Sevgili arkadaşlar,
Senelerdir vermiş olduğum eşkina avı mesaisinin ardından, levrek balığına ilgi duymam, ve netteki tüm levrek raporlarını incelemeye almam ile birlikte, at-çek disiplininin şu ana kadar bildiğim tüm av çeşitlerinden farklı, kullanılan takımların farklı, stilin çook farklı olduğunu tesbit ettim.
Üzerinde uzun zamandır bilgi topladığım ve yerini bulmaya çalıştığım, devamlı trofe levrekler veren bir meranın yerini de deşifre etmemle birlikte, yeni malzeler, kamış, makine ve hatta misina ve ip, sonrada, yine şimdiye kadar nette yayınlanan tüm levrek avı raporlarında belirtilmiş ve 4 kilo ve üzeri levrekler almış tüm sahte grubunun, araştırması, bulması ve alımı ile harekete geçtim,
Allahıma şükürler olsun 1 ay kadar bir sürede de tüm malzemeyi toparladım.
Neticede;
Güzel bir shimano spin kamış
Yine iyi seviye bir spin makine
makinemde 270 metre 0,12 çekeri yüksek (9,3 kg.) ip misina
ve at-çek levrek avında kullanılacak, kendini ispat etmiş 4 Kg. ve üzeri trofe lefrekler almış 36 adet sahteyi takımlarımın arasına ekledim.
Gelelim esas konuya,
Sahtelerin çoğalması ile birlikte bunları saklama, koruma ve avda kolay erişim sağlayabilecek bir saklama kutusu ihtiyacı önemle hasıl oldu, yine uzun süredir yaptığım araştırmalar sonucu piyasada mevcut bir kaç tip malzemenin işimi tam anlamıyla göreceğine kanaat getiremedim,
İş başa düştü ve bu aşağıdaki kutuyu yapmaya başladım, 3 günümü aldı, birkaç parmağım maket bıçağı kullanmaktan su topladı ama sonunda bitirdim,
40 göz 20*30cm derinlik 20 cm ölçülerde bu kutu meydana çıktı,
Bu kutuyu içine alacak su geçirmez omuz askılığı olan bir çantayıda sipariş ettim
sizce değmiş mi?
fuar için firmammın hazırlatmış olduğu flexi 40*50cm levhalar
![]()
bu levhalardan 30*20 ara separatörleri kestim ilk önce ve araya kanalları çizerek tek tek açtım.
![]()
sonra bu 20*20 ara separatörleri kestim ve kanallarını açtım.
bu kısa ve uzun olan separatörleri birbirine ekleyerek, kutunun içinde oluşacak 40 adet gözü yaptım
ve sıra geldi dış kutuya, yine aynı levhalardan dış kutuyuda ölçülere göre keserek oluşturdum,
![]()
açılmaya karşı kutuyu içten slikonla dıştan ise bantlar ile sabitleyerek sağlamlaştırdım,
veee sonuç, 40 adet sahte alabilen, her gözde tek sahte, birbirine temas yok, çizilme yok, 3lü iğnelerin birbirine takılması imkansız,
buda sonradan aynı malzemeden yapılmış üst kapağa yapıştırılmış, hazır bir organiser
![]()
üstteki organniserda ise sahteleri takıp çıkartmak için çeşitli kargaburunlar, balık ağzından sahte iğnesini çıkartmak için tıbbi pens, 3lü iğneler, ufak sahte klipsleri ve sahte halkaları mevcut.
işte bu kadar, nasıl olmuş? daha şimdiden sanki yetmeyecekmiş gibi, belki bir tane daha yaparım

LinkBack URL
Linkbackler ile ilgili

Alıntı

.Eline emeğine sağlık abi harika olmuş çanta.Tam teşekküllü bir wobbler çantası.Buna benze bir tanede bende var.Ama o Lineaeffe'nins eri üretimi 

Paylaş