+ Konu Cevaplama Paneli
2. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var BirinciBirinci 1 2 3 SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 11 ile 20 ve 26

Konu: Su bulanıklığının nedenleri..

ERDEM YILMAZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adminstratör

Durumu: Offline
    Kan Grubu: A Rh +
    Trofe Avınız: 60 Cm. Turna,2,5 Kg. Sazan,1,5 Kg. Eşkine
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı Nejat Vardar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Erdem dersine çalışmıyor Kadri Sadece kendi akvaryumu ile ilgileniyor Yine de site çöküşten hangi tarihte sıyrıldı, meraktayım şimdi.Durumu yeniden değerlendireceğim
    Abi gördüğün üyelikleri,konuları ve mesajları ben tek tek ekledim.Kurtarabildiğim kadarıyla tabii.Arada Harun ve Mustafa'da sağolsun yardım etti.
    Erdem Yılmaz 1977
    A Rh + İstanbul

esabi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Banned

Kan Grubu: 0 Rh +
    Tecrübe Puanı
    0

Ne çöküşmüş bu Erdem yavv.Görüntü fena yanılttı desene. Neyse Murat beyin de hoşgörüsüne sığınacağız artık
    Abi sen ne diyon iki seferde benim toplam 2800 mesajım uçtu

Nejat Vardar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Banned

Tecrübe Puanı
    0

Alıntı esabi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi sen ne diyon iki seferde benim toplam 2800 mesajım uçtu
    Vışşş 2800 mesajj.. Sen eskiden ava gitmiyor muydun Aytekin?

esabi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Banned

Tecrübe Puanı
    0

Vışşş 2800 mesajj.. Sen eskiden ava gitmiyor muydun Aytekin?
    Arada sırada fırsat bulursak gidiyoruz abi

MURAT KÖSE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı
    3

Bravooo, yaşaaa 1,5 yıl sonra ilk mesajınızı atmayı başardınız
    Valla bu mesajı görünce ben bile biran şaşırdım.
    Ne oluyor lan, ben bu siteye taa ne zamandır üyeyim. Yöneticilerle arkadaşız, bir çok mesajım da vardı. Balık avında bir kaç kez bir araya geldim ama niye böyle dışlandım ki
    diye düşündüm. Ama sorunun suyun bulanık olmasından kaynaklandığınıda hemen fark ettim

Konuyu dağıtmış gibi olduk biraz ama yeri gelmişkende yazayım. Uzun zamandır balık avına gittiğim yok ve inanın birazda balıktan soğudum. Ne zaman gitsem hüsran Kamışlarımı bile en son geçen yaz çanakkalede kullandım. İnşallah bir aya kadar yine Çanakkaleye gidecem, tekrar kamışları orada kullanırım. İşte bu nedenden dolayı pek forumlara girdiğime yoktu. Şİmdi bir gireyim eski dostlar ne yapıyormuş diye bir bakayım dedim. Bu başlıkları görünce ve 15 yıllık akvaryum sahibi olarak ve uzun yıllarda profosyonel olarak akvaryumculuk ticareti yapıp bu işten ekmek yemiş birisi olarak kendi çapımda bir iki şey yazayım dedim.
    Konu MURAT KÖSE tarafından (13 Mayıs 2010 Saat 23:12 ) değiştirilmiştir.

Nejat Vardar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Banned

Tecrübe Puanı
    0

Alıntı MURAT KÖSE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla bu mesajı görünce ben bile biran şaşırdım.
    Ne oluyor lan, ben bu siteye taa ne zamandır üyeyim. Yöneticilerle arkadaşız, bir çok mesajım da vardı. Balık avında bir kaç kez bir araya geldim ama niye böyle dışlandım ki
    diye düşündüm. Ama sorunun suyun bulanık olmasından kaynaklandığınıda hemen fark ettim

