Konu iyikalplibalıkçı tarafından (24 Temmuz 2010 Saat 18:30 ) değiştirilmiştir.
Vallahi Ömer abiye katılmamak elde değil. tekneden mercan karagöz avın da her ne kadar iyi olsalar da kıyıdan iş yapmamakta bu iğneler. O ortadaki iğne Mustad 19428 serisi sarı iğneler. Erdemle beraber üsküdardan almıştım Sivrice ye giderken. Sivricede kullanamadım ama geçenler de gittiğim eşkina avında harikalar yarattı. Gerçi benim kullandığı 2 numaray dı ve balığa hasar verdi. demekki 1 numarasını kullanmak lazım eşkian için. Bir de iğne ile kösteğin birleştiği yere 1 mm lik fosfor lu hortum koydum. İnanın o gece iş yapan tek takım benimkiy di !!!!!
Mustad 496 hiç bi işe yaramadı. Owner 50 173 te de çok takılma problemi yaşadım.

Hemfirim...
Mustad yapısal ağırlığından olsa sebep balıkta yem çekingenliği yarattı ,ilk vuruş sonrasında yemdeki salınımı kendi ağırlığı ile kütükledi diye düşünüyorum. Owner 5-73 serisinde ise paladan çekim anında çengelin dışa donmesi gibi bir husus var. Buda fiziki yapısallara tutunmasına olanak veriyor. Fiziki engellerin olmadığı sularda başarılı sayılabilir ancak bilhassa yalpalaması ve dışa sarkması salçım ve yaprak yosunlarda iğneyi drek takılmaya sürüklüyor. Şamadıralı kullanımda idealdir, o ayrı konu.
fosforlu boru, boncuk yerine nacizane kullanım metaryelim fosforlu sim oluyor. ( ışığı emen ve karanlıkta geri veren sim tipi ) fly yöntemi ile palanın bitimine dayanarak 2-3 mm kadar bunu sarıyorum.
Çember (circle) den performans aldığım ürün levrek ve mırmır için ise sim sararak kullandığım "gamatsu" oldu. Hem circle hemde sırttan çift mahmuzlu modeli ( no yu hatırlamıyom, elimdekiler tükendi)
Ancak Gamaktsu iğne kullanıyorsanız yanınıda kesinlikle sıfır numara zımpara ve zeytinyağı bulundurun. Zaman zaman iğneyi bilemeniz gerekecektir.Zeytinyağı oleilk asit içerdiği için krom alaşımlı iğneleri bilemenizde yardımcı olacaktır.
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Paylaş