Sevgili arkadaşlar,
Bugün gene denize açıldım, bu sefer yalnızım, hava çok sıcak, sanki yaz geldi,
denizde biraz çalkantılı, üç dört günden beri Torik yakalıyoruz, merada mutlaka
var, bu arada lüferde olabilir, ben gene her zaman olduğu gibi pozitif düşünüyorum , bu havada balık olur diyorum, dün kullandığım takımımı çıkarttım,
rapala gene aynı Yozuri, tobimaru, yeşil, 10,5 cm , bu rapalaya hayranım,
lüferide, palamutuda, toriğide çok güzel avlıyor, bismillah diyerek rapalamı suya bıraktım, yüzüşünü kontrol ettikten sonra, ilk 18 metreye bir yaylı kurşunu bağladım, beş metre ilersine ikinci kurşunu bağladım, teknemin hızı 4 mil civarlarında, kuşlar gene dolaşıyorlar, denizdeki yemlik balıkların oynamaları
kuşları dahada heyecanlandırıyor, ben oynağın ön tarafında geçiyorum,
tam aksi tarafa dümeni çevirince rapalam tam oynağın ortasına geliyor,
bu şekilde arıyorum,
Birde devamlı olarak dalgaya karşı gidiyorum, güneşide arkama alıyorum,
her zaman yapamasamda teknenin arkasından gelen güneş, balığın
rapalayı daha iyi görmesini sağlıyor, uzun seneler evvel ustalarımızdan
öğrendiklerimiz böyle, daha evvel tuttuğum toriklerin yollarında gidiyorum, inanmışım buralara, mutlaka olur diyorum, gene imbat tarafından gelen dalgaların üzerine doğru giderken, nihayet,rapalama çok kuvvetli bir şey asıldı, geri çekti, bu arada bende iyice tasmaladım, iğnenin çok sağlam
oturduğuna eminim, ama balık hatırı sayılır, arkaya doğru geriliyor,
biraz yol verdim, gene bırakmıyorum, parmağımda plastikten yapılmış bir
parmaklık var, bütün güç bu parmaklığa biniyor, balığa hiç fırsat vermek istemiyorum, yani başını çevirtmiyorum, o asılıyor, bende çok az, az salıyorum,
misinamada çok güveniyorum, siz, siz olun, torik için olmazsa olmaz, 040 asso
biraz mücadeleden sonra, üstüme geimeye başladı,
teknenin arka tarafına doğru geliyor, tekneye biraz gaz verdi ve tekneyi döndürdüm, blığı teknenin yan tarafından almak istiyorum, balık tekneyi görünce tekrar dellendi, bir sağa bir cola kaçıyor, tekrar dipledi, bende boş bırakmıyorum, kafasını sudan dışarı çıkardım , sakinleşmiyor, çırpınmaya başladı,
fazla oynamadan, kepçemi aldım ve balı, torik hemde Baba torik, kepçemde,
yere yatırdım, kepçenin içersinde fotoğraflarını çekiyorum, çok güzel bir toriği
gene yakaladığım için çok mutluyum,
Bu günlük bu kadar yeter deyip, limana doğru yol aldım, yavaşlayarak limana girdim, Erol kardeşim geldi ve tekrar torikle fotoğraflarımızı çekti,
Limanda bekleyen Conta kaptan toriği aldı temizledi, Muammer ustada
yöremizin zeytinyağı ile tavada pişirdi, hep beraber çok güzel bir balık ziyafeti oldu. sizlerede nasip olsun, hoşçakalın.
![]()

LinkBack URL
Linkbackler ile ilgili

Alıntı

Paylaş