kıyıdan nasıl derinlik ölçülüyor, anlamadım. şamandırayı olduğu gibi mi ileri atıyoruz?

kıyıdan nasıl derinlik ölçülüyor, anlamadım. şamandırayı olduğu gibi mi ileri atıyoruz?

Aytekin Üstadın "marker" dediği olta sistemini çözemeyen üyelerimiz için resimli izahattir.....
Faydalı bişeydir...
Makineden gelen misinayı gezer kurşundan geçirip drek şamandıraya bağlıyorsun, sonra atıveriyosun suya. Şamandıra kurşunla beraber dibi bulduğu zaman yavaş yava
misinayı makineden salıyorsun. Şamandıra su üstüne çıktığında ne kadar misina saldığına bakıyorsun. O kadar derinlik var işte.
Konu iyikalplibalıkçı tarafından (28 Mayıs 2010 Saat 15:20 ) değiştirilmiştir.

mevsim itibarı ile bir dem dir sayın abimSular ısındı taş balıkları kıyıladı anlamındadır
İnanırım ki nosaljik bir anlam taşıyacaktır kabuk anlamında...Vay be zamanında denize çöp bile atarlarmış demeleri içiindir.............
desem...
Belime doğru 300m/sn ile yatay istikamette serbest atım doğrultusunda ilerleyen bir takunya dan bi şekilde sıyrılmış olurmuyum
Sayın ağabeyim tamam sen anlarsın ne demek istediğimide, bakalım Harun ne diyecek temsil-i resmine![]()
![]()
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Paylaş