+ Konu Cevaplama Paneli
1. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var 1 2 3 SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 27

Konu: Çember İğne Eziyeti...

ofsetrek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Durumu: Offline
    Tecrübe Puanı
    4

Standart Çember İğne Eziyeti...

Çember İğne Eziyeti...

Bu hafta sonu, raporlarını yazmadığım diğer hafta sonları gibi, arkadaşlarla Haylazlı'ya, balığa gittik.

Bu sefer yeni oyuncaklarımı da yanıma almıştım, Olta Pazarı'ndan aldığım ipek ipim ve internetten ısmarladığım çember iğnelerimle bu hafta balığı kırar geçiririm diye düşünüyor, bu düşüncemin tetiklediği hayallerimle hafta sonunu bekliyordum.

Nihayet pazar sabahına ulaştık, Sevgili Kardeşim Fırat, Bacanağı Çağdaş, Biricik Kayınbiraderim Mustafa ve Değerli Evsahibimiz Kemal abi ile Haylazlının o güzel suları içerisinde oltalarımız suyla buluşturduk.
    Kemal Abi hariç hepimizde çember iğneler vardı ve levrek olsun çupra olsun bütün balıklar canlı karideslerimizi hapır hupur götürüyorlardı. Elimiz alışmadı, zamanında çekemedik, daha acemiliğimiz atamadık derken önce ben ardından Fırat, iğnelerimizi değiştirdik veee önce ben kiloluk bir levrek aldım ardından Fırat, sonra doyasıya levrek ve çupra yakaladık. Kemal abi fazladan iki kayış balığı yakaladı.
    Bu şekilde çember iğnelerin en azından Haylazlıdaki Levrek ve çupralar için iyi bir seçim olmadığı kanaatine vardık.
    Çember iğnenin tek avantajı tabiiki avantaj sayılırsa balığı damağından ya da ağzından yakalamış olması ve salıverme durumunda balığın en az derecede zarar görmüş olması. Bu fayda çupra için pek geçerli değil çünkü çupranın çene ve damak yapısını benden iyi biliyorsunuz. Balık damağındanan yakalandığında, iğneden çıkarırken daha fazla zarar görüyor.
    Aslında ben bu kanıya geçen yıl da varmıştım ama bu yıl resmen mührünü bastım.
    Bir de teknede deneyeceğim ama kanaatimin değişmeyeceğini sanıyorum.
    Olan, o iğneleri bağlarken, kurduğum hayallerime oldu
    Sonuç:
    İpek ipe diyecebileceğim hiç bir şey yok. Tek kelimeyle mükemmeldi. Atarken, çekerken, en önemlisi balıkla iletişim kurduğumuz vurma anında harikaydı.
    Ama iğnelere gelince; resimde ortada görünen iğneden başka iğne kullanmayacağım artık. O iğne akşama kadar kullandığım, harika levrek ve çupraları yakaladığım, en son levreğin ağzını bu hale getirdiği Mustad'ın sarı iğnesi...

Hepinize selamlar sevgiler...

ERDEM YILMAZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adminstratör

Kan Grubu: A Rh +
    Trofe Avınız: 60 Cm. Turna,2,5 Kg. Sazan,1,5 Kg. Eşkine
    Tecrübe Puanı
    10

Ömer Faruk abi en solda ki iğne randımanlı olmuştur muhtemelen.Mustad'ın aynı ama deliksiz olanını ben kullanıyorum gayet randımanlı.Balıklarda süper anladığım kadarıyla .Azcıkda resim olsaydı tadından yenmezdi .
    Erdem Yılmaz 1977
    A Rh + İstanbul

