeyim ki öylede.Surf kamış olabilir.Çünkü spin kamışlar genelde kısa ve atarı düşük kamışlardır.Oysa boğazda 150 gr. kurşun takıp wobbler ile çinekop,lüfer avıda yapıyoruz ve bu en çok böyle oluyor.Uzak atış gerekli oluyor genelde spin kamışla o mesafelere atmak çok zor olur bence hatta imkansıza yakoın.Bence bir suf kamış ve makina alalım sana.

Daha doğrusu şöyle söyliyim; ben spin kamışların at-çek kamışları olduğunu duydum. Wöbbler için de ideal olduğunu duydum ama işin içine lüfer, sarıkanat, çino girince durum değişiyor anlaşılan. Çünkü saydığım balıklar için biraz daha uzağa atabilmek gerekiyor ve spin kamışlar da uzağa atma konusunda surf kamışlar kadar becerikli değiller veya ben öyle biliyorum diyelim. Şimdi eğer çinekop ve ailesi için wobbler kullanmak istiyorsam surf kamış, yok eğer levrek turna vBulletin gibi yakın mesafe balıklar için wobbler kullanmak istiyorsam spin kamış mı almalıyım?

Avlağı boğazdan kıyı atışı şeklinde düşünecek olursak aynen dediğin gibi oluyor.
O bütçe ( biraz aşacaktır gerçi ) ile uzun süre sorunsuz olarak kullanabileceğin spin kamış önerim REMIXON SYNERGY 2402 10-30 gr. Ona uyumlu makine ise Shimano 2500FB olacaktır. Misina olarak Dyneema Deluxe 0,18 (gri) kullanabilirsin. Bu sene bu kombinasyonu levrek avlarımda kullandım ve performansın spin açısından oldukça verimli olduğunu gözlemledim. Hele birde kamışın kıç tabanına bir şekilde 50 gr kadar kurşun monte edebilirsen tadından yenmiyor
Shimano 2500FB ye başka alternatiflerde olabilir ancak 2 Kg.lık bir levreği yakaladığın zaman ve kumsalda su içerisinde avlanıyorsan muhtemelen misinayı tutup kamışı suya bırakmak durumunda kalırsın. Bu makina grafit gövdeli olduğu için korozyona karşı drençlidir. Su içinde biraz çalkalayınca kumdan da rahatlıkla arındırmak gibi tereddütsüz bir imkanın olur
Tavsiye ettiğim kombinasyonunu ve kamışa monteli kurşun olayını nasıl becerdiğimi foto olarak ekleyeceğim ama önce şu telefonun ayarlarını becermem lazım
Surf kamış için ise hemen bir tavsiyede bulunmak oldukça zor. Çünkü bütçe bu kamış ve makina kombinasyonu için çok kısıtlı durumda. Performans elde edebileceğin bir kamış için neresinden tutsan 100-150 TL kadar gerekiyor. Keza makine dersen 70-80 TL gibi bir rakkam artı o kombinasyona uygun dayanıklı bir misina maliyeti karşına çıkacaktır.
Bir tavsiyem ise satınalma yönünde olacak. Alacağım malzemeye karar verdikten sonra bizimle irtibata geç, seni yönlendirdiğimiz yerlerde indirim ve taksitlendirme olanakları ile ayrıcalıklı olarak karşılaşacaksın. Bu konuda hiçbirimizin menfaati yoktur, sadece hatır ilişkisidir![]()
Konu iyikalplibalıkçı tarafından (22 Ocak 2010 Saat 16:35 ) değiştirilmiştir.
"Eğer bu millet, bu memleket parçalanacak olursa genel şerefsizliğin enkazı altında şunun bunun şahsi şerefide parça parça olur.Biz o genel şerefi kurtarabilmek için harekete geçen millete ruhumuzla katıldık .Katılmamıza mani olabilecek şahsi rütbeleri, mevkileri de genel şerefi kurtarmaya yönelik bir gaye uğrundan feda ettik.Bunu anlamayıpda, hala kendi keyfine göre idare etmeye kalkışan kuvvetler artık birer beladır.Bela çekmeye de artık bu milletin tahammülü kalmamıştır."

İyi güzel diyorsunda reisim Fatif abi boğazda av yapacak.Boğazda spin kamışla avlanamaz ki?En az 100 gr. kurşun kullanılıyor.Spin kamışla nasıl oalcak bu iş?

Biliyorum reis bey teşekkür ederim. Tavsiyelerini dikkatlice okuyorum. Karar verme aşamasında sizlerle mutlaka irtibata geçeceğim.
Erdem spin kamışın boğazda işlememesi akıntıyla ilgili bir durum mu? Ben balığın açıkta veya kıyıya yakın olmasıyla ilgili bir durum olduğunu sanıyordum. Yani çinekop ve ailesi kıyıdan biraz daha açıktan av verdiği için, spin kamış ile de o mesafeye atamayacağımız için öyle olduğunu sanıyordum.
Bir de bu atar dediğimiz şey 100 gr mı geçtikten sonra kamış surf adını mı alıyor?
Arkadaşlar sizi biraz yoruyorum galiba ama kusura bakmayın artık.![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Paylaş