Bilmem sizlerde farkındamısınız bu sene balıkçılık çok verimsiz geçiyor.bunun sebeblerinden biride tahminimce geçen yıl yoğun şekilde görülen köpükümsü madde.marmara denizinde ve boğazlarda çok yoğun olarak görülen bu madde ile ilğili bir açıklamaya rastlamadım. bu senede yoğun olmasa da aynı madde görülüyor. yurdumuzda su ürünleri fakülteleri var bunların araştırıp açıklama yapmaları gerekmezmi ..
iddialardan biri bu maddenin son yıllarda yoğun olarak gözlenen denizanalarının ölüp parçalanmış hali olduğu. bu maddenin deniz dibi tabanını çok olumsuz etkilediğini geçen yıl yazdığım raporlarda belirtmiştim. boğazda üzeri midye ile kaplı simsiyah görülen kayalardan eser kalmadı. midyeler bu madde yüzünden öldü.denizin tabanı aynı şekilde midyelerin ölmesiyle çok verimsizleşti. midye deyip geçmeyin .. o midye tarlalarının içinde balığı çeken o kadar değişik canlı varki.. bu tarlalardaki ana metaryal olan midye yok olunca haliyle öbür canlılarda yok oluyor.ve bu canlılar yok olunca balık kıyıya gelmiyor..hem niye gelsinki.. balık yemlenmek için kıyıya geliyor sırtını kayalaya sürtüp kaşınmak için gelmiyor. küçük balık gelmeyince büyük balık da gelmiyor. bu sene kıyılarda gümüş balığı bile görülmüyor. tabi gümüş ve diğer balıklar olmayınca lüfer de kıyılamadan geçip gitti. korkarım bu kış levrek de av vermeyebilir.
işte ben bu düşüncelerle dün akşam acaba yemli takım ile lüfer balığı olurmu diyerek 8 adet izmarit balığı alıp herzamanki avlanma yerim olan soğanderenin yolunu tuttum.saat 16.00 da av yerime vardım. izmariti kesip mantarlı takıma takıp attım..tık yok.. birkaç yer degiştirdim..tık yok.. yemler ziyan olmasın bari deyip lüfer yakalama işini başka bir bahara bırakıp at-çek ile levrek denemeye başladım...yok.. yok.. dokunan.. kuyruk vuran bile yok.. bu levrek defterini de kapattım.sabah suyunda kalktım o6.00 gibi levreğe tekrar bakmaya başladım. ana nafile yine dokunan yok..
akşamdan topladığım yengeçlerle çıpraya bakmaya başladım. bır umut çıprada kalmıştı.ikinci atıştan sonra kamışı bir taşa dayayıp sahilde uzanmıştım.. arkadaş senin takım boşluk yapmış dedi.. bende yiyip üstüne geliyordur.. biraz daha gelsin ozaman çekerim dedim.. birazsonra takımı elime alıp tasmayı vurup çekmeye başladım. gerçekten üzerinde balık vardı. çekip aldım 900 gr.lık bir çıpra gelmişti.takımı tekrar yemleyip attım. yanından biraz ayrılınca bir takırtı duydum.. baktım benim kamış yerde hemen koşup elime aldım ama artık çok geçti.. balık oltayı koparıp gitmişti...
başkada balık olmadı ama yem olarak aldığım izmarit balıklarını ızgara yapıp güzelce yedim..
başka da balık olmayınca bügünkü avı da böylece noktalamış oldum..
gönlünüzdeki avların rastgelmesi dileklerimle....

LinkBack URL
Linkbackler ile ilgili

Alıntı

Paylaş