Güzel dünyanın fani üyesi, daha da fani balıkcağızın peşinde koşan değerli amatör...
İllede avlanacağım diye ava çıkılırmı hiç...
...."yok canım olurmu öyle şey" dediğinizi duyar gibiyim ama bunu bi geçelim tek kalemde, yalanmı be ya..her ava hazırlık bir umut bir hayal yaşatmıyormu. Sanırsın balık seni bekliyo, ustam gelsede beni kovasına alsa, bağrına bassa, tavasına koysa diye..
Bu ne biçim konudur dimi...
Avlanmanın olurda avlanamamanın tekniği olmaz olurmu hiç...
Buyrunuz avlanamama teknikleri....
- Oltayı, yemi, tabureyi, çayı, falanı filanı hazır ettin. Oltayıda tam gediğine attın. Bekle bakalım...yarım saat bekle...bekle canım devam et..yem suyun içinde çoktan eridi, parça pinçik hatta sümük gibi oldu. Birinci teknik bu, yemi tazelememe tekniği.
- Hiç bişey olmasa boğazda bikaç istavrit vardır diye özene bezene mustad iğneler, cümbüş gibi floşlar, anka kuşunun tüyünden, falanın filalaından çapari yaptın. Çapariyi yaparkende köstekler arasındaki mesafeyi iğne diğer kösteğin düğüm yerine denk kalacak kadar kısa tuttun. Aha buda çapari köstek aralığında hata tekniğidir.
- İzmarit avlayacağım diye yaptığın takımı tutupta beyaz iğneden yaptın diyelim buda özel bir teknik tabiki...
- Atıyorum, Emirgan da sın.. Sağlam akıntı var. Sen 50 lik kurşun kullanıp çapara çalışıyosun. Bu noktada gerekli tekniği 50 metre sağ ve solundakiler sana zaten öğretecektir.
.................................................. ........................
Samimiyetle söylüyorum, iki taş arasında bu konuyu açtım, Erdem efendi ( fırık ) yok menüydü yok bilmemneydi diye kafamı yiyiyo şu an, devam edicem söz...
Kaldığım yerden devam ediniz, ben yetişirim...![]()

LinkBack URL
Linkbackler ile ilgili

Alıntı

Paylaş