Konuyu dağıtmış gibi olduk biraz ama yeri gelmişkende yazayım. Uzun zamandır balık avına gittiğim yok ve inanın birazda balıktan soğudum. Ne zaman gitsem hüsran Kamışlarımı bile en son geçen yaz çanakkalede kullandım. İnşallah bir aya kadar yine Çanakkaleye gidecem, tekrar kamışları orada kullanırım. İşte bu nedenden dolayı pek forumlara girdiğime yoktu. Şİmdi bir gireyim eski dostlar ne yapıyormuş diye bir bakayım dedim. Bu başlıkları görünce ve 15 yıllık akvaryum sahibi olarak ve uzun yıllarda profosyonel olarak akvaryumculuk ticareti yapıp bu işten ekmek yemiş birisi olarak kendi çapımda bir iki şey yazayım dedim.
    Murat bey hiç balıktan, balık avından soğumak olur mu?Duymamış olayım. Siz ki balıktan ekmek yemişsiniz, hiç yakışık almaz. Tabii kullanılmayan kamış mahcup eder En iyisi siz bu işi Çanakkale'ye bırakmayın, çıkarın kamışları kılıfından bakın kısa zamanda eski performanlarını yakaladıklarını göreceksiniz. Dilerseniz c.tesi günü Kadri kardeşimle Avrupa yakasının turistik yarımadasının marmara'ya bakan sahilinde ''Karagöz'lÜ'' performans çalışmamız olacak.Katılırsanız eski keyfinize tekrar kavuşmanız için elimizden geleni yaparız..

iyikalplibalıkçı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı
    10

Çamur ettiler gene konumu.....

tepişmeyin yahu.... aaaaaa ama yaaaa

MURAT KÖSE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı
    3

Nejat bey özelden mesaj yolladım.(konuyu dahada dağıtmayalım )
    Suatreis nerde kalmıştık. Kumu güzelce yıkayıp çamurunu, tozunu akıttıkmı ?

cömertyücesel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Trofe Avınız: akvaryum için burdayım
    Tecrübe Puanı
    1

iyikalplibalıkçı eline koluna sağlık

cömertyücesel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Trofe Avınız: akvaryum için burdayım
    Tecrübe Puanı
    1

evet yaptıklarımı anlatayım müsadenizle ;

cumartesi günü eve giderken 3 X 1,5 kiloluk salamura tuzu aldım. eve gittim ve akvaryumdaki taşların hepsini süzgeç ile topladım ve bir kovaya koydum. önce bir sudan geçirdim ve sonra suyu boşalttım. 1,5 kiloluk paketi açtım tamamını taşların üzerine döküp tekrar üzerine su bastım ve gece boyunca beklettim.

pazar gününü nerdeyse banyoda geçirdim kovadaki suyu biraz boşalttım başka temiz bir kova daha buldum. 1,5 kiloluk diğer paketi açtım birazını kaseye döktüm. sağ avucumun içine biraz taş aldım ve tatlı kaşığı yardımı ile biraz tuz alıp onuda sağ avucuma döktüm sonra başladım karıştırmaya. maksadım tuz ile taşı birbirine sürtmekti. ovuşturduğum taşları diğer kovaya döktüm. bu iş böyle 2-3 saat filan sürdü. (ama ellerim nasıl yumuşacık oldu anlatamam size )

taşlarla işim bittikten sonra epeyce bir yıkadım.

sonra büyükçe bir tencere aldım ve taşları yine avuç avuç alıp musluğun altında yıkayıp tencereye koydum. işlem bitince tencereye su koydum ve kaynatmak için ocağa yöneldim. kaynama işi bitince içini çalkaladığım kovalardan birine kevgir ile alıp soğutmaya aldım.

taşlar soğurken bende akvaryumun suyunu çektim. çektim diyorum aslında suyu sömürdüm. 60 lt lik akvaryumda tahminen 10-15 lt su kaldı (yaptığım doğru değil ama akvaryuımdaki o sis bulutu gibi görüntü beni hasta ettiği için ne kadar çok su çeksem o kadar iyidir dedim)

2-3 günlük dinlenmiş çeşme suyum vardı yavaş yavaş onu döküp biraz doldurdum ve sonra taşları yerleştirdim. içine akvaryumcudan aldığım bir 2 parçalı gemi vardı (büyükçe bir şey). onuda yerleştirdim ve su takviye işlemini tamamladım.

bugün çarşamba eskisi kadar çok değil belki sis durumları ama yinede berrak değil.

baktım olmayacak atacağım taşların hepsini şu aksesuar olarak kullanılan camlar var (büyük vazoların içine konan ve üzerine cansız çiçek koydukları camlar) olmadı onlardan alacağım.

inanın artık sinir boyutuna gelmeye başladı.

çöpçü balığım yok 2 haftadır filan. japonlarıma birşey olmadı ama periyodik aralıklarla 3 çöpçü (vatoz) öldü. aklıma bu taştan gelen beyaz şeyler geliyor

+ Konu Cevaplama Paneli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Paylaş

Paylaş