Sevgili Mustafa,
Öncelikle her iki makinede spin yöntemi ile avlanmak için oldukça ağırlar. Yani sen bir levrek, çinekop yada turna için spin çalışacağım dersen ve aralıksız efor gösterirsen yapacağın atış ortalama olarak yarım saat içerisinde 15-20 dir. Şu anlama gelir. Makinenin ağırlığı, ıslanmış misinanın ağırlığı, kamışın ağırlığı, takımın ağırlığı, takımın suya olan direnci ilk 50 atıştan sonra sana kolunda yorgunluk ve ağrısı olarak geri döner. Ortalama bir avın 4-5 saat sürdüğünü düşünürsek o ağırlıkta bir makine ile 150-200 atış yapmanda akıl karı olmaz. Ki, bu söylediklerim atış yapmaya gayet elverişli bir mekanda olacaktır. Üstü yosun kaplı ters açılı kayaların tepesinden yada çalı çırpının arasından, akıntıya göre yol vermeklerden falan hiç bahsetmiyorum
Yemli ve beklemeli bir av için ise bu makinelerden ziyade almanı tavsiye ettiğim ucuz yollu sağlam bir makine olan ve 2008 yılında dizayn ödülü sahibi olmuş olan Okuma Travertine dir. Öyle bilmemkaç bilyeli falan diye bir hususta yok. O konu kafanı kurcalamasın.
Ne kadar rulman o kadar dert abicim. Bir makineye 3 rulman yetiyor. Kullandığım Shimano makinenin fiyatı 600-800 Tl Civarında ama gel gelelim adam 3 rulmanı kafi görmüş..Nasıl olcek

Hatta spin makinemde rulman bile yok

Kara düzen
Mustafa dostum, hem spin hemde yemli beklemeli av için kullanabileceğin bir makine bulmak ne yazıkki mümkün değil. Her ikisininde amacına yatkın özellikleri var. Ortalama bir makine dediğin zaman ise iş yice karışır. Her iki avlanma yöntemindede seni memnun bırakmaz.
Sen al abicim bi okuma travertine bak yemline, bak çaparine, bak tatlı suyuna. Öyle kaba göründüğüne bakma o makinenin içinde ne cevherler yatıyo bilemezsin. Bi süre sonra ucuz yollu ama güvenilir bir spin donanım yaparsın. O zamanda yardımcı oluruz.
Travertine de karar kılacak olursan da öyle sağdan soldan alma Erdem i yada beni bul. Okuma Distr.ünden seni memnun edecek bir indirimle almanıda sağlayabiliriz

Paylaş