+ Konu Cevaplama Paneli
1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 1 2 SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 14

Konu: Spin Kamışlar

kral balıkçı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Durumu: Offline
    Kan Grubu: A Rh -
    Trofe Avınız: ??????
    Tecrübe Puanı
    6

Standart Spin Kamışlar

Atçek kamışları diğerlerine bakaraktan daha hafif ve daha kısadır hefifliğinin sebepi 20 ila 50 gr silikon, kaşık, çeşitli rapalaları atmak için tam ideal bir atçek kamışıdır bu kamışlarda parçalı ve teleskobik çeşitleri çok olup istenilen ağırlık atımına göre bi model alınırsa en iyi atışlar sizi bekliyor hiç kuşkunuz olmasın .

iyikalplibalıkçı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kan Grubu: AB Rh +
    Trofe Avınız: zoruna gider....söyletme
    Tecrübe Puanı
    10

Değerli arkadaşım işin özünü yazmış, bende müsade ederseniz birkaç şey eklemek isterim.
    Öncelikle "spin kamış" ne demektir. Spin kelimesinin gerçek anlamında kullanıldığı tek konu balıkçılıktır. Spin; Cisim için eğilmek, bükülmek demektir. Bu eğilim ve bükülüm sonucunda oluşan malum bir düzelme grafiğide vardır. Bu grafiğin bizi ilgilendiren kısmı absorbasyon (enerji emilimi) ve geri düzelme (action) kısmıdır. Spin kamışta kullanılan maksat, kamışın son noktasına kadar eğilmesi ve eğilme anında biriken enerjinin kol kuvveti ile (ivme kazandırma) desteklenerek maksada uygun şekilde yönlendirilmesidir. İfade birazkarışık oldu sanırım ama başkaca izzahını yapamadım

Spin kamışların üzerlerinde 5-20 yada 10-40 gibi attış aralıkları olduğunu görürüz. Bu o kamışın maksimum fayda ile kullanılabileceği aralıktır. 5-20 gr atarlı bir kamış ile 6 Kg.lık bir balığın çekilemeyecği anlamına gelmez. Balık yakalandıktan sonra yük kamışa değil makineye yönlendirilmeli bunun için misinaya paralel tutulmadır. Eğer yormak gerekiyorsa kamış açısı ile su arasındaki oran 45 dereceyi geçmemelidir.
    Birspin kamışı elinize alıp salladığınızda uç kısmının lastik gibi sallandığını görürsünüz, bu sizi endişelendirmesin. hafif bir ağırlığı daha ileri atmak için bu esnekliğe ihtiyacınız var. Spin atışlarda hızı kolunuz değil kamış kazandıracaktır (sapan etkisi)
    Bu verdiğim bir kaç bilgiden sonra konuyu detaylamaya devam edeceğim...
    Şimdilik sevgi ile kalınız.

Tecrübe Puanı
    4

Alıntı iyikalplibalıkçı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Değerli arkadaşım işin özünü yazmış, bende müsade ederseniz birkaç şey eklemek isterim.
    Öncelikle "spin kamış" ne demektir. Spin kelimesinin gerçek anlamında kullanıldığı tek konu balıkçılıktır. Spin; Cisim için eğilmek, bükülmek demektir. Bu eğilim ve bükülüm sonucunda oluşan malum bir düzelme grafiğide vardır. Bu grafiğin bizi ilgilendiren kısmı absorbasyon (enerji emilimi) ve geri düzelme (action) kısmıdır. Spin kamışta kullanılan maksat, kamışın son noktasına kadar eğilmesi ve eğilme anında biriken enerjinin kol kuvveti ile (ivme kazandırma) desteklenerek maksada uygun şekilde yönlendirilmesidir. İfade birazkarışık oldu sanırım ama başkaca izzahını yapamadım

