+ Konu Cevaplama Paneli
3. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var BirinciBirinci 1 2 3
Gösterilen sonuçlar: 21 ile 26 ve 26

Konu: Su bulanıklığının nedenleri..

yaman34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Durumu: Offline
    Kan Grubu: AB Rh +
    Trofe Avınız: 72 cm turna
    Tecrübe Puanı
    5

cömert bey, her yeni kurulan akvaryumda su bluanıklığı sorunu mutlaka olur. nedeni de akvaryum suyunda henüz "yararlı bakteri" oluşumunun başlamamış ve dolayısıyla da tamamlanmamış olmasıdır. acele etmeyin. ancak akvaryumunuzda kesinlikle "antalya taşı" denilen delikli tortul kayalardan da kullanmayın. sanırım dış filtreniz vardır. 10-15 gün içinde akvaryumdaki balıkların da yardımıyla (yemlenme ve dışkılama yoluyla) akvaryumunuzda ve tabi dış filtrenizin seramikleri arasında yararlı bakteriler oluşur ve akvaryumunuz berraklaşmaya başlar. bu kendiliğinden olan bir süreçtir. ilk kurduğunuz akvaryumunuza satın alma su bile doldursanız 1-2 gün içinde bulanıklaşır. bu akvaryumun doğal durumudur. biraz sabredeceksiniz. filtreniz sürekli çalışsın. hiç kapatmayın.ancak akvaryumculardan alacağınız bakteri kültürleri bu süreci hızlandırmaya yardımcı olabilir. bir de 5-10 yaprak ıspanağı iyice kaynatıp bir çay bardağı kadar suyunu akvaryuma boşaltın. bu da bakteri oluşumunu hızlandırır. eğer ıspanak suyunu boşalttıktan sonra sabah kalktığınızda akvaryumun suyu süt gibi olmuş olursa telaşlanmayın. aşırı miktarda bakteri oluşumunun göstergesidir. balıklarınıza zarar vermez. ancak yeni kurulan akvaryumda aşırı bakteri oluşumuna pek rastlanmaz. dediğim gibi biraz sabır.
    Kemal YAMAN, 1975
    İstanbul, Ümraniye
    AB Rh+

Kan Grubu: 0 Rh +
    Trofe Avınız: akvaryum için burdayım
    Tecrübe Puanı
    1

Alıntı yaman34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cömert bey, her yeni kurulan akvaryumda su bluanıklığı sorunu mutlaka olur. nedeni de akvaryum suyunda henüz "yararlı bakteri" oluşumunun başlamamış ve dolayısıyla da tamamlanmamış olmasıdır. acele etmeyin. ancak akvaryumunuzda kesinlikle "antalya taşı" denilen delikli tortul kayalardan da kullanmayın. sanırım dış filtreniz vardır. 10-15 gün içinde akvaryumdaki balıkların da yardımıyla (yemlenme ve dışkılama yoluyla) akvaryumunuzda ve tabi dış filtrenizin seramikleri arasında yararlı bakteriler oluşur ve akvaryumunuz berraklaşmaya başlar. bu kendiliğinden olan bir süreçtir. ilk kurduğunuz akvaryumunuza satın alma su bile doldursanız 1-2 gün içinde bulanıklaşır. bu akvaryumun doğal durumudur. biraz sabredeceksiniz. filtreniz sürekli çalışsın. hiç kapatmayın.ancak akvaryumculardan alacağınız bakteri kültürleri bu süreci hızlandırmaya yardımcı olabilir. bir de 5-10 yaprak ıspanağı iyice kaynatıp bir çay bardağı kadar suyunu akvaryuma boşaltın. bu da bakteri oluşumunu hızlandırır. eğer ıspanak suyunu boşalttıktan sonra sabah kalktığınızda akvaryumun suyu süt gibi olmuş olursa telaşlanmayın. aşırı miktarda bakteri oluşumunun göstergesidir. balıklarınıza zarar vermez. ancak yeni kurulan akvaryumda aşırı bakteri oluşumuna pek rastlanmaz. dediğim gibi biraz sabır.
    yok be abicim yeni kurmuş değilim. kurban bayramında kurdum akvaryumu 14 japon aldım 3 vatoz çöpçü aldım
    2 tane çömlek tarzı nesne koyfum bakteri oluşumu için 2 tanede plastik çiçek aldım çömlekleri hiç çıkarmadım ama çiçekler şu anda akvaryumda değil onları çıkardım. dün akşam eve gittim yine dediğiniz gibi açık süt rengindeydin (ben buna sisli diyorum)

