Reisim balıklar biraz daha doğal ortamda yaşasın diye bitki aldım.Sanırım Elodea hayvanlar hemen kaynaştı bitkilerle.Bakalım nasıl olacak.

Reisim balıklar biraz daha doğal ortamda yaşasın diye bitki aldım.Sanırım Elodea hayvanlar hemen kaynaştı bitkilerle.Bakalım nasıl olacak.
Erdem Yılmaz 1977A Rh + İstanbul
iş güç kardeşim giremiyorum artık fazla nete ama bakıyorum akvaryum olayı seni baya sarmışama bırak sarsın kardeşim inanılmaz güzel bir hobi biliyorsun ben ufak akv başladım bu işe devasa akvaryumla noktayı koyarım dedim ama olmuyor bu işe bulaştınmı işin sonu deniz akvaryumunda bitiyor bende başlayacam deniz akvaryumuna diyorum ama benim benimde başlayıp kurmam yıl sonunu bulacak gibi gözüküyor kabul edersinki sende belirtmişsinki baya tuzlu bir iş deniz akvaryumu bakalım hayırlısı. bu arada trapeuslarımdan yavru almaya başladım inanılmaz keyifli bir duygu umarım sende enkısa zamanda yavru alırsın kardeşim
![]()

İnşallah Alper hocam.Benim için deniz şu an da değil ama ilerde olabilecek bir şey.Fakat akvaryumu tamamen guromi yapabiliirm.Guromi ve meleklerden yavru almayı çok istiyorum onları büyürken görmek çok keyifli olsa gerek.Bakalım zamanla bizde bu hobinin keyfini yaşayacağız inşallah.

Akvaryumumu bayağı toparladım.Ağırlık iki türde.Melek balığı ve guromibalığı türleri.Orta suda pengasusu ve silver shark kaldı veremedim kimseye.Veliferaların hepsini elden çıkarttım.Dipde de bir adet çin ejderi var(bulursam yanına 2 adet daha lazım ): ).
![]()

Parayı veya hibe bi akvaryum bulursam kurmaya niyetliyim bende

eet abi hiç kolay birşey değil bi yandan kurmak istiyorum bi yandan tereddüt içerisindeyim 80*40*40 bi akvaryum düşünüyorum. hergün iç filtrenin temizlenmesi, haftada bir su tazelenmesi 15 günde bir suzun dezenfekte edilmesi gerekiyormuş yemlemesi de var tabi ben olmadığım zaman kim ilgilenir diye düşünoyorum o yuzdne arada kaldım gibi birşey
Yunus ve sarı preses beslemeyi düşünüyorum komsum üretimini yapıyor yeni yavrularımdan veririm dedi

Yemleme makinası var ma ane derece iş görür bilmiyorum.Yemi içine doldurup istediğin saate ayarlıyorsu.Her gün o saatde yem otomatik döküşüyor suya.

Akvaryum kurmaya niyetli arkadaşa tavsiyem akvaryumlarını kurarken mümkün olan en kaliteli dış filitreyi almalarıdır. BEnim akvaryumum 90*40*60 ölçülerindeydi ve tetra 1200 dış filitre kullanıyordum. Balık yüküde fazla olmadığından yaklaşık olarak senede 1 defa filitre temizliği yapıyordum. Dış filitreniz ne kadar kaliteli ve güçlü (tabi 30cm'lik minnacık akvaryumada saatte 2000 lt devirli dış filitre kullanmayında) olursa o kadar az uğraşırsınız ve suyunuzun kalitesi de bir o kadar iyi olur.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Paylaş