+ Konu Cevaplama Paneli
2. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var BirinciBirinci 1 2
Gösterilen sonuçlar: 11 ile 15 ve 15

Konu: Balık Dolması

Banned

Durumu: Offline
    Kan Grubu: 0 Rh +
    Tecrübe Puanı
    0

Şu insanın doymak bilmeyen gırtlağı için neler feda ediliyor yavv. Sazan havyarından yapılmış tarama satıyorlar ..Ateş pahası..
    Bu arada benim yakaladığım sazanlarda havyar yoktu..

iyikalplibalıkçı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kan Grubu: AB Rh +
    Trofe Avınız: zoruna gider....söyletme
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı esabi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Suat'ım 1 ağustos'ta yakaladığım 4.250gr sazanda havyar dolu idi
    ama o tarihte dökülecek havyardan olsa olsa diğer balıklara yemek olur
    Alıntı kadri Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bir nev'i evde kalmış sazan yani!

KKGM nin işine burnunu sokma, onlar artık akıllandı diyorsunuz sanırım

Muhakkak bir nedeni olmalı bi soruyim dedim. Bu tatlısu canlılarının sstematiğini bilirim ama memlekette sistamatik kaidelerine uymayan o kadar çok şey olmaya başladıki, her bi şeyi deneyim sahiplerine sorasım geliyor artık
    "Eğer bu millet, bu memleket parçalanacak olursa genel şerefsizliğin enkazı altında şunun bunun şahsi şerefide parça parça olur.Biz o genel şerefi kurtarabilmek için harekete geçen millete ruhumuzla katıldık .Katılmamıza mani olabilecek şahsi rütbeleri, mevkileri de genel şerefi kurtarmaya yönelik bir gaye uğrundan feda ettik.Bunu anlamayıpda, hala kendi keyfine göre idare etmeye kalkışan kuvvetler artık birer beladır.Bela çekmeye de artık bu milletin tahammülü kalmamıştır."

Banned

Kan Grubu: 0 Rh +
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı iyikalplibalıkçı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    KKGM nin işine burnunu sokma, onlar artık akıllandı diyorsunuz sanırım

Muhakkak bir nedeni olmalı bi soruyim dedim. Bu tatlısu canlılarının sstematiğini bilirim ama memlekette sistamatik kaidelerine uymayan o kadar çok şey olmaya başladıki, her bi şeyi deneyim sahiplerine sorasım geliyor artık
    Suat'ım bu sazan balığının dişilerinin büyüklerinde herdaim yumurta olabiliyor lakin erkekler sadece döllenme zamanında aktif oluyor

iyikalplibalıkçı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kan Grubu: AB Rh +
    Trofe Avınız: zoruna gider....söyletme
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı esabi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Suat'ım bu sazan balığının dişilerinin büyüklerinde herdaim yumurta olabiliyor lakin erkekler sadece döllenme zamanında aktif oluyor
    Erkek sazanın erke ulaştığı dönem yemlenme faunasına, çeşitliliğine,beslenmesindeki protein ağırlığına, yüzeysel ve tabansal kaynak sularının Ph dengesini etkilemesine ve su sıcaklığına dolayısı ile güneşin dünya üzerindeki açısına, bundanda dolayı ise koordinat açısına bölgesel olarak bağlıdır. Ph oranını ve besin çeşitliliğini ise yeraltı ve yer üstü suların değiştirdiğini söylemiştim bu ise iklimlenme koşulu olarak yıldan yıla değikenlik gösterebilir. Son 3 yıllık istatistikler incelendiğinde iklim koşullu olarak yağış ve sıcaklık miktarının alışılagelen modellerden saptığı hepimizce malumdur.

Üstadım fikrini almak istiyorum, Aynalı Sazan bu koşulları tolere edebilecek bir balıkmıdır.

