+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 8 ve 8

Konu: 1 Çay Kaşığından 2 Avcı Kaşığı

Durumu: Offline
    Kan Grubu: B Rh +
    Tecrübe Puanı
    4

Standart 1 Çay Kaşığından 2 Avcı Kaşığı

Öncelikle merhabalar.
    Önce elimize bir tane çay kaşığı alıyoruz.

Çay kaşığının kafasını gövdesinden ayırıyoruz.

Kafa kısmının yarısını istediğiniz bir renkte parlak bir ambalajla kaplıyoruz.

Daha sonra elimize kaşığın gövdesini alıyoruz.
    Biraz kısaltıp onuda güzelce ambalajlıyoruz.
    Birde kahverengi ambalajdan göz yapıyoruz.
    Birazda dalgalı yapıyoruzki aksiyonu iyi olsun.

Tecrübe Puanı
    4

yok be kardeş balıklar tam malın gözü olmuş yemez böyle ucuz numaraları.)

Kan Grubu: B Rh +
    Tecrübe Puanı
    4

Bunu Yemezse hiçbir kaşığı yemez bence
    Alperen Özkan
    1995-20??
    B Rh+
    Sivas

Kan Grubu: A Rh +
    Tecrübe Puanı
    4

Suda aksiyonu nasıl acaba ??
    Harun 1991 İst/gop

iyikalplibalıkçı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kan Grubu: AB Rh +
    Trofe Avınız: zoruna gider....söyletme
    Tecrübe Puanı
    10

Alperen kardeş, yaratıcılığını alkışlıyorum Emeğine sağlık.

Sudaki aksiyonu, obligasyonu, stabilitesi nasıldır, ağırlığı nedir, yapılan kaplama ne kadar dayanır falan filan gibi soruları sormayacağım. Bunların cevabı ne olursa olsun verimliliği hakkında bilgi vermeyecektir. Balık bol ise her türlü iş görür kanısındayım.

Benim derdim bunu bedene nasıl bağlayacağındır El matkabı ile deleceğim deme ve deneme. mutfak kaşıkları büyük oranda krom ve çelik alaşımından yapılır bilirsin. Bu malzemeyi matkap ile delmekte pek öyle kolay olmaz, imkansız değil ama dediğim gibi kolay olmaz.

İp ucu : Krom yada krom-çelik malzemeyi matkapla delerken ilk önce çivi benzeri birşeyle delceğin yere çekiç yardımı ile sert bir darbe vurup, iz yapıcaksın. Bu ize matkabın ucunu dayayacaksın. İlaveten delme noktasına ara sıra oleik asit yada sızma zeytinyağı damlatacaksın.

Tavsiye : Kaşığını hazırla, koy cebine ve delme işlemi için bu işlerden anlayan birine git. Küçük parçaları el matkabı ile delerken çok ciddi biçimde yaralanabilirsin. Bu gibi malzemeler tezgahlı matkapta ve sabitlenerek delinmelidir.

Kalıver sağlıcakla
    Konu iyikalplibalıkçı tarafından (06 Kasım 2010 Saat 12:57 ) değiştirilmiştir.
    "Eğer bu millet, bu memleket parçalanacak olursa genel şerefsizliğin enkazı altında şunun bunun şahsi şerefide parça parça olur.Biz o genel şerefi kurtarabilmek için harekete geçen millete ruhumuzla katıldık .Katılmamıza mani olabilecek şahsi rütbeleri, mevkileri de genel şerefi kurtarmaya yönelik bir gaye uğrundan feda ettik.Bunu anlamayıpda, hala kendi keyfine göre idare etmeye kalkışan kuvvetler artık birer beladır.Bela çekmeye de artık bu milletin tahammülü kalmamıştır."

iyikalplibalıkçı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kan Grubu: AB Rh +
    Trofe Avınız: zoruna gider....söyletme
    Tecrübe Puanı
    10

Dayanamadım gene yazıcam

Alperen, kaşığın kelleyi kopardıktan sonra aşağıdaki gibi birşeymi yapacağız.

Birinci resimde deliklerini açtım, yeşil çizgi olan yeri eğe ile düzelttim sonrada iğne ve fırdöndüsünü taktım.

İkinci resimde ise kaşık kellesinin yandan görünüşünü tasfir etmeye çalıştım. Orda anlatmak istediğim kaşığın kellesinin üstüne çekiçle vurup siyah çizgiye kadar tepesini içeri göçertmektir. Bu darbe kaşığın siklon biçiminde suda dönmesini engelleyecek ve ışığı kırarak daha bi dikkat çekici olacaktır diye düşünüyorum.

Siklon biçiminde dönüşü tarif etmeye çalışıyim, bir misina ucuna ağırlık bağla ve yarım metre kadar yere doğru sarkıt. Ağırlığı daire biçiminde bir sarkaç gibi sallamaya başla ve aniden dur. Bu durumda elin sabit kalacak ama ağırlık daire çizmeye devam edecektir. Şimdi bu senaryoyu suyun içinde ve yatay halde düşün. Kaşığını çekmeye başladığın zaman bir yörüngeye sahipmişçesine daireler çizecektir.

Birde "aksiyon" konusunda sanırım bir yanlış anlaşılma var. Kaplamayı dalgalı yapınca aksiyonu daha iyi olur demişsin. Buna aksiyon değil de "refleksiyon" yada "yansıma" denmektedir. "Aksiyon" balıkçılık dilinde sahte yem ve sahte balıklar ile benzeri av gereçlerinin su içerisindeki hareketlerine verilen isimdir. Kullandığın reflektörü dalgalı biçimde yapman aksiyonu önemsenmeyecek derecede etkiler.

Imageshack sitesi yanıt vermediği için resimleri yayınlayamıyorum, gerçi anlattığım kadarı ile ne olduğunu anlamışsındır.

Düzelince yüklerim
    "Eğer bu millet, bu memleket parçalanacak olursa genel şerefsizliğin enkazı altında şunun bunun şahsi şerefide parça parça olur.Biz o genel şerefi kurtarabilmek için harekete geçen millete ruhumuzla katıldık .Katılmamıza mani olabilecek şahsi rütbeleri, mevkileri de genel şerefi kurtarmaya yönelik bir gaye uğrundan feda ettik.Bunu anlamayıpda, hala kendi keyfine göre idare etmeye kalkışan kuvvetler artık birer beladır.Bela çekmeye de artık bu milletin tahammülü kalmamıştır."

U_B
    U_B - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı
    2

Bu gün balıkta çay kaşığım yoktu ve sıkıntı çektim. Her aletin amacı yerinde güzel bence
    Gürol ERMİŞ 1971 A+ istanbul/Güneşli
    Videolarım

Tecrübe Puanı
    4

Alıntı u_b Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu gün balıkta çay kaşığım yoktu ve sıkıntı çektim. Her aletin amacı yerinde güzel bence

:d:d:d :d
    Harun 1991 İst/gop

+ Konu Cevaplama Paneli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)