Öyle bildik, klişe, standart bir bayram tebriği yazmayacağımın farkıdasınızdır tabiki...
En azından benim özel kalemim yok
Bayramımızı kutlamaya geçmeden önce...
Bikere kafadan trafik kazaları var..Yahu daha bayramın arefesinin arefesi gelmeden daha doğrusu tatil arefesinde onlarca ölü, yüzlerce yaralı, bunlardan sebep binlerce psikolojik desteğe ihtiyacı olan insanımız var. Bayram başlamadan 2 gün önce ve bitince 2 gün sonrasına kadar kurban vermek memlekettimizde vaciptir. Aha buda benim fetvam, varmı aksini iddia eden...yoksa doğrudur kardeşim..
Bir alışveriş deliliği var ki, akıllara ziyan...aman yarabbi. sebebi örf ve adetlerimizdir. Bu güzel bişeydir ama bayramdan sonraki durgunluğunda ta kendisidir. Yeni yıl kutlamaları için yapılacak olan alışveriş oranı son 5 yıldır giderek azaldığı için bu durgunlu tamponlayacağını kimse düşünmesin. FILO yönetimine göre haraket eder bizim aile bütçemiz (lfirst in last out) Ben düşünmedim. Ben düşünmediysem kimse düşünmemiştir hemşerim. Takip ediyoruz medyayı, bu konudan bahseden yok.Yok işye yahu...Biliyozda konuşuyoz
Acemi kasap kendini kesti olayı var bide... Lan sen soğan keserken elini kesiyon, adam kocaman hayvanı devirmiş bide işimi bitirsemde diğerine dalsam diye düşünüyo..Aha burda da maddi menfaat var...Kendi hayvanını kendi kesenler var bide dimi..oda maddi menfaat..Varmı aksi kardeşim...yok..demek bunda da haklıyım
Medyadan rica ediyorum, şu kaçan eden hayvanların haberini yapmasınlar, onları kaçıran gerzeklerin haberini yapsınlar. Çilesini belediye veterinerleri çekiyor.
Devam edersem bayramınız bu yazıyı okumakla geçicektir.
Değerli dostlarım, hepinizin Mubarek Kurban Bayramı kutlu olsun, kurban verebilenlerin sevapları kabul edilsin. Veremeyenlerin duaları kabul edilsin. Yüce Yaradan hepimizi ana, baba ve evlatlarımıza bağışlasın. Kurban dediğimiz yardımlaşmadır, paylaşmaktır. Sonsuz rahmeti ile günahlarımızı affetsin. Bizleri bilmediğimiz tehlikelerden korusun. Vatanımızın şehitlerimiz ile sulanan topraklarında huzur, barış, skün ve refah içerisinde nice kurbanlar vermemizi, dostluğumuzun, sevgimizin perçinleşmesini nasib etsin.
Arkadaşlarım, kurban dualarınıza bu memleket için emeği geçen, kendini vatan hizmetinden sakınmayanlarıda katınız. Bu memleket onların yüzü suyu hürmetine dimdik ayaktadır ve bu gün bir kurban bayramını daha onların sayesinde kutlamakayız.
OLTAKEYFİ ailesi adına,
Hepinizi Saygı ve sevgi ile selamlıyorum.

LinkBack URL
Linkbackler ile ilgili

Alıntı

Paylaş