+ Konu Cevaplama Paneli
1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 1 2 SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 17

Konu: Kill-Kat

iyikalplibalıkçı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Durumu: Offline
    Tecrübe Puanı
    10

Standart Kill-Kat

Nestl'e şirketinden, şu an hammade unsuru olarak kullandıkları palmiye yağını satın almaktan vazgeçirin, çikolata sanayisini bu cazibeden caydırın. Bu güne kadar yediklerimizde bu yağ yoktu da lezzetmi almadık. Gelişmiş lezzet istemiyoruz. Doğanın bize verdikleri yeter. Bu gibi uygulamalar damağımızın teröristidir. Terör e pirim vermeyin.
    Konu iyikalplibalıkçı tarafından (16 Nisan 2010 Saat 02:51 ) değiştirilmiştir.

kadri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Banned

Kan Grubu: 0 Rh +
    Tecrübe Puanı
    0

Palmiye yağı ki aslında bir hurma çeşididir bu; bitkinin meyvelerinden aynen zeytin yağı elde edilirken kullanılan yöntemlerle elde edilir.
    yani bu yağ elde edildiği için ormanlar tüketilmez, açıkçası bu yağı elde etmeye devam etmek için bu ormanların yaşamaya devam etmesi gerekir.
    konuyu biraz detaylıca araştırarak bilgi sağlarsanız, belki daha bilinçli bir tepki oluşmasında faydanız olur.

Tecrübe Puanı
    10

Verilen link e bağlı 2 ayrı video var. Altta olanı izledinizmi. Eğer izlediyseniz orada yağmur ormanlarının nasıl yok edildiği ve onların yerine kontrollü çiftliklerin nasıl yapıldığını göreceksiniz Söz konusu olan ağaçların katledilmesi değil orangutanların ve daha yüzlerce türün doğal yaşam alanlarının yok edilmesidir. Herhangi bir bilgi eksikliği olduğunu zannetmiyorum

esabi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Banned

Tecrübe Puanı
    0

???? Yağmur ormalrının yıllardan beridir katledildiğini biliyordum ama böyle bir amaç için yok edildiğini bilmiyordum
    neyse ister yağ için ister orangutanlar için fark etmez ben ezelinden beri bu ormaların yok edilmesine karşıyım ve desteğimi veriyorum

Banned

Tecrübe Puanı
    0

Alıntı Suatreis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Verilen link e bağlı 2 ayrı video var. Altta olanı izledinizmi. Eğer izlediyseniz orada yağmur ormanlarının nasıl yok edildiği ve onların yerine kontrollü çiftliklerin nasıl yapıldığını göreceksiniz Söz konusu olan ağaçların katledilmesi değil orangutanların ve daha yüzlerce türün doğal yaşam alanlarının yok edilmesidir. Herhangi bir bilgi eksikliği olduğunu zannetmiyorum
    Alıntı esabi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ???? Yağmur ormalrının yıllardan beridir katledildiğini biliyordum ama böyle bir amaç için yok edildiğini bilmiyordum
    neyse ister yağ için ister orangutanlar için fark etmez ben ezelinden beri bu ormaların yok edilmesine karşıyım ve desteğimi veriyorum
    Yağmur ormanlarının katledilmesi 3-5 yılın değil neredeyse yüzyılın sorunudur.
    Palmiye yağı yemediği için ölen orangutan haberi hiç duymadım ama eti için katledilen birçok bu türden canlıyı hepimiz duyduk. Bu eti yiyenler gene insandı..Zevkleri uğruna dünyayı katletmek insanoğlunun sanki bir hobisi..

Bir şeye tepki koymak istiyorsak, çevreci olmak istiyorsak buyurun Karadenizdeki çevre kirliliğini ele alalım.

YAŞAYAN 3 KİŞİDEN BİRİ KANSER OLAN KARADENİZDE ÖLECEK OLAN VATANDAŞLARIMIZ VAR.

İlaçları sosyal güvenlik sistemlerince ödenmediği için bu insanlar ölecekler.

