Kuleli Kaçamağı 2
Avın yapıldığı tarih:15/16 Kasım 2008
Avlak yeri:Kuleli Askeri Lisesi Önü
Av yöntemi: Kıyıdan mantarlı çinekop-lüfer takımı
Kullanılan takım: Mantarlı çinekop-lüfer takımı.İğne Mustad 1522
Kullanılan Yem:Tuttuğumuz taze istavrit
Yakalanan balıkların cinsi-boyu-kilosu:1 adet lüfer(34 cm.),1 çinekop,1 sarıkanat ve muhtelif sayıda iri istavrit.

Yine bir hafta sonu geldi.Balığa hazırlık başladı ve ava gittik.Erkan trafikden dolayı gelemeyince kardeşim Koray ve ben bir başımıza kaldık.Gündüzdn Koray'ın yakaladığı istavrilerle avlanmaya başladık.İlk balığı Koray aldı.Bir sarıkanat.Gece saat 04:00'e kadar belki 20 kere balığa yem yedirdim.Her attığım yem ya iki ya da üç parça geliyordu.O saate kadar kendi her zaman yapıp kullandığım iğneyi kullanmadım.Oarada karşılaştığımız uzun zamandır tanıdım Murat abinin kullandığı iğneyi kullandın.Bir önceki gece 6 lüfer almış o iğneyle.Ama ben sabah 04:00'e kadar balıkları beslemekden başka bir şey yapmadım.Artık öyle haldeydimki kamışı kırıp atacağım.Hatta bir ara bıraktım sıyırtma ile istavrit yakaladım bir kaç tane.Dedim oğlum Erdem en iyi takım kendi yaptığın en iyi malzeme kendi bildiğin malzemedir.Kalktım hemen her zaman çinekopda kullandığım Mustad 1522 siyah çapraz iğnemden üç iğneli bir takım hazırladım.Diyeceksiniz diğer iğne ile arasında ne fark var.Onuda söyleyeyim bilmeyen arkadaşlara.Mustad 1522 serisi daha ince daha keskin dolayısıyla daha avcı bir iğne.Takımı yemleyip suya attım.Gene yemi kestirdik.Üç parça geldi.Bir sinir ağzımda bin türlü küfür oltayı tekrara attım.Bu arada bulunduğum yerde su çöplük gibi oltayı zor sarıyoruz.Çöpler misinaya çarpıyor akıntıda balık vuruyormuş gibi aldatıyor insanı.Gene böyle sandım.Ama tasmalamayıda ihmal etmedim.Takımda bir haraket vara ama ben gene çöp diye umutsuzca çekiyorum.Olta yaklaştıkça takım sağa sola sörf yapmaya başladı ve o muhteşem parıltı.Bir lüfer hemde ölçtüm 34 cm. offf dedim.Bende ne sinir kaldı ne öfke.Peşine bir çinekop alarak günü kapadım.Koray ise bir sarıkanat ve sayısını bilmediğimiz kadar(çünkü çoğu yem oldu)iri istavritle günü kapadı.Umarım bu lüferkinos Erkan'a kapak olur

Kardeşim Koray

Balıkların gece çekilmiş resmi

Hasılatın evde çekilmiş resimi

Ve lüferkinos 34 cm.

Evet Erkan artık bir kofana tutana kadar bu sana yeter zannedersem.