esabi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Banned

Kan Grubu: 0 Rh +
    Tecrübe Puanı
    0

Ömer Faruk abi çember iğneleri nasıl bağladın

Tecrübe Puanı
    4

Alıntı ERDEM YILMAZ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ömer Faruk abi en solda ki iğne randımanlı olmuştur muhtemelen.Mustad'ın aynı ama deliksiz olanını ben kullanıyorum gayet randımanlı.Balıklarda süper anladığım kadarıyla .Azcıkda resim olsaydı tadından yenmezdi .
    Alıntı esabi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ömer Faruk abi çember iğneleri nasıl bağladın
    Benim kullandığım Mustad'da deliksiz ve en fazla randıman aldığım iğnelerden biri,
    Soldaki Matzuo için "efsane" diyen arkadaşlar var ama belirttiğim gibi en fazla zevki aldığım iğne ortadaki Mustad sarı iğne...
    Sağdaki Owner'in MUTU serisi. Ben hiçbir şey anlamadım. Hatta bir tane bile tutamadım. Çünkü üçüncü vuruşu da kaçırdığım an benim için iğnenin hakkı bitmişti, daha Mustad'ı takar takmaz kiloluk levreği aldım ki dediğin gibi tadından yenmezdi...
    Gittiğimiz yeri geçen yılki raporlarımda anlatmıştım. Yarı belimize kadar suda olduğumuzdan fotoğraf makinasını taşımak bayağı riskli, fotoğraf olmadan yazacağımız rapor da Teo dayınınkilere benzer diye hiçbir şey yazamıyorum.
    Çember iğneleri de, başka şeklini bilmediğim için, diğer iğneler gibi bağlıyorum.

Selamlar, sevgiler.

Banned

Tecrübe Puanı
    0

Alıntı ofsetrek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim kullandığım Mustad'da deliksiz ve en fazla randıman aldığım iğnelerden biri,
    Soldaki Matzuo için "efsane" diyen arkadaşlar var ama belirttiğim gibi en fazla zevki aldığım iğne ortadaki Mustad sarı iğne...
    Sağdaki Owner'in MUTU serisi. Ben hiçbir şey anlamadım. Hatta bir tane bile tutamadım. Çünkü üçüncü vuruşu da kaçırdığım an benim için iğnenin hakkı bitmişti, daha Mustad'ı takar takmaz kiloluk levreği aldım ki dediğin gibi tadından yenmezdi...
    Gittiğimiz yeri geçen yılki raporlarımda anlatmıştım. Yarı belimize kadar suda olduğumuzdan fotoğraf makinasını taşımak bayağı riskli, fotoğraf olmadan yazacağımız rapor da Teo dayınınkilere benzer diye hiçbir şey yazamıyorum.
    Çember iğneleri de, başka şeklini bilmediğim için, diğer iğneler gibi bağlıyorum.

Selamlar, sevgiler.
    Abi çember iğnelerden en iyi verimi rapala düğümü ile alırsın bütün üstadların ortak kararı bu yöndedir sebebine gelecek olursak çember iğne balık ağzına aldığı anda kendiliğinden dönüp dudağa saplanması lazım bu olayın gerçekleşmesi içinde misinanın baskısı olmaması lazım hatta ve hatta seninde o esnada tasma atmaman lazım yani bütün işi iğneye bırakacaksın aksi durumlarda iğne görevini yapamaz
    bu yazdıklarım benim tecrübelerim değil , saydığımız sevdiğimiz ve tecrübesine güvendiğimiz abilerimizin kalemlerinden dökülenlerdir

kadri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Banned

Tecrübe Puanı
    0

Owner'in sağda ki iğnesinin deliği yok ki, rapala düğümünü nasıl atsın Faruk abi ona?

Nejat Vardar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Banned

Tecrübe Puanı
    0

Yemleri götürenlerin Çupra olduğunu sanmıyorum..Levrek tamam olabilir.Ancak cırcle iğnelerin levrek avına uygun olmadığını biliyorum. Tavsiyeler Mercan, Karagöz, Çupra yönündedir. Nitekim benim de yeni tanıştığım bu iğnelerden özellikle Karagöz avında çok iyi neticeler alındı. Bu iğnelerin bir olumsuz yanı da benim tecrübelerime göre; özellikle kaya kurdu takılırken büyük güçlük yaşanmasıdır. Canlı yeme olması gerekenden fazla hasar vermekte ve zaman kaybına neden olmaktadır. En önemli konu ise bu iğnelerin kullanıldığı avlarda balık vurduğunda asla tasma atılmaması ve boşluk verilmemesidir. Bence kullanılacağı ava ve takılacak yeme dikkat edilirse çok başarılı bir iğne çeşididir.

