Kızılkanat Avı
kızılkanat avında en yaygın kullanılan olta türü şamandıralı oltadır yem olarak sinek lavraları,kemik kurdu,un kurdu,ince gübre ve toprak solucanı,ekmek içi,su salyongozları,sinek çeşitleri,tırtıllar ve bulabileceğiniz her türlü börtü böcek kullanılır. genelde göl kamışı dediğimiz 5 mt ile 8 mt're arasında olan makinasız sarkıtma kamışları kullanılır ben 7 metrelik olanını kullanmaktayım bu kamışın ucuna boyundan bir metre kısa 0.20 misine bağlanır bu misinenin üzerine bulabildiğiniz en küçük şamandıra geçirilip sabitlenir altına en küçüğünden bir fırdöndü bağlanıp (ben japon tüpü kullanıyorum ve fırdöndü kullanmıyorum)devamına bir metre kadar 0.15 misine bağlanıp bunun en ucunada 10 ila 16 numara aralığında bir iğne bağlanır bir adet 20 cm kösteğede bir iğne bağlanıp bu köstekte bedene ilave edilir, bu takımda kurşun kesinlikle kullanılmaz sebebi yemin suda süzülerek dibe doğru inmesi gerekmektedir, kızılkanat yemi ağzına alıp yavaşça uzaklaşmaya çalışacaktır şamandıranın küçük olmasının sebebi balığın bu sürükleme esnasında takımı hissetmemesi içindir balık yemi güvenli gördüğü anda yutmak isteyecek ve iğneyi hissedince hemen dalışa geçecektir dolayısıyla şamandırada balıkla birlikte dalacaktır bu esnada misineyi hafifçe gerip balığı hissedince hafif bir tasma vurup iğnenin balığın ağzına oturması sağlanır ve kamış hafifçe kaldırılarak balık kıyıya alınır.
av boyunca yapacağınız ufak yemlemelerle avınız her geçen saat dahada verimli hale gelecektir ben şahsen yemlemede mısır küspesi ve civciv yemini suyla ıslatıp buna solucan torbasındaki topraktan az birşey ekleyip her yarım saatte bir bir avuç kadar suya serpiyorum bu şekilde av yaptığım bölgede balık sürekli çoğalıyor bereketli avlar dilerim .