+ Konu Cevaplama Paneli
1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 1 2 SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 20

Konu: Ustaların Tavsiyelerine İhtiyacım Var

Yakamoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Durumu: Offline
    Kan Grubu: A Rh +
    Tecrübe Puanı
    5

Standart Ustaların Tavsiyelerine İhtiyacım Var

Herkese iyi akşamlar
    Aşağıda resmini ve ürün özellikleri verdiğim bu makineler sizce kıyıdan beklemeli yemli ile spin at çek avlarında kullanılır mı acil tavsiyelerinize ihtiyacım var yorumlarını esirgemeyen tüm dostlara şimdiden çok teşekkürler

OKUMA AVENGER AV-45 MAKİNE ( 60 - 70 tl arası )
    Ürün Özellikleri
    45'lik ortaboy makara, 4.5 :1 devir oranı, 7 rulmanlı, Alüminyum kafa 0.35/160m misina kapasitesi, 380gr ağırlık, Yedek grafit makara

RYOBI ECUSIMA 4000Vi MAKİNE ( 60 - 70 tl arası
    Ürün Özellikleri
    40'lık küçük makara, 4 rulmanlı, 140m/0,33mm Misina kapasitesi, 5,0:1 yüksek devir oranı, önden kalama, Alabalık, Turna ve Sudak gibi balıkların avına uygun 320g ağırlık,Yedek makarası yoktur

Mustafa 05-08-1972 / İSTANBUL

* İNSANLARIN İYİ GEÇİNMESİ KUSURSUZ OLMALARIYLA DEĞİL, BİRBİRİLERİNİN KUSURLARINI HOŞ GÖRMELERİYLE SAĞLANIR *

iyikalplibalıkçı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kan Grubu: AB Rh +
    Trofe Avınız: zoruna gider....söyletme
    Tecrübe Puanı
    10

Sevgili Mustafa,

Öncelikle her iki makinede spin yöntemi ile avlanmak için oldukça ağırlar. Yani sen bir levrek, çinekop yada turna için spin çalışacağım dersen ve aralıksız efor gösterirsen yapacağın atış ortalama olarak yarım saat içerisinde 15-20 dir. Şu anlama gelir. Makinenin ağırlığı, ıslanmış misinanın ağırlığı, kamışın ağırlığı, takımın ağırlığı, takımın suya olan direnci ilk 50 atıştan sonra sana kolunda yorgunluk ve ağrısı olarak geri döner. Ortalama bir avın 4-5 saat sürdüğünü düşünürsek o ağırlıkta bir makine ile 150-200 atış yapmanda akıl karı olmaz. Ki, bu söylediklerim atış yapmaya gayet elverişli bir mekanda olacaktır. Üstü yosun kaplı ters açılı kayaların tepesinden yada çalı çırpının arasından, akıntıya göre yol vermeklerden falan hiç bahsetmiyorum

Yemli ve beklemeli bir av için ise bu makinelerden ziyade almanı tavsiye ettiğim ucuz yollu sağlam bir makine olan ve 2008 yılında dizayn ödülü sahibi olmuş olan Okuma Travertine dir. Öyle bilmemkaç bilyeli falan diye bir hususta yok. O konu kafanı kurcalamasın.

Ne kadar rulman o kadar dert abicim. Bir makineye 3 rulman yetiyor. Kullandığım Shimano makinenin fiyatı 600-800 Tl Civarında ama gel gelelim adam 3 rulmanı kafi görmüş..Nasıl olcek Hatta spin makinemde rulman bile yok Kara düzen

Mustafa dostum, hem spin hemde yemli beklemeli av için kullanabileceğin bir makine bulmak ne yazıkki mümkün değil. Her ikisininde amacına yatkın özellikleri var. Ortalama bir makine dediğin zaman ise iş yice karışır. Her iki avlanma yöntemindede seni memnun bırakmaz.

Sen al abicim bi okuma travertine bak yemline, bak çaparine, bak tatlı suyuna. Öyle kaba göründüğüne bakma o makinenin içinde ne cevherler yatıyo bilemezsin. Bi süre sonra ucuz yollu ama güvenilir bir spin donanım yaparsın. O zamanda yardımcı oluruz.

Travertine de karar kılacak olursan da öyle sağdan soldan alma Erdem i yada beni bul. Okuma Distr.ünden seni memnun edecek bir indirimle almanıda sağlayabiliriz

ERDEM YILMAZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adminstratör

Trofe Avınız: 60 Cm. Turna,2,5 Kg. Sazan,1,5 Kg. Eşkine
    Tecrübe Puanı
    10

Mustafa abi Avenger iyi bir makina ancak Suat'ında dediği gibi spine ağır ve büyük.Vaktin varsa Üsküdar'a gel on numara takım yaparız sana ithalatçıdan.
    Erdem Yılmaz 1977
    A Rh + İstanbul

Tecrübe Puanı
    5

Alıntı Suatreis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sevgili Mustafa,