dış değil iç filtrem var 25 cm boylarında filtreyi fişten çekip baktığımda sanki kırağı yağar gibi ince ince beyaz brşeyler yüzüyor içerde.

dün akşam çok küçük taş (satıcı kum diyor buna) aldım ve ayrı bir torbada midye kırığı (imiş) aldım kovalarla 3 kere yıkadım ama bu akşam devam edeceğim tekrar yıkamaya. dün akşam akvaryumdaki taşları alıp bu küçük taşları koyamadım çünkü dinlenmiş suyum yoktu. dün akşamda çeşmeden 10 lt lik 2 tane pete doldurdum , yarın akşam nasipse taş değişimi ve su değişim yapacağım.

Tecrübe Puanı
    1

arkadaşlar sanırım sorunu çözdüm ;

bazı taşlar kusar demişti kumları aldığım akvaryumcu , akvaryumun içinde bulunan taşların hepsini topladım , ve yukarıda bahsettiğim satıcının birine kum , diğerine ise midye kırığı dediği çakılları akvaryuma döşedim.

iç filtrem var ama çok tayzikli kabarcık verdiği için kısıyordum hortumundan , onu da açtım

şimdilik o bahsettiğim bulanıklıktan eser kalmadı suyun rengi yeşilimtrak bir renk şeffaf değil sanırım o da olur. ama akvaryumun arka camını artık görebiliyorum

ama bu arada toplamda 23 balığım vardı (13 normal japon + 10 bebekyüz) şimdi 8 normal japonum var , dünde 1 çöpçü aldım
    toplam 9 balığım var

ERDEM YILMAZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adminstratör

Durumu: Online
    Kan Grubu: A Rh +
    Trofe Avınız: 60 Cm. Turna,2,5 Kg. Sazan,1,5 Kg. Eşkine
    Tecrübe Puanı
    10

Benim bembalar bu gün neredeyse çorba olacakdı.Eve geldim ısı 36 derece olmuş.Isıtıcı arızası...Allah'dan fark ettim yoksa akşam yemeğinden bemba çorbası olacakdı menüde....
    Erdem Yılmaz 1977
    A Rh + İstanbul

Tecrübe Puanı
    1

admin geçmiş olsun 10-15 liralık cihazın arızası kaç cana sebep olacaktı.

bu arada dün aldığım çöpçü bugün eve geldiğimde ölmüştü? yine 8 balık kaldı

almayacam çöpçü möpçü sadece 8 balık kalacaklar

ERDEM YILMAZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adminstratör

Durumu: Online
    Kan Grubu: A Rh +
    Trofe Avınız: 60 Cm. Turna,2,5 Kg. Sazan,1,5 Kg. Eşkine
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı cömertyücesel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    admin geçmiş olsun 10-15 liralık cihazın arızası kaç cana sebep olacaktı.

bu arada dün aldığım çöpçü bugün eve geldiğimde ölmüştü? yine 8 balık kaldı

almayacam çöpçü möpçü sadece 8 balık kalacaklar
    Aslında iyi marka Aquatel ama neden böyle oldu anlamadım.Yarın akvaryumcunun başına ekşiyeceğim.30 TL.lik ısıtıcı nereden baksan en az 1000 TL. lik balığa mal olacakdı .
    Erdem Yılmaz 1977
    A Rh + İstanbul

+ Konu Cevaplama Paneli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Paylaş

Paylaş