SİZCE ORANGUTANLARDAN DAHA MI DEĞERSİZLER??

Banned

Tecrübe Puanı
    0

Alıntı Suatreis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynı doğal maddeyi kullanan birçok kozmetik ve gıda ürünü varken sadece tek bir firmanın hedef gösterilmesini taraflı, kasıtlı, suçun paylaştırılmasında eşitlik ilkelerine aykırı buluyorum. Ayrıca ülkemizde yürürlükte olan serbest rekabet yönetmeliklerine aykırılıklar doğuracak yönlendirmeler olduğu için bu konunun tekrardan üzerinde düşünülmek üzere ele alınmasında yarar görüyorum.

Tecrübe Puanı
    10

Sevgili Kadri Abi;

Sizinde bildiğiniz üzere Greenpeace global anlamda faaliyetlerini sürdüren bir kuruluştur. Yine bildiğiniz üzere konulara bölgesel olarak değil genel coğrafyadaki en büyük sorunun olduğu yeri hedef alarak yaklaşım eğilimine sahip.

Karadeniz bölgesinde yaşanmakta olan genel rahatsızlıklara Çernobil kazasının neden olduğunu hepimiz biliyoruz dimi abi. Ve kazanın da insan hatasına dayandığıda belgelenmiş durumda, onlarca belgeselden defalarca dehşet içinde izledik en azından. Sevgili Ağabeyim, Greenpeace nükleer faaliyet programları ile ilgili hali hazır bir çok eylemini sürdürüyor ve desteklenmesi için tüm dünyaya çağrıda bulunuyor. Hükümetler sürekli en ucuz yöntemler ile enerji elde etmek peşindeyken yaratacakları çevre kirliliğini, olası kazaların neticelerini oluşacak istihdam kaybını, doğal kaynakların heba edileceğini, doğal kaynaklar ve bunların kullanımı ile ilgili teknolojik ilerlemeyi baltalayacaklarını sence hesaba katıyorlarmı. Elbette katıyorlar ve sayın bakanlardan birinin "çayda radyasyon falan yok, bakın bende içiyorum, Karadeniz'e radyasyon falan bulaşmadı" demesine kadar varıyor iş.

Greenpeace, bir olay meydana geldikten sonra alınacak tedbirleri değil, alınacak tedbirlere gerek kalmaması için olay meydana gelmeden önce müdahale etmek amacında. Neticede Ülkemizde milyarlarca doların yani sadece paranın düşünüldüğü bir nükleer proje yürütülmekte, riskleri gizlenmekte ve ahali mışıl mışıl uyutulmaktadır. Haberleri hepimiz birtakım yayın organlarından izliyoruz. Şu güne kadar Nükleer Enerji Santralleri hakkında ihale sonuçları ve getirileri dışında herhangi bir özet bilgi dahi yayınlandımı...Hayır....Peki neden yayınlanmıyor. Nükleer tepkime ile enerji elde etmek sizce sanıldığı kadar güvenlimi. Mademki güvenli diyelim o zaman güvenilir olduğunuda belirsinler. Belirtemezler hak verdiğin üzere, o riski alamazlar. Sence alabilirlermi birdaha sevgili ağabeyim.

Biraz iddialı bir cümle kuracağım çünkü dayandığım veriler var. Öncelikle karadeniz de her üç kişiden biri kanser değil. Siz bu cümleyi farz-ı misal olarak kullandınız sanırım bunu anlıyorum. Haklı tepkinizdir. SGK ise sigortalı olarak çalışmış teşhis ve tedavi hakkını kazanmış her sigortalısının sahip olduğu imkanları kendilerine sunmaktadır. Yurtdışı tedavi için gerekli olan şartlar dahi yeniden düzenlenmiş ve hak mağduriyeti tamamen olmasada kaldırılmıştır. Tabiki sistemin bazı kusurları var, bunları burada konuşcak değiliz. Yanlız küçükü bir örnek ki bu sizi anladığıma işaret olsun diyedir.

