+ Konu Cevaplama Paneli
3. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var BirinciBirinci 1 2 3
Gösterilen sonuçlar: 21 ile 27 ve 27

Konu: Çember İğne Eziyeti...

ofsetrek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Durumu: Offline
    Tecrübe Puanı
    4

Alıntı ERDEM YILMAZ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ömer Faruk abi bak biliyorsun balık avı deyince ben yüzsüzümdür kalkar gelirim .
    Sevgili kardeşim...
    Misafir benim başımın tacıdır. Ne zaman isterseniz buyrun misafirim olun.
    Ama balık işi bildiğiniz gibi nasip işi. Gideriz, benim vazifem sizi götürmek.
    Rızık ise Allah tan dır
    Selam ve muhabbetle
    Konu iyikalplibalıkçı tarafından (24 Temmuz 2010 Saat 18:30 ) değiştirilmiştir.

ERDEM YILMAZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adminstratör

Kan Grubu: A Rh +
    Trofe Avınız: 60 Cm. Turna,2,5 Kg. Sazan,1,5 Kg. Eşkine
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı ofsetrek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sevgili kardeşim...
    Misafir benim başımın tacıdır. Ne zaman isterseniz buyrun misafirim olun.
    Ama balık işi bildiğiniz gibi nasip işi. Gideriz, benim vazifem sizi götürmek.
    Rızık ise Allahtan'dır
    Selam ve muhabbetle
    Abi üç kere Mersin'e geldim.Tuttuğum balık bir parmak kadar izmarit balığı,bir ya da iki tane melanur ):Kısmet zaten yok yani gezer tozarız iki bıcı bıcı yer geliriz .
    Erdem Yılmaz 1977
    A Rh + İstanbul

Tecrübe Puanı
    4

Alıntı ERDEM YILMAZ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi üç kere Mersin'e geldim.Tuttuğum balık bir parmak kadar izmarit balığı,bir ya da iki tane melanur ):Kısmet zaten yok yani gezer tozarız iki bıcı bıcı yer geliriz .
    Üç kere Mersin'e geldiğinde Bir kere Ömer Abi'ne uğradın mı ???
    Ayrıca seni götüren kişiler beni de aynı misafir bayırına götürüyorlardı
    Merak etme Ramazan'dan sonra gel de sana bu bölgenin balıklarından tutturalım.

ERDEM YILMAZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adminstratör

Kan Grubu: A Rh +
    Trofe Avınız: 60 Cm. Turna,2,5 Kg. Sazan,1,5 Kg. Eşkine
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı ofsetrek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Üç kere Mersin'e geldiğinde Bir kere Ömer Abi'ne uğradın mı ???
    Ayrıca seni götüren kişiler beni de aynı misafir bayırına götürüyorlardı
    Merak etme Ramazan'dan sonra gel de sana bu bölgenin balıklarından tutturalım.
    Abi Adana'da görüştük seninle ama balığagidemedik.Misafir avlağınamı gittiniz abi .
    Erdem Yılmaz 1977
    A Rh + İstanbul

iskorpitçi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı
    4

Vallahi Ömer abiye katılmamak elde değil. tekneden mercan karagöz avın da her ne kadar iyi olsalar da kıyıdan iş yapmamakta bu iğneler. O ortadaki iğne Mustad 19428 serisi sarı iğneler. Erdemle beraber üsküdardan almıştım Sivrice ye giderken. Sivricede kullanamadım ama geçenler de gittiğim eşkina avında harikalar yarattı. Gerçi benim kullandığı 2 numaray dı ve balığa hasar verdi. demekki 1 numarasını kullanmak lazım eşkian için. Bir de iğne ile kösteğin birleştiği yere 1 mm lik fosfor lu hortum koydum. İnanın o gece iş yapan tek takım benimkiy di !!!!!

