|
![]() |
Gelişmiş Arama |
Ana Sayfa
Forum
Forum Kuralları
Yasal Düzenlemeler
Organizasyonlar Ve Avlarınız
Malzeme Bilgisi
Güncel Konular| Google Arama: |
|
|
||||||
| Kayıt ol | Video Portalı | Albümler | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et |
| ||
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 (permalink) |
|
Tekne ve Bot vasıtası ile gerek yemleme yapılan gerese balık bulucular ile potansiyel avlakların işaretlenmesine uygun bir şamandradır.Takribi starfoardan vücuttur. Bu şamadıraya kertikleri ekseninde, kertikleri aşmayacak kadar pamuk yada yünden yapılmış ip sarılması, başlangıç ucunun yeşil delikten düğümlenmesii (deliği kızgın iğne ile açınız çeperi sert olsun) ve diğer ucuna en fazla 60 gr ağırlık bağlanmasını öneriyorum. Yün ve pamuklu iplikler şamandıranın dibe takılması durumunda ve kopma halinde sentetik malzemelere göre çok ama çok daha az tabiat tahripkarıdırlar.
Ucunda kurşun takılı olan bu ip sarımı suya atıldığı an kendi kendine dolaşmadan dibi bulacak ve öncelikli av mahalleriniz için rehber olacaktır. Bu şamandıra sistemi kıyıya mafsal ile yedeklenerek derinlik tespinde de kullanıma elverşilidir. Aklıma geldi sunuverdim bilgiyi. Hayrını görünüz ![]() Konu iyikalplibalıkçı tarafından (27-05-2010 Saat 20 :56 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Reisim şimdi ben bu şamandıranın nasıl kullanıldığını anlayamadım desem ayıp etmiş olurmuyum
![]() ![]() ![]() abicim şimdi bu şamandıranın kurşunu dipte kendisi suyun üzerindemi olacak ![]() kıyıya bağlanan mafsal demişsin o nasıl birşeydir ve ne işe yarar ![]() ![]() sana zahmet şu konuyu paint ile çizilmiş bir resimle süsleyi versende bizde tam olarak konuyu çözebilsek ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
üstadım bu çizimini yaptığım strafor parçasına aynen eski usül mantara sarma el oltası muamelesi yapıcaksın. Takım yerine kurşun olucak. Atıcaksın suya komplecene. ip, kurşunun ağırlı ile aşağı batarken starforu takla takla çeviricek. Kurşun dibi bulacak ve sana basit bir işaretleme aygıtı olucak. Kıyıdan ise derinlik belirlemek istiyorsan geri çekebileceğin ve fırdöndülü bir mafsal icab ediyor. Derinlik tespiti için ise 40 gr bağlayacak ve takla sayacaksın.
Şamandıra ile avlanacağımız ortamda bu derinlik tespiti ciddi şekilde önemlidir hele ki şu eşkina avı dönemine girdiğimiz sezonda
Konu iyikalplibalıkçı tarafından (27-05-2010 Saat 21 :31 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
Alıntı:
![]() ![]()
|
||
|
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
Alıntı:
![]()
|
||
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Abi ne hale gelmişsinki geçen c.tesi cankurtara geldiğimde benim arabanın halini görmedinmi oysa o malzemeler sadece karagöz içindi beni ve Erdem'i sen birde sazana giderken gör
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()