Turna balığına benziyor ama değil sanırım??
Video: Alligator Gar von JESSE - MySpace Video

Turna balığına benziyor ama değil sanırım??
Video: Alligator Gar von JESSE - MySpace Video

Kadri abi bu pek turna balığına benzetemedim.Ağız yapısı kafadan farklı ince uzun.Turnanın ağzı bu kadar değil.
Erdem Yılmaz 1977A Rh + İstanbul

Abi gar deyince şimdi ayıkdım ben işe.Akvaryumcuda vardı geçen yıl dör tane.Akvaryuma koyacakdım sonra baktım masrafı çok canlı yem vermem gerekli sürekli.Akvaryumcu roket gar demişti.Neredeyse bire bir turna ama yakından bakıp inceleyince turnagillerden olduğunu ancak turna olmadığını anladım.
Videoda ki arkadaş bu oluyor.
![]()
Erdem Yılmaz 1977A Rh + İstanbul

Aynı balıktan bizim akvaryumcuda da vardı.Epey bi sergiledi.Sonra nereye gittiyse gitti.
Kemal YAMAN, 1975
İstanbul, Ümraniye
AB Rh+

Akvaryum ve turna.
pike attack in aquarium | Ilginc videolar | Zaplat

Aligatior Gar
Aligatior : timsah, krokodil ve alt sınıflarına çene yapısı örneklenerek verilen ortak isimdir, bir anlamda su üstü sürüngenleri ileri çeneni dişliler olarak tanımlar
Gar : evrime uğramış, aynı kökene ait canlıların tümüne verilen tanımdır.
Aligatör Gar : Timsah balığı (turnagiller ile akarabalığı yoktur). Evrimleşme sürecinde mafsalları yüzgeç haline gelmiştir.
Canlı yemden başkaca bir yeme tepki vermez, pusu kurarak ve bireysel olarak avlanır.
Güney Amerika ve Avusturalya tatlısularında yaygındır. Son birkaç yıldır avrupa tatlı sularında bilhassa Bulagristan da rastlanmaktadır. Kimyassal erezyona karşı turnagillerden çok daha fazla dayanıklı olduğu bilinmektedir.
Bu balığın eti, yoğun amonyak tadı ve kokusundadır, marine edilmeden yenilmesi tasvip edilmez.
Kaynak : Bulgaristan avım, Ocak 2010
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Paylaş