Spin kamışların üzerlerinde 5-20 yada 10-40 gibi attış aralıkları olduğunu görürüz. Bu o kamışın maksimum fayda ile kullanılabileceği aralıktır. 5-20 gr atarlı bir kamış ile 6 Kg.lık bir balığın çekilemeyecği anlamına gelmez. Balık yakalandıktan sonra yük kamışa değil makineye yönlendirilmeli bunun için misinaya paralel tutulmadır. Eğer yormak gerekiyorsa kamış açısı ile su arasındaki oran 45 dereceyi geçmemelidir.
    Birspin kamışı elinize alıp salladığınızda uç kısmının lastik gibi sallandığını görürsünüz, bu sizi endişelendirmesin. hafif bir ağırlığı daha ileri atmak için bu esnekliğe ihtiyacınız var. Spin atışlarda hızı kolunuz değil kamış kazandıracaktır (sapan etkisi)
    Bu verdiğim bir kaç bilgiden sonra konuyu detaylamaya devam edeceğim...
    Şimdilik sevgi ile kalınız.
    katılmamak elde değil. bildiğim kadarıyla surf kamışların aksine spin kamışlar da uzak atışın asıl marifeti kol kuvvetin de değil kamışın niteşiğindedir. Yanlışım varsa düzeltin; spin kamışlar da sahte yi atarken kamışın ucu düz değil de eğik durumda olmalı. bu üstadın dediği gibi MANCINIK ( sapan) etkisi yaparak sahteyi daha uzağa atmanızı sağlayacaktır.

ahmetozdemir16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kan Grubu: A Rh +
    Trofe Avınız: kızılcık
    Tecrübe Puanı
    4

arkadaşlar! Bir sürü sahte balık, kaşık ve silikon aldım. Bu sene turnadan levreğe sahte balıkla yakalamadığım balık bırakmak istemiyorum kıytırık bir kamış ve bir spin makine de almış bulunuyorum. Kamışı değiştirmek istiyorum. Tüm önerilere ve tecrübelere açığım. Uzunluk ve aksiyon ne olmalı sizce çünki avlanma aralığı oldukça geniş. 5gr lık maket balıktan 50gr lık silikon veya kaşığa kadar. Optimum performans arıyorum anlayacağınız.

Tecrübe Puanı
    4

Hocam Cengiz'e gel bence.İstediğini orada bulabilirsin.
    Davut Avcı/1969
    İstanbul-Çengelköy

iyikalplibalıkçı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kan Grubu: AB Rh +
    Trofe Avınız: zoruna gider....söyletme
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı ahmetozdemir16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar! Bir sürü sahte balık, kaşık ve silikon aldım. Bu sene turnadan levreğe sahte balıkla yakalamadığım balık bırakmak istemiyorum kıytırık bir kamış ve bir spin makine de almış bulunuyorum. Kamışı değiştirmek istiyorum. Tüm önerilere ve tecrübelere açığım. Uzunluk ve aksiyon ne olmalı sizce çünki avlanma aralığı oldukça geniş. 5gr lık maket balıktan 50gr lık silikon veya kaşığa kadar. Optimum performans arıyorum anlayacağınız.
    Bu kadar geniş bir aralığın sonu, adamın dondurur donunu....

Üstadım sen ne ettin yahu. Kıytırık bi makine bi kamış demişsin bi de bakalım nedir bunlar. Nice kıytırıklarla ne avla aldık, en azından gördük yahu. Zamanında daha bu memlekette shimano nedir bilinmezken gapçık aazlı abim "ehe pisikletle balıkmı tuyon len" diye kafa bulurdu zaatımla, pek sallamazdım ama için için yerdim kendimi...Yahu adam mc-48 1967 model telsizin anteniyle at-çek kol gibi zargana aldı be...sen ne diyon....her tip teknolojik imkanım varken adam iki çevrir bi dönermakarasıyla yarısı kırık kamışla levreğin dibine ekmek bandı...hiç yorma kafanı kısmet işi bu üstadım...İşi biliyo falanda deme, iğne bağlamayı bilmez ballı pez.... ... tööbeestağfurullah.....