Öncelikle her iki makinede spin yöntemi ile avlanmak için oldukça ağırlar. Yani sen bir levrek, çinekop yada turna için spin çalışacağım dersen ve aralıksız efor gösterirsen yapacağın atış ortalama olarak yarım saat içerisinde 15-20 dir. Şu anlama gelir. Makinenin ağırlığı, ıslanmış misinanın ağırlığı, kamışın ağırlığı, takımın ağırlığı, takımın suya olan direnci ilk 50 atıştan sonra sana kolunda yorgunluk ve ağrısı olarak geri döner. Ortalama bir avın 4-5 saat sürdüğünü düşünürsek o ağırlıkta bir makine ile 150-200 atış yapmanda akıl karı olmaz. Ki, bu söylediklerim atış yapmaya gayet elverişli bir mekanda olacaktır. Üstü yosun kaplı ters açılı kayaların tepesinden yada çalı çırpının arasından, akıntıya göre yol vermeklerden falan hiç bahsetmiyorum

Yemli ve beklemeli bir av için ise bu makinelerden ziyade almanı tavsiye ettiğim ucuz yollu sağlam bir makine olan ve 2008 yılında dizayn ödülü sahibi olmuş olan Okuma Travertine dir. Öyle bilmemkaç bilyeli falan diye bir hususta yok. O konu kafanı kurcalamasın.

Ne kadar rulman o kadar dert abicim. Bir makineye 3 rulman yetiyor. Kullandığım Shimano makinenin fiyatı 600-800 Tl Civarında ama gel gelelim adam 3 rulmanı kafi görmüş..Nasıl olcek Hatta spin makinemde rulman bile yok Kara düzen

Mustafa dostum, hem spin hemde yemli beklemeli av için kullanabileceğin bir makine bulmak ne yazıkki mümkün değil. Her ikisininde amacına yatkın özellikleri var. Ortalama bir makine dediğin zaman ise iş yice karışır. Her iki avlanma yöntemindede seni memnun bırakmaz.

Sen al abicim bi okuma travertine bak yemline, bak çaparine, bak tatlı suyuna. Öyle kaba göründüğüne bakma o makinenin içinde ne cevherler yatıyo bilemezsin. Bi süre sonra ucuz yollu ama güvenilir bir spin donanım yaparsın. O zamanda yardımcı oluruz.

Travertine de karar kılacak olursan da öyle sağdan soldan alma Erdem i yada beni bul. Okuma Distr.ünden seni memnun edecek bir indirimle almanıda sağlayabiliriz
    Sevgili Suat verdiğin bu değerli bilgiler ve emeğin için çok ama çok teşekkürler Sizlere verdiğim rahatsızlık içinde kusura bakma
    Eğer OKUMA TRAVERTINE TR55 MAKİNE yani aşağıdakini diyorsan spot balıkçılıktan 2 adet daha yeni aldım
    İkisine 95 tl verdim

Bu makineyi bu kamışla yemli avlarda kullanırsam nasıl olur sizce iyi bir kamış mı

ÖZELLİK

350 cm uzunluğunda ,6 parçadan oluşan kapalı boyu 99 cm olan ,530 gram ağırlığında carbon kamış. Yüksek kalite karbon malzeme ,ince gövde ve elde kaymayan deri sap. Atarı 150-300 gr

Bunun haricinde sizin spin için önericeğiniz çok uçuk fiyatta olamayıp yani cepte yangın çıkarmayacak fakat memnun kalacağım başka bir makine var mı

Spin kamı olarakta bunu düşünüyorum

LONDON PELISTICK PARÇALI 15-40 GR ,270 CM KAMIŞ

ÖZELLİK
    Boy (cm) : 270 Atarı (g) : 15 - 40 Parça Sayısı : 2 Sap : Eva Kapalı Uzunluk (cm) : 135 Ağırlık (g) : 365 Bu yeni spin kamışın en önemli özelliği Pelistick uç yapısı. Ancak tasarımdan Fuji porselenlerine, makine yatağından renk seçimine kadar tamamen PELICAN® prestijini hissedeceksiniz. Sapın alt kapağındaki özel PELICAN logosu da bu kaliteyi tesciller nitelikte. 165,210,240 ve 270 cm boylarına. Pelistick™ Nedir? Pelistick™ kamışlar özel üretim yapısı sayesinde çok yüksek güçlerde ve yüklenmelerde bile "U" şeklinde yüksek esneme kabiliyeti olan kırılmaya mukavemetli kamışlardır. Pelican® markasının ilk olarak Pelican® London Spin kamışlarında kullandığı ve birçok balıkçıyı büyülediği bu eşsiz özellik, kamışınıza tam güven sağlar.

