+ Konu Cevaplama Paneli
1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 1 2 SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 12

Konu: Turna İçin Canlı Cansız Balık Kullanımı

U_B
    U_B - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Durumu: Offline
    Kan Grubu: A Rh +
    Tecrübe Puanı
    2

Standart Turna İçin Canlı Cansız Balık Kullanımı

Bu benim kullandığım bir sistemdir, daha değişik olanları vardır ve bu konu hakkında bilgilerimizi paylaşalım.

Aşağıdaki fotolarda görüldüğü üzere, Turna avı için dipte kullanılmak üzere canlı yem kullanılması çok etkilidir. İsteğe bağlı 1 yada 2 iğne kullanılır. 2 iğnelide ben diğer iğneyi gezer yapıyorum. Aşağıdaki fotoda kaya balığı kullandım, sizler başka balıklarda kullanabilirsiniz.
    Sağlam örgü ipi kullanın. Çelik ip dip için canlı yemi zorlar ve hareketsiz kalmasını sağlar. O yüzden ben örgü ip kullandım. İğnelerden sonra ipi balığın solungacından doğru ağzından çıkarın. hemen ağzının önüne resimdeki gibi şamandıra koyun. Şamandıra balığın her dağim canlı tutmaya çalışacak ve balık ölse bile aldatmaca yapıp balığı canlı gösterecek. Şamandıranın önüne bir boncuk kullanarak, şamandıranın kaymamasını sağlayınız. Bu şekilde oltamızı karadan atacaksak, balığa hiç bir zarar vermeyecektir. Bu ipimizin uzunluğu 30-40 Cm kadar olması yeterlidir. İpimizi 75-100 Gramlık bir ağırlığa bağlayıp, düzeneğimizi hazırlamış oluyoruz..
    Herkese kolay gelsin.

Gürol ERMİŞ 1971 A+ istanbul/Güneşli
    Videolarım

ERDEM YILMAZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adminstratör

Trofe Avınız: 60 Cm. Turna,2,5 Kg. Sazan,1,5 Kg. Eşkine
    Tecrübe Puanı
    10

Abi değişik bir yöntem şamandıralı olanı hiç görmemiştim.Ama çok iş yapacak bir düzenek.Paylaşım için ayrıca teşekkürler.
    Erdem Yılmaz 1977
    A Rh + İstanbul

U_B

Tecrübe Puanı
    2

Köpük yada şamandırayı ayrıca ölü balığın ağzına doldurupda yapabilirsiniz.

Alıntı ERDEM YILMAZ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi değişik bir yöntem şamandıralı olanı hiç görmemiştim.Ama çok iş yapacak bir düzenek.Paylaşım için ayrıca teşekkürler.
    Videolarım

esabi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Banned

Kan Grubu: 0 Rh +
    Tecrübe Puanı
    0

Gürol güzel bir paylaşım olmuş teşekkürler

U_B

Tecrübe Puanı
    2

teşekkürler arkadaşlar
    Videolarım

iyikalplibalıkçı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı
    10

Severek kullandığım ve gerçekten başarılı bir yöntem. Resimlerde görüldüğü üzere yemin rengine göre iğne rengindede değişiklik yapıyorum, izmarit, kaya balığı gibi yemlerde bronz, gümüş, kıraça gibi yemlerde krom kullanmaktayım. Ayrıca şamandıranın rengini parlak yemlere uygulamak için folyo ile sarıyor yada koyu renk yemler için bildiğimiz şarap mantarı, (naturel mantar) kullanıyorum. mantarı bişimlendirirken konik biçime dikkat ediyor ve küt kısmını balığın ağzına dayıyorum ki balık solungaç sirkülasyonunu sağlayabilsin.

Birde basit bir ek kandırmacam var. ilk iğneye fly yöntemi ile kırmızı sert tüy bağlıyorum, kan fışlırması efektini veriyorum. Pup-up rapalalarımda bu yöntemi kullandığımdan dolayı aldığım verimle aynı yöntemi denemiştim ve oldukça başarılı oldu. Fly tekniği ile bağlamayı biliyorsanız bunun yerine kırmızı renkli iğnede kullanabilirsiniz.

Kişisel görüş notu:::::::::::: çapari dışında bir takıma 6 iğneden fazla iğne düzeneği kurulması etik değildir. Bir çarpma tabir edilen iğne 3 lü kombine av gerecidir. Bir takıma 2 çarpma iğnesinden fazla iğne takmak avcılık değil tuzakçılıktır.