Züğürdün tesellisi işte... kısmet

Arkadaşın dediği gibi Cengiz balıkçılığa gitAalper i bul erdem yada suatreis in selamı var bana "okuma" serisinden 20-40 act.yada yakın değer 2.40 spin ver de sonra keyfine bak

Makine için acele etme shimano yeni seri yolda...

Makineye saracağın misinada tavsiyem trabucco tournamet class Asp serisi yada ağır avlar için dyneema float olsun (0.18 i aşma su tutar)

sevgi ve selamlarımla
    "Eğer bu millet, bu memleket parçalanacak olursa genel şerefsizliğin enkazı altında şunun bunun şahsi şerefide parça parça olur.Biz o genel şerefi kurtarabilmek için harekete geçen millete ruhumuzla katıldık .Katılmamıza mani olabilecek şahsi rütbeleri, mevkileri de genel şerefi kurtarmaya yönelik bir gaye uğrundan feda ettik.Bunu anlamayıpda, hala kendi keyfine göre idare etmeye kalkışan kuvvetler artık birer beladır.Bela çekmeye de artık bu milletin tahammülü kalmamıştır."

ERDEM YILMAZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adminstratör

Trofe Avınız: 60 Cm. Turna,2,5 Kg. Sazan,1,5 Kg. Eşkine
    Tecrübe Puanı
    10

Aynen hocam sen hafta sonu kalk gel beraber bakalım.Bende üç sene aradan sonra fly takımlarını hazırlıyorum.Atmayı unuttum yav Mustafa balığı bıraktı gidemez olduk bu sene tekrar talimlere başlayacağım .
    Erdem Yılmaz 1977
    A Rh + İstanbul

Tecrübe Puanı
    4

arkadaşlarım tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. uzun bir kararsızlıktan sonra bir cinnet anında bilgisayarın başındaydım ve üsküdar da bana bayağı ters geldiği için okuma v-system 270 20-60 bir kamışın siparişini verdim. şimdi ise başka bir hususta içim içimi yiyor. kamışı aldıktan sonra (sanırım ben türküm) okumanın uluslararası sitesine girdim. böyle bir kamışa rastlamadım. e-bay, cabelas falan karıştırdım yok oğlu yok. şimdi bir mesaj attım okumaya durum böyleyken böyle diye bakalım ne diyecekler.

ERDEM YILMAZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adminstratör

Trofe Avınız: 60 Cm. Turna,2,5 Kg. Sazan,1,5 Kg. Eşkine
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı ahmetozdemir16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlarım tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. uzun bir kararsızlıktan sonra bir cinnet anında bilgisayarın başındaydım ve üsküdar da bana bayağı ters geldiği için okuma v-system 270 20-60 bir kamışın siparişini verdim. şimdi ise başka bir hususta içim içimi yiyor. kamışı aldıktan sonra (sanırım ben türküm) okumanın uluslararası sitesine girdim. böyle bir kamışa rastlamadım. e-bay, cabelas falan karıştırdım yok oğlu yok. şimdi bir mesaj attım okumaya durum böyleyken böyle diye bakalım ne diyecekler.
    Okuma'nın sitesinde yoksa çakmadır hocam .Şaka şaka her yıl o liste güncelleniyor diye biliyorum ben.Yani o ürün listeden kalkıp yerine başkas bir ürün koymuş olabilirler.Birde yabancı amcalarda şu hastalık var.Aynı ürünü model ismi değiştirerek vermek.Özellikle lineaeffe yapıyor bunu kırmızı yeri siyaha boyuyor al sana başka model.Vs. vs.bencev sorun yokdur hocam içini ferah tut ve tutacağın balıkları düşün.
    Erdem Yılmaz 1977
    A Rh + İstanbul

Tecrübe Puanı
    4

okuma mesaj göndermiş, gönlünü ferah tut diyor her ülke için ayrı modellerimiz var dolayısıyla hepsini sitemizde yayınlamıyoruz. ama öyle bir kamış türkiye piyasasında var demişler

+ Konu Cevaplama Paneli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)