* İNSANLARIN İYİ GEÇİNMESİ KUSURSUZ OLMALARIYLA DEĞİL, BİRBİRİLERİNİN KUSURLARINI HOŞ GÖRMELERİYLE SAĞLANIR *

Tecrübe Puanı
    5

Alıntı ERDEM YILMAZ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mustafa abi Avenger iyi bir makina ancak Suat'ında dediği gibi spine ağır ve büyük.Vaktin varsa Üsküdar'a gel on numara takım yaparız sana ithalatçıdan.
    Erdem kardeşim sanada çok teşekkür ederim bu ince nezaketinden dolayı
    Sağolasın kardeşim
    Fakat inin dört haftadır tüm pazarları çalışıyorum bu ayda ful doluyum
    ben yeni sezon için alacağım takımlar için siz değerli kardeşlerimden bilgi topluyorum
    Çoğunluğun tavsiyesine göre karar vericem
    Tekrar teşekkürler

Tecrübe Puanı
    10

Lineaeffe için Erdem i takip et, yolun Üsküdar a çıksın Trevertineyide yemli avlarında güle güle kullan İşini gayet güzel görecektir

İlaveten, "kusura bakma" demişsin. Olmaz öyle şey Bir kusur var ise bu benden kaynaklanır. Sen sormaya devam et elimizden geldiğince seve seve yardımcı oluruz
    Konu iyikalplibalıkçı tarafından (06 Mayıs 2010 Saat 21:28 ) değiştirilmiştir.

Tecrübe Puanı
    5

Alıntı Suatreis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Lineaeffe için Erdem i takip et, yolun Üsküdar a çıksın Trevertineyide yemli avlarında güle güle kullan İşini gayet güzel görecektir

İlaveten, "kusura bakma" demişsin. Olmaz öyle şey Bir kusur var ise bu benden kaynaklanır. Sen sormaya devam et elimizden geldiğince seve seve yardımcı oluruz
    Suat kardeşim ALLAH razı olsun işte gerçek amatör balık avına gönül verenler böyle oluyor
    Her tür yardıma ve paylaşıma açık
    Çok teşekkür ederim

ERDEM YILMAZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adminstratör

Trofe Avınız: 60 Cm. Turna,2,5 Kg. Sazan,1,5 Kg. Eşkine
    Tecrübe Puanı
    10

Mustafa abi Lineaeffe kamışın aynısından bende iki adet var.Yemli avda kullanıyorum.Hatta sazan siftahi bile var.Ağır olduğu için büyük balıkda çabuk yoruyor insanı halbu ki balığın yorulmsı lazım .Diğer küçük balık avları için kullanabilirsin.
    Erdem Yılmaz 1977
    A Rh + İstanbul

Tecrübe Puanı
    5

Yapmayın ya şimdi ben bu kamışı sazan avlarında ve beklemeli diğer yemli avlarda kullanamam mı ?

Oysa sağlam bir kamışa benziyor
    Bir bakın şuna

LİNEAEFFE ALLROUND 350 cm KAMIŞ 100-200 gr

350 cm uzunluğunda ,6 parçadan oluşan 100-200 gram atarlı ,kapalı boyu 99 cm olan ,485 gram ağırlığında carbon kamış. Yüksek kalite karbon malzeme ,ince gövde ve elde kaymayan deri sap.

Tecrübe Puanı
    10

Kamış boyu 3.50 ve klasik yapıda olmakla beraber gövdesinde polimer esaslı hammadde ile birlikte fiber lif desteği kullanılmış. Yapısındaki karbon oranı oldukça düşük. Bu durum kamışın fiziksel ağırlığının yüksek olması ve atış anındaki gerilimin kamışa eşit biiçimde dağılmayacağı anlamına gelir. Seninde hak vereceğin üzere yemli avlarda nispeten daha uzağa atış yapabilmemize olanak tanıyan ve vuruşu incelikleri ile hissedebilmemizi sağlayan bir kamışı tercih ederiz dimi. Yapısında fiber örgü destekli polimer esaslı hammadde kullanılmış ve karbon oranı düşük olan bir kamış hemde 3.50 uzunlukta 6 parça teleskopik tip ise bu ancak yakın mesafe aralıklarında (0-50 mt) ve tripod a dayalı halde iken verim ile alınacak keyfi ortalama denge ile sunabilir.

Bu kamış kötü değil yanlış anlaşılmasın sakın. Ama çok iyi ve ihtiyaca yanıt vercek tiptende değil. Kamış ağır, esneme indeksi düşük, uç kırılganlığı indeksi ise yüksek,yüksük paslanması kısa zamanda muhtemel ve uzun mesafe atışlarına uygun değil. İcabında bu kamışı çaparide ve lüfer avlarında da kullanacaksın

Sana tavsiye vericem ama şu an spot yada cengiz balıkçılığın elinde ne var ne yok bilmiyorum. Uzun süredir uğramadım. Spot Balıkçılıkta Kadir abiyi yada Bekir i bul, bizim siteden olduğunu söyle üstüne bide selamımı söyle. Bana böyle böyle bi kamış verin ödemedede yardımcı olun yoksa suatreis e söylerim de De bunu valla çekinme

+ Konu Cevaplama Paneli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Paylaş

Paylaş