Değerli paylaşım için teşekkür ederim.

U_B

Tecrübe Puanı
    2

Alıntı Suatreis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Kişisel görüş notu:::::::::::: çapari dışında bir takıma 6 iğneden fazla iğne düzeneği kurulması etik değildir. Bir çarpma tabir edilen iğne 3 lü kombine av gerecidir. Bir takıma 2 çarpma iğnesinden fazla iğne takmak avcılık değil tuzakçılıktır.

Değerli paylaşım için teşekkür ederim.
    Av'ın manası zaten Tuzak demektir. Av için kullanılan tüm meteryallerin hepsi neredeyse tuzaktır. Etik olmayan ise şudur, Bir tuzak yerine iki tuzak kurmaktır. Ama bu iki tuzağı bir tuzaklığa kuruyoruz. Yani yem balığa 2 kanca takıyoruz, ama 2 tuzak değil, bir tuzak olmuş oluyor. Tabi bu benim düşüncem, katılır yada katılmazsınız.
    Kullandığımız çoğu rapalaların 2 şer adet 3 lü kancaları bulunmaktadır. Deniz avında da dahil.
    Benim her zaman açık ve net olarak belirttiğim ve her zamanda arkasında olduğum bir düşüncem var, Sirküler hiç bir zaman balıkları korumak için değil, ağcılara karşı troycülere karşı , olta balıkçılığını kısıtlamaktır. Biri bana ispat etsin ki, toplanan oltalar, toplanan ağlardan daha azdır diye...
    Videolarım

Nejat Vardar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Banned

Tecrübe Puanı
    0

Alıntı U_B Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Av'ın manası zaten Tuzak demektir. Av için kullanılan tüm meteryallerin hepsi neredeyse tuzaktır. Etik olmayan ise şudur, Bir tuzak yerine iki tuzak kurmaktır. Ama bu iki tuzağı bir tuzaklığa kuruyoruz. Yani yem balığa 2 kanca takıyoruz, ama 2 tuzak değil, bir tuzak olmuş oluyor. Tabi bu benim düşüncem, katılır yada katılmazsınız.
    Kullandığımız çoğu rapalaların 2 şer adet 3 lü kancaları bulunmaktadır. Deniz avında da dahil.
    Benim her zaman açık ve net olarak belirttiğim ve her zamanda arkasında olduğum bir düşüncem var, Sirküler hiç bir zaman balıkları korumak için değil, ağcılara karşı troycülere karşı , olta balıkçılığını kısıtlamaktır. Biri bana ispat etsin ki, toplanan oltalar, toplanan ağlardan daha azdır diye...
    Sirküler konusunda sizinle hemfikirim.
    Bu arada ben turnada canlı yem iiçin aşağıdaki gibi takım yapıyorum. Yalnız bende iki iğneli olanlar da var. Dipte kullanacaksam iki adet 3'lü kanca, canlı yem biraz iriyse ve şamandıralı atacaksam solungaç altına tek iğne ilave ediyorum. Turna genelde yeme kafadan saldıran bir balık olduğu için bu şekilde hazırlanmış takımda canlı yem hem uzun süre aktif kalıyor, hem de sürekli kurtulma mücadelesi veren yaralı balık görüntüsü verdiği için çekici oluyor

kadri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Banned

Tecrübe Puanı
    0

Alıntı Nejat Vardar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sirküler konusunda sizinle hemfikirim.
    Bu arada ben turnada canlı yem iiçin aşağıdaki gibi takım yapıyorum. Yalnız bende iki iğneli olanlar da var. Dipte kullanacaksam iki adet 3'lü kanca, canlı yem biraz iriyse ve şamandıralı atacaksam solungaç altına tek iğne ilave ediyorum. Turna genelde yeme kafadan saldıran bir balık olduğu için bu şekilde hazırlanmış takımda canlı yem hem uzun süre aktif kalıyor, hem de sürekli kurtulma mücadelesi veren yaralı balık görüntüsü verdiği için çekici oluyor

uzak atış için küçük yem kullanın önerisi bana ilginç geldi:
    use small baits for distance casting

Nejat Vardar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Banned

Tecrübe Puanı
    0

Alıntı kadri Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    uzak atış için küçük yem kullanın önerisi bana ilginç geldi:
    use small baits for distance casting
    Yalnız kuyruk altından takıp uzak atış yapıca balık çok hırpalanıyor,iğneden çıkabiliyor.

+ Konu Cevaplama Paneli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)