Ben her gün beyaz kartını göstererek ulaşım turnikelerinde geçen sapasağlam insanların ve yeşil kartı siyasi maksat ile kendilerine resmen hediye edilmişlerin giderlerini maaşımdan kesinti halinde alındığı görüyorum. Bunu görmeye yada anlamaya çabalamak için müneccim olmaya gerek yok.

Konuyu daha fazla dağıtmadan buraya kadar anlaşıldığını kabul ederek. Karadeniz halkının haklarını yeterince savunmadığını, birkaç medyatik insanın omuzlarına yüklediğine inanarak kapatmak istiyorum çünkü Karadeniz Bölgesinin bağrına nükleer santral kuruluyor ve hiç bir tepkileri olmuyor. Tepkiyi veren Greenpeace oluyor.

Gelelim yağmur ormanlarının yok edilmesi ve hedef firma ile haksız rekabet konusuna

Tecrübe Puanı
    10

Buyrunuz geldik

Hedef firma Ülkemizde faaliyet gösteren Nestle değil sayın abim. Global anlamda palmiye yağını ürünlerinde en çok kullanan firma bu. Dediğin üzere başta kozmetik ve bilhassa kimya sanayii yan ürünlerinde palmiye yağı vazgeçilmez bir hammadde. Ancak, Bu kozmetik ve kimya alanında kullanılacak kapasite yağmur ormanlarındaki palmiye ağaçlarından toplama usülü le karşılanabilcek kapasitede. Bu hem istihdam hemde yabanıl gelişim açısından faydalı bir konu.

Bu toplama faaliyetleri sürerken birileri talebi daha rahat karşılamak için yağmur ormanlarını kesip biçip çiftlik haline getiriyor. Sebebi ise sadece arz-talep dengesi. eğer talep azalırsa arz da azalır. Talep olmaz ise arz a gerek kalmaz. Potansiyel ihtiyaç toplayıcık ile devam eder.

Rekabet koşullarına göre bu Nestle firmasına karşı yapılmış bir haksızlık değildir. Asıl hedef bu palmiye yağının üreticisidir. Bilinen en büyük alıcı Nestle ise ve alımını durdurursa, hammadde üreticiside faaliyetlerinin gereksiz yatırım olduğu inancı ile yağmur ormanlarını yok etmek gereği duymayacaktır. durum şuraya bağlanıyor. Nestle en büyük talep sahibidir, bu talepten kendi kendilerine vazgeçmezler çünkü mali hedefleri var. Bu mali hedeften saptıkları zaman tedbir almak zorundalar. Eğer bu firma ürünlerine olan talep azalırsa palmiye yağını kullanmaktan vazgeçerler ve bu hammaddeye cevap veren firma kendi faaliyetlerini azaltır, hatta sona erdirir.

Onların faaliyetlerinin sona ermesi ile yağmur ormanları huzur bulur, palmiye çiftliklerinde yaşamayacak olan orangutanlar ise rahat bir nefes alır.

Biz buna kısaca tüme varım diyelim, haksız rekabeti desteklemek değil

Nejat Vardar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Banned

Tecrübe Puanı
    0

'' Kişi başına çikolata tüketimi 6-11 kilogram arasında seyreden gelişmiş ülkelerin yanında, Türkiye’deki kişi başına tüketim 800 gramdır. Rusya’nın kişi başına tüketimi bile bundan üç kat fazladır. Türkiye’de tüketim düşüklüğünün en önemli nedeni gelir düzeyine göre çikolatalı ürünlerin pahalı kalmasıdır. Düşük tüketimde kilo alma korkusu da önemli yere sahiptir. ''

Google amcama sordum, yukarıdaki bilgiyi verdi. Hani belki bir faydası olabilir mi dedim de...

Banned

Tecrübe Puanı
    0

Haklısın. kit-kat yemeyelim..
    Konu kadri tarafından (20 Nisan 2010 Saat 21:54 ) değiştirilmiştir.

+ Konu Cevaplama Paneli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Paylaş

Paylaş