Erklik dönemine girmesi bu durumda Eylül ayını bulmazmı. Döllü yumurta Eylül sonunda suya dökülmezmi, Eyllülde korunaklı alanlara balığın bıraktığı yumurta beklenen yağışlar ile beraber derin suda kalmazmı...Derin suda kalan yumurta Ekimde çatlamazmı.... ve donup ölmez yahut faunanın kısıtlı olduğu merada protein avcısı diğertürlere yem olmazmı...

Teorim şudur. 4 yıl içerisinde ülkemiz sularında aynalı sazan tamamen koruma altına alınacak bir tür haline gelecektir.

Bilmem tehlikenin farkındamıyız....

Üstadardan yorum bekliyorum
    "Eğer bu millet, bu memleket parçalanacak olursa genel şerefsizliğin enkazı altında şunun bunun şahsi şerefide parça parça olur.Biz o genel şerefi kurtarabilmek için harekete geçen millete ruhumuzla katıldık .Katılmamıza mani olabilecek şahsi rütbeleri, mevkileri de genel şerefi kurtarmaya yönelik bir gaye uğrundan feda ettik.Bunu anlamayıpda, hala kendi keyfine göre idare etmeye kalkışan kuvvetler artık birer beladır.Bela çekmeye de artık bu milletin tahammülü kalmamıştır."

U_B
    U_B - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kan Grubu: A Rh +
    Tecrübe Puanı
    2

Eylül Ekim aylarında Havyarlı balık tutmuşluğum vardır. Birde videoyu dikkatli izleyin, en lezzetli zamanı ( benimde aynı fikrim ) Kış ayları demekte.
    Birde, sazan balığı belirli bir dönem aralığında, Mayıs ve Ağustos ayları arasında havyar döker. Ama her gölün havyar dökme zamanı farklıdır. Bu farklılık suyun sıcaklığına göre değişir. Bu da şu demektir, geç ısınan göl deniz seviyesinden diğerlerine nazaran daha yüksekte demektir. Eğirdiri tam bilmiyorum ama, tahminime göre oradaki havyar atma zamanı Temmuz ayı içerisinde olmalı. Zaten sazanda Aylar süren bir zaman diliminde havyar atmaz. Sadece bir yada 2 hafta içerisinde tüm balıklar yaşadıkları gölde havyarını atmış olur. Onun haricinde atılan havyarlarda kolay kolay döllenmezler. Denize yakın göllerde ise Mayıs başlarında başlar havyarını atmaya.
    Buradan şu çarpıklığı çıkarıyorum ki, benimde şiddetle desteklediğim bir konu. Yasak av zamanı kesinlikle bir zaman diliminde tüm gölleri kapsayacak şekilde olmamalı. Yani Edirneden Sinopa kadar olan bir bölge var ve bu bölgelerde tüm göllerde 15 Mayıs ve 15 Haziran arası yasak av dönemi olmakta. Ama bir gölde sazanın havyar dökmesi sadece bir kaç hafta içerisinde olmakta. Deniz seviyesindeki bir göl ile, Bolu dağındaki bir göl aynı zaman dilimine koyulmaktadır ki, bu kesinlikle yanlış bir uygulamadır. Bunun çözümü ise sadece LOKAL YASAKLAR dır.
    Bu arada Sazan türü Kolay kolay yok olmaz, her şartlarda yaşarlar, ancak göle kimyasal zehirler atmadığınız müddetçe.
    Eğirdir de anladığım kadarı ile gölde ticari amaçlı balıkçılık ve buna istinaden de sazan ağırlıklı yemekler olmakta. Ve de lezzetini ve ünvanını tüm Türkiye ye yaymış bulunmaktalar. Muhtemelen bir çok kişininde geçim kaynağı ve bundan ötürü, bazı şeylere göz yumulmakta. Yasak av zamanı avlanma gibi. Ama burada da yanlış olan şey ise, bu ticari balıkçılığı yapacak olan kişilerin sayısına kota getirmemek ve eğitim vermemek olmalı. Bu tüm göller için geçerlidir bence.
    Kolay Gelsin...
    Gürol ERMİŞ 1971 A+ istanbul/Güneşli
    Videolarım

+ Konu Cevaplama Paneli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)