Avın yapıldığı tarih: 08/11/2008
Avlak yeri: avlağın korunması açısından belirtilmemiştir.
Av yöntemi: at-çek ve kıyıdan dip oltası
Kullanılan takım: kıyı avı için üç iğneli dip takımı
Kullanılan Yem: boru kurdu, sülünez, sübye, wobbler
Yakalanan balıkların cinsi-boyu-kilosu: 11 adet lidaki, 1 adet isparoz
Yakala-bırak: 8 adet lidaki, 5 adet isparoz
04:00 da çalan telefonla apar topar hazırlanıp günlerdir rüyalarıma giren levreği kovalamak için yola koyuldum. Evren ve Murat ı aldıktan sonra 05:00 civarı avlakta yerleşip fosforlu wobbler ile at-çek yapmaya başladım. 45 dk boyunca uzun bir alan ı taradım ama ispendekler sadece, birkaç metreyi wobbler peşinden yüzüp geri dönmeyi tercih ettiler. Neyseki tahminen 600-700 gr olduklarını tahmin ettiğim ispendeklere pek te üzülmedim
İskele üzerinden attığımız dip oltalarına ilk misafir orta boy bir mığrı oldu. Bedeni kullanılmaz hale getiren bu haramiyi çıtır çıtır yiyerek hırsımı alacaktım ki o deri yi yüzmenin ne kadar zahmetli olduğunu düşününce vazgeçtim . Suya iade edilen mığrı dışında vuruş alamayınca Murat kardeşimin demlediği çay ile harika bir kahvaltı yaptık ve yer değiştirdir.
Yeni yerde deneme amaçlı attığımız ilk oltaya takılan lidakinin davetini geri çevirmedik ve yaklaşık 2 saat te aşağıda gördüğünüz avı gerçekleştirdir. Henüz çipura olamamış bu lidakilerin olta avcılığına yeni başlayan Murat a tatdırdığı keyifi görmeliydiniz. Sanırım oda zokayı yuttu :böylece evren çıraklıktan kalfalığa terfi etti sonrasında geze geze deneye deneye avımızı bitirdik. Ama artık lidaki avı yapabileceğim bir avlak öğrenmiş oldum.
Bana eşlik eden arkadaşlarıma teşekkür ederim.

At-çek avı için taradığım alanlar