Bu hafta sonu, raporlarını yazmadığım diğer hafta sonları gibi, arkadaşlarla Haylazlı'ya, balığa gittik.
Bu sefer yeni oyuncaklarımı da yanıma almıştım, Olta Pazarı'ndan aldığım ipek ipim ve internetten ısmarladığım çember iğnelerimle bu hafta balığı kırar geçiririm diye düşünüyor, bu düşüncemin tetiklediği hayallerimle hafta sonunu bekliyordum.
Nihayet pazar sabahına ulaştık, Sevgili Kardeşim Fırat, Bacanağı Çağdaş, Biricik Kayınbiraderim Mustafa ve Değerli Evsahibimiz Kemal abi ile Haylazlının o güzel suları içerisinde oltalarımız suyla buluşturduk.
Kemal Abi hariç hepimizde çember iğneler vardı ve levrek olsun çupra olsun bütün balıklar canlı karideslerimizi hapır hupur götürüyorlardı. Elimiz alışmadı, zamanında çekemedik, daha acemiliğimiz atamadık derken önce ben ardından Fırat, iğnelerimizi değiştirdik veee önce ben kiloluk bir levrek aldım ardından Fırat, sonra doyasıya levrek ve çupra yakaladık. Kemal abi fazladan iki kayış balığı yakaladı.
Bu şekilde çember iğnelerin en azından Haylazlıdaki Levrek ve çupralar için iyi bir seçim olmadığı kanaatine vardık.
Çember iğnenin tek avantajı tabiiki avantaj sayılırsa balığı damağından ya da ağzından yakalamış olması ve salıverme durumunda balığın en az derecede zarar görmüş olması. Bu fayda çupra için pek geçerli değil çünkü çupranın çene ve damak yapısını benden iyi biliyorsunuz. Balık damağındanan yakalandığında, iğneden çıkarırken daha fazla zarar görüyor.
Aslında ben bu kanıya geçen yıl da varmıştım ama bu yıl resmen mührünü bastım.
Bir de teknede deneyeceğim ama kanaatimin değişmeyeceğini sanıyorum.
Olan, o iğneleri bağlarken, kurduğum hayallerime oldu

Sonuç:
İpek ipe diyecebileceğim hiç bir şey yok. Tek kelimeyle mükemmeldi. Atarken, çekerken, en önemlisi balıkla iletişim kurduğumuz vurma anında harikaydı.
Ama iğnelere gelince; resimde ortada görünen iğneden başka iğne kullanmayacağım artık. O iğne akşama kadar kullandığım, harika levrek ve çupraları yakaladığım, en son levreğin ağzını bu hale getirdiği Mustad'ın sarı iğnesi...
Hepinize selamlar sevgiler...
Paylaş