SUFIX MİSİNA
OKUMA MİSİNA
ANGEL KISS MİSİNA
D.A.M MİSİNA
YO-ZURI MİSİNA
MUSTAD MİSİNA
DİĞER

En iyi misina hedef ava bağlı bir konudur. Şuurumuzu şaşırmayalım desem hafif alaycı olur ama dedim gitti bir kere...
Avcı kullandığı yere göre misina seçimi yapar dimi...
En iyi misina Asso ve versiyonlarına diyenler için bu misinanın kesinlikle makinaya sarılmaması gerektiğini söylerim. Sert yapısı çok çabuk gam yapmaya (10-20 atış hatta) müsait. Gerilimi bünyesine gam ve kıvırcıklaşma olarak geri veriyor. Tuzlu su ve UV ye karşı drenci oldukça az, kısa süre kullanımdan sonra rengi saydamlıktan buzluluğa geçiyor. İnce ve mukavemetli yapısı ile köGoogle Page Rankingü avcılarının kamuflaj gerektirmeyen çoğunlukla ete yönelik avları için ideal. Çekim anında boşluk bırakılmadığı ve en fazla yarısının kullanıldığı ince takım ince beden uygulamasının hakimiyetinde on numara misinadır..
Okuma ya bir değinelim, hakkının misinası değil. orta sert versiyonlar sunar. sıradan bir perforformas sunar. aşınması sürtünme etkisi ile kamış ocunda hissedilebilir. Bir süre aşındıktan sonra kamış ucundaki porseleni kemirmeye başlar. Mukavemeti beklenen değerde değildir. Tatlısuda yıkanmadığı zaman tuza allerjisi vardır. Atım mesafesini etkileyecek kadar su tutar buda tuz demektir.. Ağırlığı ve makaradan çöülmesi ile bunu delillendirir. UV ve tuza karşı direnci beklenen seviyeden düşüktür.
Cormoran, piyasa misinasıdır. Her türlü dandiktir. Basit takım ve hassasiyet gösterilmeyen avlarda kullanılabilir.Bilsahhsa kötülüyorum..
Albastar misinaları ise cormorandan geri kalmaz hatta aşşağı kalır, emsalleri züccaciyelerde mevcuttur. Çakma deriz ya onunda çakmasıdırlar bilmem anlatabildimmi...
Sufix apayrı bir konu, mukavemeti oldukça düşük, UV ayarı olmayan, sürtünme değeri düşük ama ilginç bir türdür. Tatlı su avlarında sürekli kullanımda 6 aya kadar kamufle ve işgörendir ancak denizde kullanılması muteber sayılmaz. Su tutan çabuk sertleşen ve gam yapan bir misinadır. Takım yapısında köstek hariç güvenle kullanılabilir.
D.A.M için diyeceğim bişey yok. 1996 yılında havası söndü. 1998 yılından sonraki hiçbir ürününü kullanmyor ve tavsiye etmiyorum. Tamamı çoğunun olduğu gibi gibi çin menşeilidir ama hem çin hemde piyasa malıdır. Piyasa malı kastı tamamı ile ticari kazanca dayalı ilkeler ışında tüketiciyi marka kullanarak yanlandırma anlamındadır.
Mustad'dan çelik menşeili ürünleri dışında bir hayır beklemedim, beklememde... Çok güzel iğne yapar, fırdöndü yapar ama misina onun harcı değil..Ne mukavemeti iyidir nede hassasiyeti ve nede sarımı...
Yo-Zuri piyasaya yeni girmiş bir misina diyebiliriz. Pek yeni sayılmaz gerçi. Üstadlar daha iyi bilir. Piyasada bir krokodil vardı bide bu....ama erişmek zordu. Yo-zuri yi gam yapan mukavemeti düşük olan ama kamufle konusunda başarılı br misinadır. Pi_line den sonra tercih ettiğim tek flourocarbon olmakta devam etmektedir.
Listeyi sıraladım heç birini beğenmedim...
Peki neyi beğendin yahu diyenler için...................
Tarbucco'nun maksadına göre üretilmiş misinaları ve flourocarbon için Pi-Line ile yine Tarabucco'nun T-Force Serisi. Zaman zaman piyasa misinası lazım oluncada tek tercihim şimdilik Rodex'dir.
Konu iyikalplibalıkçı tarafından (31 Mayıs 2010 Saat 18:07 ) değiştirilmiştir.

Reisim Okuma See Bass misina var amacı belli levrek avında kullanılır.Ancak makinaya sardığınızda performansını göreceksin.Kopma,çatlama,patlama yok.İki yıldır makinalarıma ben bunu kullanıyorum.Köstek kullanımında Viking Supertech on numara olmasada on üzerinden sekiz alır bence.Lineaeffe Ninja serisi vardı.Köstekde denedim hatta denizde uzun süredir kullanıyorum performansı çok güzel.
Erdem Yılmaz 1977A Rh + İstanbul

Aktardığın tecrübeler hususunda teşekkür ederim Erdemim. Herzaman dediğim gibi denemediğim bir malzeme hakkında konuşmamayı tercih ediyorum ancak bu gibi güvenilir kaynaklarca aktarılan bilgiler sayesinde birbirimizden denemeye gerek kalmadan bir malzeme hakkında en azından fikir sahibi olabiliyoz.
Oh beleş bilgi ne güzel ne güzellay lay loooommm laay lay
Bi babanız yapar bunu bide oltakeyfi![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Paylaş