+ Konu Cevaplama Paneli
2. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var BirinciBirinci 1 2
Gösterilen sonuçlar: 11 ile 17 ve 17

Konu: Kill-Kat

iyikalplibalıkçı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Durumu: Offline
    Tecrübe Puanı
    10

iş kitkat, ve nestle meselesi değil sayın ağabeylerim. Sözkonu hammadeyi üretim haline getirnek için palimiye tarlaları oluşturmaya çalışan ve kısmende bunu başaran şirketlerin doğal yıkımı tetiklemesi meselesidir.

Bu arada sizlerle tartşmaktan, daha doğrusu ne dediğini bilen, araştıran geliştiren kişilerle diyalogta olmaktan lezzet duyuyorum

Nejat Vardar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Banned

Kan Grubu: 0 Rh +
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı Suatreis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    iş kitkat, ve nestle meselesi değil sayın ağabeylerim. Sözkonu hammadeyi üretim haline getirnek için palimiye tarlaları oluşturmaya çalışan ve kısmende bunu başaran şirketlerin doğal yıkımı tetiklemesi meselesidir.

Bu arada sizlerle tartşmaktan, daha doğrusu ne dediğini bilen, araştıran geliştiren kişilerle diyalogta olmaktan lezzet duyuyorum
    Sevgili Suat kardeşim, iyi güzel de kampanyada öne çıkan akılda kalan Kit-kat ve Nestle..Bu biiir. İkincisi, çikolata tüketiminin bu kadar düşük olduğu bir ülkeden çıkacak tepkinin, pazar payı Ülker'den bile düşük olan Nestle'yi ne kadar etkileyeceği önemli. Diğerlerini de şöyle sıralayım;
    -Çikolatanın içinde palmiye yağı kullanıldığını bir çikolata tutkunu olarak ben bile bilmiyordum siz yazana kadar...
    -Yakın geçmişte yapılan uluslararası tartışma çikolatanın içinde kullanılması gereken kakao yağının oranıyla ilgiliydi. Bu konu dünyanın gündeminde var mı acaba?
    -İnsanlara palmiye yağı ürünlerden çıkarılana kadar ''Çikolata yemeyin'' demek ne kadar gerçekçi acaba.. Hele ülkemizde burnunun dibinde akan dereye atık bırakan fabrikaya tepki göstermeyen bir halktan bunu beklemek...
    -Dünyada ve özellikle amazon çiftliklerinde üretilen yağın yüzde kaçı nestlenin çikolatalarında kullanılıyor?Ülkemiz insanı ucuz peynir yerken palmiye yağı yediğini biliyor mu?
    -Şu anda elimde bir Kit-kat var ve içinde palmiyağı olduğu belirtilmemiş. Aslında sağlığa da zararlı bu yağın içerikte belirtilmemiş olması baz alınarak tepki oluşturulması sizce daha doğru olmazmı?

Tecrübe Puanı
    10

Alıntı Nejat Vardar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    '' Kişi başına çikolata tüketimi 6-11 kilogram arasında seyreden gelişmiş ülkelerin yanında, Türkiye’deki kişi başına tüketim 800 gramdır. Rusya’nın kişi başına tüketimi bile bundan üç kat fazladır. Türkiye’de tüketim düşüklüğünün en önemli nedeni gelir düzeyine göre çikolatalı ürünlerin pahalı kalmasıdır. Düşük tüketimde kilo alma korkusu da önemli yere sahiptir. ''

Google amcama sordum, yukarıdaki bilgiyi verdi. Hani belki bir faydası olabilir mi dedim de...

Araştırman için teşekkür ederim abi, bu değerli bir bilgi. Ama bu protesto daha doğrusu engellemeye yönelik faaliyet sadece ülmizde yapılmıyor. Konu globaldir.

