Avın yapıldığı tarih: 16 Kasım 2008
Avlak yeri: Emirgan Sahili Mehtap Kafe Önü
Av yöntemi: Kıyıdan Dip Oltası
Kullanılan takım: 3 Nr Beyaz İğne ve 0,30 Siyah Mustad Misine Kullanılarak Oluşturulmuş Üç İğneli Mantarlı Dip Oltası ( Olta Köstek Boyu; 130 cm )
Kullanılan Yem: İstavrit Fileto
Yakalanan balıkların cinsi-boyu-kilosu: 5-10 Adet İri İstavrit ( Bir Kısmı Yemlik Olarak Kullanıldı ), 1 Adet İzmarit, 2 Adet Sarıkanat
Bir akşam önce Erdem ile sözleşmemize rağmen bir türlü trafik keşmekeşini atlatamadığımdan dolayı bir türlü Erdem'lere katılmak mümkün olmadı. Tabi bu kanımızın bitlenmesi ( bu Erdam'in tabiridir ) ve ertesi sabah Erdem'in de av raporunu yayınlayarak aha buda Erkan'a kapak olsun demeside derdimi depreştirdi. Bu arada sitede bir baktım ki Adnan abi Emirgan'dayım diyor gelen olursa beklerim diyor bende atladım arabaya bir telefon ve kendimizi Emirgan Meltem Cafe'nin önünde buldum. Adnan abi ile tanışma ve kısa süreli muhabbetten sonra bu sefer Süha abiyi gaza getirmekteydi sıra bir telefon 15 dakika sonra Süha abide yanımızda. Baktık millet istavrit ile meşgul bizde el ayak çekilene kadar ve en azından taeze yem içinde olsa istavrite takılalım dedik.
Bir süre sonra 10-15 parça kadar istavrit aldık bu arada Süha abi bir tane izmarit alınca ben acaba deyip hazırda olan mantarlı çift iğneli izmarit takımlarından birini hemen hazırlayıp bir iki deneme çektim ama malesef izmaritten ses seda çıkmadığından ilk ve son izmaritimiz süha abinin aldığı izmarit oldu. Bu arada da el ayak çekilmiş ve meydan lüfer familyasının peşinde koşanlara kaldı. Hemen takımları hazırlayıp, yemleyip haydi suya dedik. Bu arada Süha abi hala izmarit peşindeydi ki yanda ki komşulardan biri çinekop alınca bir baktık Süha abide u dönüşü yapıverdi. Gerçi mazereti olması sebebi ile savsaklıyordu ama cazibeye yenik düştü ve yarım saatte atacak olsam atacağım dedi ve oda düştü lüfergillerin peşine. Baya bir bekleme sözkonusu olmasına rağmen malesef bir türlü ne yoklayan var nede koklayan. Biz bu arada çay sigara muhabbet derken Süha abide yanımızdan ayrılmış bulundu. Biz Adnan abi ile kaldık başbaşa. Ve muhabbet muhabbeti açtı Adnan abinin Kırklareli'li olması ve neresindensin, kimlerdensin derken akraba bile çıktık. Biz böyle sohbeti koyulaştırmışken benim oltaya küçük bir tık, tasma ve 22,5 cm lik sarıkız kovada. Balık oynamaya başladı diyerek takımların yemlerini tazeleyerek tekradan suya gönderdik oltaları. Bir yarım saat daha yine sessizlik ve bu sefer tekrar bir tık ve busefer 1,5 cm daha ufağı ( 21 cm ) ikinci sarıkızıda aldım. Fakat bundan sonra sanıyoruz ki akıntı ters yaptığından bir daha vuruş alamadık ve saat 22-22:30 suları avımızı noktalayarak dönüş yoluna koyulduk.
Balık bahane tanışma, boğaz havası alması ve muhabbet şahane duyguları içinde Adnan abi ile tanıştığıma ve Süha abi ile tekrardan görüştüğüme çok memnun oldum. Bir sonraki haftalarda tekrardan görüşmek umudu ile bu saatte ( gece yarısı saat; 01:30 ) ancak bukadar... Sevgiyle kalın. Herkese iyi geceler... Bunlarda geceden arta kalanlar;
Erdem bu arada senin balığa yine eşdeğer birşeyle çıktı. Ben hersefer senin gibi boş dönmüyorum. İki parça yapıp olayı yine bir lüfere eşitliyorum...![]()

LinkBack URL
Linkbackler ile ilgili

Alıntı

Paylaş