Değerli arkadaşlarım,
Devlet metooroloji işleri şu an olan volkanik kül hadisesi ile ilgili ardı ardına online uyarı gönderiyor. Uyarılar dahilinde bu hadisenin önemsenmeycek derecede bir olgu halinde bulunduğunu iletiyor.
Ancak, üyesi olduğum Yunanistan Metooroloji Merkezi farklı bir açıklamada bulunmuş. İletiyi ben tercüme edersem kelime saçmalığı olur diye düşündüm ve kendisi yunanistan vatandaşı olan arkadaşım Melissa dan rica ettim.
Buyrunuz, siz fikir yürütünüz. Sanırım yeni bir radyasyonlu çay vakası içindeyiz.
Yunanistan cumhuriyet hava tahmin uzmanlık başkanlığı halkının duyduğu güven ile yarın olabilecek meteorolojik olayların bilimsel özetini sunmaktadır. 00:01
Bu gece saat 03:00 den volkanik kül taşımakta olan ve yüksek oranda nem içeren sıcak hava kitlesi saat 4:30 a kadar sınırları etkileyen sistem içinden geçmesi, sonra terk etmesi ve Trakya bölgesine giriş yapması gerçektir.
Gerçek olan, aşırı nemli olan sıcak hava akımının Trakya üzerinde başka bir hava koşulu ile karşılaşacak olması ve volkanik artıkların yağmur ile yeryüzüne ulaşması, bu yağmurun asit yağmuru olmasıdır. Trakya bölgesinden aşırı gidecek nemli bulutların İstanbul sınırlarına girdiğinde boşalması 11:00 saatinde bekleniyor. Asit yağmurundaki değerlerin daha önce bilinen değerler ile çarpışması su başına Ph.8.0 -9.0 olacağını gösterir. İnsan için farkında olmayan bu dereceler bitki ve balık yaşamı için tehdit sınırını geçer. İlgilendirenler için tedbir alınmasını gerekir.
Olaydaki gerçeklik %98 olarak hesaplandı. UMETSAT verileri ve halkın güvendiği bilgiye göre hesaplandı. Dikkat çekmesi için yayınlandı.
Üyelerine duyurdu.

LinkBack URL
Linkbackler ile ilgili
Alıntı

Paylaş