Mustad 496 hiç bi işe yaramadı. Owner 50 173 te de çok takılma problemi yaşadım.

iyikalplibalıkçı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı
    10

Alıntı iskorpitçi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vallahi Ömer abiye katılmamak elde değil. tekneden mercan karagöz avın da her ne kadar iyi olsalar da kıyıdan iş yapmamakta bu iğneler. O ortadaki iğne Mustad 19428 serisi sarı iğneler. Erdemle beraber üsküdardan almıştım Sivrice ye giderken. Sivricede kullanamadım ama geçenler de gittiğim eşkina avında harikalar yarattı. Gerçi benim kullandığı 2 numaray dı ve balığa hasar verdi. demekki 1 numarasını kullanmak lazım eşkian için. Bir de iğne ile kösteğin birleştiği yere 1 mm lik fosfor lu hortum koydum. İnanın o gece iş yapan tek takım benimkiy di !!!!!

Mustad 496 hiç bi işe yaramadı. Owner 50 173 te de çok takılma problemi yaşadım.
    Hemfirim...

Mustad yapısal ağırlığından olsa sebep balıkta yem çekingenliği yarattı ,ilk vuruş sonrasında yemdeki salınımı kendi ağırlığı ile kütükledi diye düşünüyorum. Owner 5-73 serisinde ise paladan çekim anında çengelin dışa donmesi gibi bir husus var. Buda fiziki yapısallara tutunmasına olanak veriyor. Fiziki engellerin olmadığı sularda başarılı sayılabilir ancak bilhassa yalpalaması ve dışa sarkması salçım ve yaprak yosunlarda iğneyi drek takılmaya sürüklüyor. Şamadıralı kullanımda idealdir, o ayrı konu.

fosforlu boru, boncuk yerine nacizane kullanım metaryelim fosforlu sim oluyor. ( ışığı emen ve karanlıkta geri veren sim tipi ) fly yöntemi ile palanın bitimine dayanarak 2-3 mm kadar bunu sarıyorum.

Çember (circle) den performans aldığım ürün levrek ve mırmır için ise sim sararak kullandığım "gamatsu" oldu. Hem circle hemde sırttan çift mahmuzlu modeli ( no yu hatırlamıyom, elimdekiler tükendi)

Ancak Gamaktsu iğne kullanıyorsanız yanınıda kesinlikle sıfır numara zımpara ve zeytinyağı bulundurun. Zaman zaman iğneyi bilemeniz gerekecektir. Zeytinyağı oleilk asit içerdiği için krom alaşımlı iğneleri bilemenizde yardımcı olacaktır.

Tecrübe Puanı
    4

Alıntı Suatreis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hemfirim...

Mustad yapısal ağırlığından olsa sebep balıkta yem çekingenliği yarattı ,ilk vuruş sonrasında yemdeki salınımı kendi ağırlığı ile kütükledi diye düşünüyorum. Owner 5-73 serisinde ise paladan çekim anında çengelin dışa donmesi gibi bir husus var. Buda fiziki yapısallara tutunmasına olanak veriyor. Fiziki engellerin olmadığı sularda başarılı sayılabilir ancak bilhassa yalpalaması ve dışa sarkması salçım ve yaprak yosunlarda iğneyi drek takılmaya sürüklüyor. Şamadıralı kullanımda idealdir, o ayrı konu.

fosforlu boru, boncuk yerine nacizane kullanım metaryelim fosforlu sim oluyor. ( ışığı emen ve karanlıkta geri veren sim tipi ) fly yöntemi ile palanın bitimine dayanarak 2-3 mm kadar bunu sarıyorum.

Çember (circle) den performans aldığım ürün levrek ve mırmır için ise sim sararak kullandığım "gamatsu" oldu. Hem circle hemde sırttan çift mahmuzlu modeli ( no yu hatırlamıyom, elimdekiler tükendi)

Ancak Gamaktsu iğne kullanıyorsanız yanınıda kesinlikle sıfır numara zımpara ve zeytinyağı bulundurun. Zaman zaman iğneyi bilemeniz gerekecektir. Zeytinyağı oleilk asit içerdiği için krom alaşımlı iğneleri bilemenizde yardımcı olacaktır.

Bu cümleyi anlayamadım. Biraz daha açarmısınız.
    Bir de bahsettiğiniz "fosforlu sim. ( ışığı emen ve karanlıkta geri veren sim tipi )"
    simi nereden temin ediyorsunuz ?

+ Konu Cevaplama Paneli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)