Erkan Arslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Trofe Avınız: Hamsi
    Tecrübe Puanı
    5

Circle iğnelerin predatör balıklarda pek verimli olmadığı bir gerçek iken diğer balıklarda ise bence oldukça başarılı bir iğne diye düşünüyorum. Ancak bununla birlikte circle iğnelerde kendi aralarında şekilleri bakımından ikiye sınıflandırılırlar. Bu manada Circle iğnelerin bir yayvan şekilli olanı bir de J şekilli olanları mevcut.

Yayvan şekilli olanların paratoner balıklarda verimli olmamasının gayet normal karşılanması gerekmektedir zaten. Zira predatör balıklar genel mana ile vur kaç taktiği kullanırlarki oda bu iğnenin doğasına ters. Yani bir bakıma bu tip iğnelerin yapısı şekli itibari ile balığın türüne ve avlanmadaki av kapış yöntemi önem kazanır.

Ama J tipi circle iğneler ise bir VMC 9224 BL den farksızdır ki predatör balıklarda bunun kullanılması gerekmektedir. Vur kaç taktiğinde yemlenen avcı paratoner balıklarda bu iğne türü kullanılırsa başarılı olunabilmektedir. Sık kullanılan Yayvan tipli olanını dahi yurdumuzda zor bulunabiliyorken bu J Circle iğnelerini yurdumuzda bulması zordan ziyade imkansız gibi birşeydir. Sırf bunu edinebilmek için Ebay'da circle iğne ilanlarını bir ay boyunca tek tek incelemiştim. Ve emin olun birkere listelendi. Ve onuda ben almıştım. Faruk abi J iğneden sana verdiğimi hatırlıyorum. Hani en küçük boyda olanı ( 6 Nr ) vardı. Bir verdiklerime bak ne demek istediğimi anlayacaksın... Levrekte denedinmi derseniz deneme imkanım olmadı ama lüfergillerde çok çok başarılı diyebilirim.

Resimlemek isterdim ancak işyerinden ancak yazabiliyorum...
    Erkan ARSLAN __ İstanbul / Avcılar & Kırklareli-1978 / 0 Rh +

Tecrübe Puanı
    4

Alıntı esabi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi çember iğnelerden en iyi verimi rapala düğümü ile alırsın bütün üstadların ortak kararı bu yöndedir sebebine gelecek olursak çember iğne balık ağzına aldığı anda kendiliğinden dönüp dudağa saplanması lazım bu olayın gerçekleşmesi içinde misinanın baskısı olmaması lazım hatta ve hatta seninde o esnada tasma atmaman lazım yani bütün işi iğneye bırakacaksın aksi durumlarda iğne görevini yapamaz
    bu yazdıklarım benim tecrübelerim değil , saydığımız sevdiğimiz ve tecrübesine güvendiğimiz abilerimizin kalemlerinden dökülenlerdir
    Abim benim de anlatmak istediğim bu zaten....
    Bütün işi iğneye bırakmak istesem gider balıkçıdan balık alırım Daha kolay ve ucuz.
    Arkadaşlar genel bilgileri vermişler. Aşağı yukarı aynı fikirdeyiz. Ben balığın vuruş anını hissetmek ve yakalama hazzını yaşamak istiyorum.

Banned

Tecrübe Puanı
    0

Alıntı ofsetrek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abim benim de anlatmak istediğim bu zaten....
    Bütün işi iğneye bırakmak istesem gider balıkçıdan balık alırım Daha kolay ve ucuz.
    Arkadaşlar genel bilgileri vermişler. Aşağı yukarı aynı fikirdeyiz. Ben balığın vuruş anını hissetmek ve yakalama hazzını yaşamak istiyorum.
    Abi ozaman eski iğnelerden vazgeçmiyeceksin
    Zaten bende eski iğnelerden asla vazgeçmedim geçmiyeceğimde

+ Konu Cevaplama Paneli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)