Avın yapıldığı tarih:15/11/2009
Avlak yeri: İstanbul boğazı marmara ağzı
Av yöntemi: Tekneden
Kullanılan takım: Çinekop çaparisi,İstavrit çaparisi,üçlü izmarit takımı
Kullanılan Yem: Çapari,karides
Bu hafta sonumun pilanını hafta başından arkadaşlarımın daveti üzerine erkenden yapmıştım bütün hazırlıklarımı tamamlayıp pazar sabahını iple çektim ve beklenen gün geldi sabah saat 4:45'te kalkıp yola düştüm teknenin kalkacağı yer kumkapı idi oraya ulaşmam 15 dakika sürdü (geceleri İstanbul'un trafiğini çok seviyorum) arkadaşlarımda sırasıyla toplandılar ve hareket ettik açıldığımız tekne 10-12 kişinin rahat olta atabileceği ama daha fazla oltacıyı kaldıramayacak bir tekne idi anlaşmamıza göre saat 06:00 hareket ve 13:00 geri dönüş olacak ve fiyat olarakta çok uygun:S istikametimiz kadıköydü oradaki akadaşlarımızıda alıp haydarpaşa açıklarında biraz çino aradık bulamayınca rotayı salıpazarına çevirdik salıpazarı kabataş önlerinde üçer beşer tane çino ve bir miktarda istavrit aldık haydarpaşa açıklarında kayıkların çoğaldığını görünce rotayı tekrar o tarafa çevirdik ama bu sefer daha kötü oldu lakin hiç vuruş alamadık bunun üzerine hedef değiştirip oltaları izmarite çevirdik iyikide çevirmişiz bu sayede kovamız biraz balık gördü
birazda fotolar konuşsun
Sabah şafakla yola çıkıp kadıköydeki arkadaşlarımızı aldık sonrasında 9 kişi olarak avlak bölgemize doğru hareket ettik
Bazı arkadaşlarımız doğuştan ballı idi çinekopla sırtından gerisinden geldi
saatler ilerleyip çinekop ve istavritten yana aradığımızı bulamayınca hedef değiştirip yanımızda götürdüğümüz karideslerle izmarit merasına gittik

LinkBack URL
Linkbackler ile ilgili

Alıntı

Paylaş