+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 6 ve 6

Konu: selam yarenler...

m1976k - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Durumu: Offline
    Tecrübe Puanı
    4

Standart selam yarenler...

Arkadaşlar uzun bir aradan sonra tekrar aranıza dönmek bu güne nasipmiş umarım hepinizin sağlığı keyfi işi yerindedir. sizin engin tecrübelerinize ihtiyacım var bu hafta sonu herzaman gittiğim merama gittim(kenardan) orada ekseri melanur ve palamut avlarım kullandığım isina oscar ın 18 liği melanur için ideal. ve yine oskarın 28 liğide palamut için fakat palamut 18 liği daha tercih ediyor şunu anladım ki misina nekadar ince olursaav o kadar bereketleniyor. Neyse 3 tane melanur yakaladım derken oltanın ucunda ki yem gitmiştir diyerekten yukarı çekerken yaklaşık 2- 3 kilo arasında çok büyük bir ihtimalle akya daldı ve bizim neredeyse 80 90 mtre kadar misinayı boşalttı tabi ben balığı çatlatmak için epey uğraştım buarada neredeyse ben çatlayacaktım ya en nihayetinde balığı dibime kadar çektim tabi avda yanlızdım balık oltadan kurtulur diye boşlukta bırakamadım yukarı alayım derken çat dedi ve misina kırılsı benim de tabi moral göstergeleri düştü takımımda 28 lik ana bedene 2.5 mt re 18lik oscar bağlıydı .

şimdi sorum şu arkadaşlar ben balığı yorup çatlatmak için epey çaba sarf ediyorum ve çok palamut ve melanur yakaladım orfozda aldım zaman zaman bu balıkla mücadeleden sonra benim misina döndükçe dönüyor bir birine geçiyor o latik gibi kıvırıklığını almak için epey uğraşıyorum sizlerin bu güne kadar kullandığı 0.16 ,0.18 ve 0.20 mm kalınlıpındaki ve sağlamlık olarakta banamısın demeyen misina markası önerebilirmisiniz aynı zaman da balıkla boğuşurken misinadaki o döndüyü nasıl yok edebilirim tabi aklınıza fırdöndü gelebilir malesef fırdöndü oldumu balık yine almıyoor bu arada o gün 3 melanur ve 1 klğ üzerinde bi palamut aldım ama aklım kaçan akyadaydı.....

ERDEM YILMAZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adminstratör

Kan Grubu: A Rh +
    Trofe Avınız: 60 Cm. Turna,2,5 Kg. Sazan,1,5 Kg. Eşkine
    Tecrübe Puanı
    10

Murat hoş geldin uzun zamandır kayıpdın.

Misina denizde biz burada genelde makinaya 0.35 mm. misina sarıyoruz.Ucuna takım ya da köstek onu bağlıyoruz.Sağlam olarak misina sorarsan Okuma,Berkley,Mustad vs.. olabilir.
    Erdem Yılmaz 1977
    A Rh + İstanbul

kadri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Banned

Kan Grubu: 0 Rh +
    Tecrübe Puanı
    0

selam, hoşgeldin.

U_B
    U_B - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kan Grubu: A Rh +
    Tecrübe Puanı
    2

Oskar misinayı kullanmanı tavsiye etmem, deniz suyu ve güneşi görüp kuruduğunda pek bir özelliği kalmıyor. 0,35 ASSO yu tavsiye ederim. Tek dezavantajı, çok sert ve azdan biraz fazla hafızalı olması. Onun haricinde çok sağlam bir misinadır. Birde hangi misineyi kullanırsan kullan, denizden çıktığı an tatlı su ile yıkanmalıdır.
    Misinamıza ne bağlarsak bağlayalım, dönmemesini engelleyemeyiz. Bir kaç at çekten sonra, makaradan boşalırken düğümler ve dolanmalar yapmaya başlar. Bunun çareleri var aslında, ama ne yazıkki yine aynısı olacaktır. Ancak derin bir yere sadece kurşun bağlayarak arada atıp yavaş yavaş saracaksın.
    Misinaların bazı muhtelif yerleri kırılmış düzelteyim diyorsan, kaynayan suya yada buharına tutup gergince sarmalısın.
    Kolay gelsin
    Gürol ERMİŞ 1971 A+ istanbul/Güneşli
    Videolarım

esabi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Banned

Kan Grubu: 0 Rh +
    Tecrübe Puanı
    0

Murat hoşgeldin kardeş epey zamandır ortalarda gözükmüyordun
    yaz geldi tekrar yeşil sahalara döndün demekki
    Kardeş sorularına bende bilgilerim dahilinde cevap vermeye çalışayım misinada hem ince hemde akyaya dayanacak misine ararsan bulamazsın sen en iyisimi akya türü balıklar için makinana ip misina sar bu misinalarda 0.08'e kadar inebilirsin misinanın kıvrılması içinde minik rulmanlı ama çok sağlam fırdöndüler var balığı ürkütmez onlardan kullanabilirsin
    güzel raporlarının yolunu gözlüyoruz

m1976k - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı
    4

eyvallah açıkçası hiç örgü misina kullanmadımbi denemekte fayda var gerçi bundan sonra ekseri sokkan sarpa avına gideriz ama yanımızda bulunsun

+ Konu Cevaplama Paneli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)