Alıntı kadri Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Haklısın. kit-kat yemeyelim..
    evet abi yeme....Nestle ürünlerini de tüketme ki, hammadde aldıkları kaynak başka satacak müşteri bulamasın tekel olmasın Yatırım alanlarını geliştiremesin, yatırım alanı olan yağmur ormanlarını kontrollü çiftliklere dönüştüremesin.

Damak tadımızı kendi çıkaları için kullanarak para kazanmasın. Bu para kazanma hali ile doğal yaşamı tehdit etmesin. Şu güne kadar insan faktörü ile ilgili bir çok türün nesli sona erdi. Ve ermeye davam ediyor ve Karadeniz insanı 25 Nisan 1986 gecesi olan facianın haberini 30 Nisanda alıyor, üstüne birde çay içiliyor. Şimdi ise olası bir kaza gözardı edilerek doğal kaynak kullanımından uzak kalınıp hammaddesinide ülke dışından bir maliyetle satın alındığı nükleer enerji konusu ...........tartışılmıyor bile....

Demek istediğim anlaşıldı zannediyorum, kafa ütülemekten uzak kalarak sizinde görüşlerini bekliyorum.

Nejat Vardar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Banned

Tecrübe Puanı
    0

Alıntı Suatreis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Araştırman için teşekkür ederim abi, bu değerli bir bilgi. Ama bu protesto daha doğrusu engellemeye yönelik faaliyet sadece ülmizde yapılmıyor. Konu globaldir.

evet abi yeme....Nestle ürünlerini de tüketme ki, hammadde aldıkları kaynak başka satacak müşteri bulamasın tekel olmasın Yatırım alanlarını geliştiremesin, yatırım alanı olan yağmur ormanlarını kontrollü çiftliklere dönüştüremesin.

.

İyi de içeriğine bakmak için hiç de aklımda yokken, Kit-kat aldırdım veeee

kadri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Banned

Tecrübe Puanı
    0

Alıntı Nejat Vardar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İyi de içeriğine bakmak için hiç de aklımda yokken, Kit-kat aldırdım veeee
    Gizli gizli koyuyolardır, bi tek Nestle koyuyodur.

Tecrübe Puanı
    10

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim...

Tecrübe Puanı
    10

Uploaded with ImageShack.us

In mail for Greenpeace........................................ .................................................. ....

Sevgili **** **********,

Bugün sizinle harika bir haberi paylaşmaktan gurur duyuyorum ve sizin de gurur duyacağınıza eminim.

Nestlé'nin Endonezya yağmur ormanlarını yok eden palmiye yağı kullanımına karşı, sekiz hafta önce başlattığımız kampanyamızı sizin desteğinizle kazandık.

Yoğun bir kampanya döneminin ardından dünyanın en büyük yiyecek ve içecek zincirlerinden biri olan Nestlé palmiye yağı alım politikasını tamamen değiştireceğini açıkladı.

Nestlé, yaptığı açıklamada yağmur ormanlarının yok edilmesiyle elde edilen ürünleri artık kullanmayacağını belirtti. Nestlé'nin sayenizde sonunda doğru yolu bulmuş olması çok sevindirici.

Bu, iklim adına kazanılmış büyük bir zafer. Greenpeace'in sizlerle güç birliği yapınca pozitif değişim yaratabileceğini bir kez daha gösterdik. Biz bu güzel gezegeni koruyan ve yaşayan herşeye saygı duyan 3 milyonluk kocaman bir aileyiz.

Bu sekiz hafta boyunca Nestlé'ye e-posta bombardımanı yaşatan, müşteri hizmetlerini arayan, şirketin Facebook sayfasını yorum yağmuruna tutan herkese çok teşekkür ederiz.

Lütfen bu büyük kampanya başarısını yakınlarınızla paylaşın ve hep birlikte daha çok kişiye ilham verelim.

Saygılarımla

Dr. Uygar Özesmi
    Genel Direktör
    Greenpeace Akdeniz

+ Konu Cevaplama Paneli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Paylaş

Paylaş