Tarih: 23 kasım 2008-11-23
Yer: Rumelihisarı
Av tekniği: Dip oltası ve yapay yem
Kullanılan takımlar: Klasik mantarlı takım, 7 ve 5 cm lik yapay balıklar
Yem: Mantarlı takım için istavrit
Bir hafta sonu avını daha güzel bir şekilde sonlandırdık…
Maceramız 6.30 civarı celal ağabeyin beni araması ile başlamış oldu. Geceden hava çok sert olduğundan, sabaha hiç umudumuz yoktu ama bir baktımki telefonum çalıyor ve arayan celal ağabey. Ve anladım ki hava düzelmiş, şartlar elverişli. Hemen malzemelerimi toparlayıp soluğu celal ağabeylerde aldım ve yola çıktık. Düzargahımız sahil şeridi olduğu için karaköyden başlayarak yol boyunca mekanlara göz attık ama hiçbir yerde pek bir şey yoktu. Yolumuz rümeli hasarına kadar devam etti. Oradan tanıdığımız oltacı Ahmet abi bizleri yönlendirmesiyle çinekopa çapari atmaya karar verdik. Çok seyrek bir balık vardı ve bizim oltalarımıza uğramadı bile… uğraşlarımız saat 09.30 civarına kadar sürdü ama nafile. Balık yok diyerekten kamışlarımızı ve çantalarımızı topladığımız o anda yemli takımlara balık vurmaya başladı ve peş peşe çıkan balıkları görünce gitme kararımızdan vaz geçtik. En yakın balıkçıdan istavritleri kaptığımız gibi oltalarımızı yemledik, tek tük vuran balıklarda ara ara nasibimizi aldık. Bu şekilde saat 13.30 a kadar devam ettik, yemimizde son demlerini yaşıyordu. Ardından ben rapala denemek için hemen yemli takımımı çıkartıp yerine rapalamı taktım ve ilk atışta balık bindirdi. 1 2 3 derken yunusta ortalığı bir palamut ile şenlendirince, yaklaşık 9 10 tane balığı çekene kadar saatimiz 15.00 olmuştu ve işimiz olmasından sebep avlaktan ayrılmaya karar verdik hem de bayağı yorulmuştuk. Ve avımızı sonlandırmış olduk… inş haftayada bu güzellikte avlar çıkarktmak dileğiyle… saygılarımı ve sevgilerimi sunarım…)
norveç balıkçısı (yunus)
![]()

LinkBack URL
Linkbackler ile ilgili

)

Alıntı

Paylaş