Kesinlikle katılıyorum Aytekin,
birde konuyu şu şekilde değerlendirmek lazım,
Yıllar öncesinde, 20-25 yıl önce 30 yıl önce, eski balıkçılar, el oltaları, kıymetli ve bol çeşit ve av veren meralar vardı,
Kendimden örnek vereyim, çocuk yaşlarda şeytan olta, kıyıdan 10-20 parça karagöz yakalardım,
Sonra ne oldu, kamış makine donanımlı avcılık başladı, olay ilerledi ve alışveriş marketlerinde 20 liraya kamış makine setler satılmaya başladı
Bir çok kişi olta sahibi oldu, ve sezonuna göre aldı tek bir kamışı gitti sahile buldu bir takımcı günde 10 tane çapari atarak kopararak yenisini takarak acemiliğini attı, sonra sezonu geldi mezgite atı vs vs vs
Kıyıdaki balık rahat kaldı, kimse dokunmaz oldu, zıpkıncılar hariç,
Karagözün neredeyse soyu tükenmişti Marmara' nın İstanbul kıyılarında, ama bu yıl? her yerden karagöz raporları gelmeye başladı,
Levrek te böyle aslında, rahat kaldı levrekler, biraz daha bakir ve yapısı itibariyle uygun meralar yatak haline geldi, benim gittiğim merada böyle, 3-4 kilo altı levrek yok, bu şu anlama geliyor, bunlar gel geç levrekler değil, 12 ay av veriyor, buda bu levreklerin buraya yerleşmiş local yatak levrekleri olduğu anlamına geliyor, İstanbul'da kesinlikle bu tür yerler çok, sadece denenerek keşfedilmeyi bekliyor

Paylaş