Burdur Merkeze Yakın Avlakları bilen varsa yazsın, yarın akşam burdura yolcuyum ona göre takım taklavat götürcem

Burdur Merkeze Yakın Avlakları bilen varsa yazsın, yarın akşam burdura yolcuyum ona göre takım taklavat götürcem

gölcüğe Ispartadan bisikletle çıkardım ben. şimdiki gibi göbekli değildim gerçibir denerim
burdur gölü sodalı olduğundan balık yok..

Burdur gölü soda lı değil arsenik ve kükürt yoğunluğu çok fazladır. Eskiden su epey yüksekti.Doktorlar reçeteye yazardı göl kenarında dinlenmeyi. Açık yaralara çok iyi gelirdi. Ancak daha sonra çevresine kurulan barajlar yüzünden göl beslenemez oldu ve yaklaşık 15-20m su seviyesi indi. Artık vücut için zararlı.
Göldeki balık populasyonu is göle özel ve dünyada tek. Lepistes tipinde bir balık en fazla küçük parmağın kadar büyüyor. Ancak Karakent köyünün gölle buluştuğu dere ağzında büyük sazanlar bulabilrsin.
Bunun yanında Burdur ve çevresinde başka memleketlerde göremeyeceğin kadar baraj ve göl var. Burdur' un Isparta çıkışında Çerçin Barajı(Sazan ve Gümüş Balığı), Isparta Gölcük' te (Sazan, Kadife ve Gümüş Balığı), Keçiborlu' da (Sazan Balığı) Bucak tarafında Karacaören 1 ve 2, Onaç Barajları( Alabalık, Sazan, Siroz) Fethiye tarafına doğru Karaçal, Karataş, Payamlı, Karamanlı, Yeşilova, Doğanbaba, Hüsniye, Dereköy, Yapraklı Barajları ( Her türlü Sazan cinsi) bulunmaktadır.
Bunlardan ayrı birde Salada Gölü vardır 184-185m derinlik vardır ancak ve malesef balık tutmak yasak 1. derecede sit alanı. Ama öyle balıklar var ki 2m. ve daha büyük (Mübalağa değil!!!)Sazan Balıkları mevcut. Eskiden av yapılırmış Hatta Kayadibi köyünde kayıkla açılmışlar ve öyle bir tane yakalamışlar. Kayığa çekmeyi başaramayınca baştan ve kuyruktan kayığın ön ve arkasına bağlamışlar. Benim gördüğüm en büyük ise yumurta atma zamanı dere ağzına gelmiş bir sazandı. Oda 1m. rahat vardı. Ama yine dediğim gibi. yasak bölge olduğu için yakalanamıyor.

Burdur Gölü bir havzadır, son su örnekleri Tübitak MAM tarafından2009 yılında incelenmiş ve sonuçları İstanbul Ün,versitesi ile paylaşılmıştır. Burdur gölü suyu %14.2 oranında sodyum sülfat içerir. Bu durum suyun sodalı değil tuzlu olduğunu gösterir ve baziktir. Bu ortamda bir balığın yaşaması mümkündür ancak balığın yarı yaşam döngüsü henüz yavru iken sona erecektir. sülfat yani kükürt ve bileşikleri buna neden olmaktadır. su içersinde arsenik bulunmasıda doğal su akışı yolları üzerinde bulunan havza çökeltilerindeki lav taşlarından ileri gelmektedir. bölgenin jeolojik tarihi incelendiğinde bunu görmek mümkündür.
İlaveten, ban lanmış yani sitemizden bir edepsizlik nedeni ile kovulmuş olsa dahi yazılan iletilere cevap niteliğinde değindiğiniz için sizi içtenlikle selamlıyorum. Hoş geldiniz sefalar verdiniz![]()
"Eğer bu millet, bu memleket parçalanacak olursa genel şerefsizliğin enkazı altında şunun bunun şahsi şerefide parça parça olur.Biz o genel şerefi kurtarabilmek için harekete geçen millete ruhumuzla katıldık .Katılmamıza mani olabilecek şahsi rütbeleri, mevkileri de genel şerefi kurtarmaya yönelik bir gaye uğrundan feda ettik.Bunu anlamayıpda, hala kendi keyfine göre idare etmeye kalkışan kuvvetler artık birer beladır.Bela çekmeye de artık bu milletin tahammülü kalmamıştır."
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Paylaş