Sevgili Arkadaşlar,
Bugün sandıktan torik çıktı, sabah saat 11.00 civarında köye çıktık,
vatandaşlık görevimiz olan , Muhtar ve belediye seçimleri için oyumuzu
kullandık, hava çok güzel deniz beni çağırıyor, durumuyum.
Mercan Kenan kardeşimi dün yolcu etmiştim, bugün yalnız denize
çıkıyorum, sırtı çekeceğim, takımım hazır, yeşil renkteki Yo-zuri tobimaru,
hava çok güzel tam balık havası, kendimi ilk başta çok iyi motife ederim,
bugün balık tutacağıma inanıyorum, bismillah deyip takımımı suya bırakıyorum,
her zaman olduğu gibi rapalanın yüzüşünü biraz seyrettikten sonra, çit kurşunlu
torik takımım suda, teknem 4 mil kuvvetinde seyretmekte,kuşlar küçük oynak balıkların üzerlerindeler, bende ollara katıldım hep beraber arıyoruz, merayı baştan aşağı doğru dolaştım balık hala alamadım, gene sığlık bir yerden geçiyorum, 7 metreler civarı, bir gözüm balık bulucuda, ilerliyorum, 14 metrelelere geldim aman allahım bir vuruş, bir gerilme , misinayı elimden alacak,
artık otomatik makina gibi olmuş elim, kalamayı kendiliğinden veriyor, bu sefer
balık devamlı çekiyor bende çekiyorum, boşluk bırakmak yok, balığı tartım,
benim takım için problem yok çekiyorum balık tekneye geldi, hiçte torik gibi
gelmedi, ben genede heyecanlıyım, gördüm beyaz bir balık toriğe benziyor, yol istiyor veriyorum, derinlere gitti, tekrar yukarıya doğru çekiyorum, oyun oynamaya başladık, biraz yorulur gibi oldu, benim tek hedefim, balığı , toriği suyun yüzüne çıkartmak, en sonunda başardım ve torik suyun üzerinde sakin bir şekilde bekliyor, 040 asso misinama çok güveniyorum, bir hamlede balık
teknede,motorun üzerine yatırdım fotoğraflarını çektim, hiç ses çıkarmıyor, bir an şokta olacak, sonra bir havlu ile bir elimle sıkıca kavradım, diğer ilimde pense, çok dikkatli bir şekilde, balığın canını fazla acıtmadan iğneyi çıkarttım, üçlü iğneyi tam ağzına almış, beze sardım ve yere yatırdım, bugünlük bu
kadar deyip takımlarımı topladım, limanda bekçimiz, Moda'lı Erol kardeşim beni bekliyor, teknemi yanaştırmak için bana yardım etti, fotoğraf makinası ile
birde torikle beraber fotoğraflarımı çekti, oda her zaman , beni balıkla görünce
çok sevinir, bu akşam sevgili dostlarımızla , Şener albayım ve diğer komşularım
ile torik ziyafeti var, bendende Torikten suşi Türk usulü .çok güzel
oluyor, tarifini isteyenlere veririm, aynı lekarde gibi, ama taze balık etinden.ağzım sulandı , karnımda acıktı.:
çok sevinçliyim, heyetımın en güzel anını yaşadığımı hissediyorum,
çok güzel bir torik, ben torik avını çok seviyorum, senelerden beri en fazla
torik yakalamışımdır, bir yenisini daha ekledim, sizlerede nasip olsun,
sevgili balıkçı arkadaşlar, balık tutmak çok güzel, sizde hemen
balık tutmaya gidin derim, hoşçakalın.
![]()

LinkBack URL
Linkbackler ile ilgili

Alıntı

Paylaş