Testlerin tamamlanması değerli akademisyenlerimiz boş zamanlarına ve benim kırkbintane iş arasında fırsat bulmama bağlı olarak değikenlik gösteriyor.
Hocamıza metaryali veripte "hocam durum böyle böyle" diyip sonuçları müsait zamanda almak benim işime gelmiyor çünkü o testin yapıldığı ortamda bende bulunmak ve neyin nasıl yapıldığını kayda almak en azından görmek istiyorum.
Çalışma zamanım ise vardiya sistemine bağlı olduğu için değerli hocalarımızla görüşme imkanıda ksıtlı hale geliyor. Netice itibarı ile herhangi bir metaryali teste tabi tutmak için üçüncü kişiler binlerce lira ödeme yapıyorlar. Ben ise sadece o konudaki uzman akademisyene ne yaptığımızı ve amacımızı izzah ederek iyi niyet ilkesinden yola çıkıyorum. Onlar niyetin iyi ve memlekete faydalı olacağı konusunda en ufak bir şüphe etseler bu test imkanları sona erer.
Lafı daha fazla uzatmadan.........
Ticari anlamda herhangi bir kaygımız yok, çünkü maddi bir kazanç sağlamak gibi bir girişimimiz yok. Bütün derdimiz eğer varsa ticari kaygısı olan üreticilerin ipliğini pazara çıkarmak, bilimsel olanla sallamasyon olanları ayırmak, amatör avcılık ile hobide bulunan dostlarımızı uğrayabileceği hayal kırıklığı ile maddi kayıplardan arındırmaktır.
İyi ki uzatmadım ha
Sevgili Fishmen, yapılmakta olan testlerin büyük çoğunluğu halen devam etmektedir. Şu ana kadar 3 adet sihirli kaşık çekme testine tabi tutuldu ancak 2 tane daha olacak. Ortalama değer için bunlarında sonuçlarını beklemek zorundayız. Tuzlu su korozyon testi tamamlandı ve ham sonuçlarını yazdım. Net sonuçları için bir hafta kadar beklememiz icab ediyor. Sürdürülmekte olan 4 ayrı test daha var, bunlar kullanan metal, metalin kaplaması, kullanılan reflektör, similasyon avcılık (bu benim icadım) şeklindedir, Daha sonra ise saha uygulamaları ve deneylere geçeceğiz.
Neden bu kadar ilgileniyorum peki...
Bu av gereci son unsuruna kadar en azından %80 T.C. Sermayesi ve emeği ile üretilmektedir.
Merak başına hiçbir iş açmaz, aksine meraksızlık iş açar... toplumun yarısı meraklı olsa ve sorma, araştırma isteği duysa şimdi daha bi ferah ve adı anılan olurduk. Barbar Türk Olmazdık
Değerli dostum, yanlızca bu malzeme ile ilgilenmiyorum, sırası ile birçok malzemenin test sonuçlarını ilgili bölümde bulabileceksin.
Sağlıcakla kal

Paylaş